Home ЛайфстайлЛайфстайл Ползи от тренировките на спининг колело

Ползи от тренировките на спининг колело

by Sunrising Life
тренировка по semma, semma тренировка, емилия белчева

Днес имам голямо вдъхновение да напиша малко повече за тренировките, които водя в залата ми. Много често бъркат тренировките ми със Spinning, защото в тях участва спининг колело. Всъщност тренировките ми наблюгат основно на изправителната биомеханика на човешкото тяло, съчетани със спининг колело. Тук ще ви разкажа повече за ползите от спортовете на колело. Доказано е, че колелото е най-щадящият ставите спорт и се препоръчва при хора с различни изкривявания. През цялото време на тренировката, треньорът следи именно правилната позиция на тялото спрямо биомеханиката. В тренировките, които водя не търсим скорост, а активиране на мускулните групи на тялото, благодарение на които можем да върнем тялото в неговото изправено състояние.

Изправяне и коригиране на стойката

Какво означава да бъдем изправени? Това е първият въпрос, които вероятно изниква в главите ви, докато четете горните редове. Изправеният човек изглежда така – краката са разкрачени на нивото на таза, вторите пръсти на краката сочат напред, колената са напред, опашката е подвита, няма чупка в кръста (долна коремна стена работи и се грижи именно за това). Като погледнем гръбнака е изцяло прав и няма изкривени части, раменете са успоредни на линията на таза. Снимайте се и погледнете снимката. Така ли изглежда тялото ви?

тренировки с виктория крумова, ресторативно движение

Това е нещо, на което наблягам основно в тренировките, които водя – коригиране на стойката. Всичко се случва като започнем от стъпалата, колената, прмеинаваме към таза и раменете. Ако някой има нужда от допълнителни упражнения на земята, преценявам в движение и му давам най-подходящите, съобразени конкретно с неговия проблем/изкривяване. Най-хубавото е, че докато караме, докато се смеем, докато задоволяваме неосъзнатата нужда да бъдем част от нещо и да имаме някаква принадлежност, сваляме килограми, трупаме мускули и изправяме телата си.

Ползи от тренировките, които водя

По-горе отделих повече редове за една от основните ползи, а именно изправяне на тялото. Когато тялото ни е изправено, то може да функционира правилно без да се налага някой мускул или орган да компенсира друг. Само тогава енергията протича правилно през тялото ни и може да се радваме на здраво тяло и здрав дух. Ето още някои ползи от тренировките ми:

 • по време на тренировката работим върху всяка част на тялото и за всички основни мускулни групи
 • по време на тренировката изгаряме между 400 и 800 калории за един час
 • редовните тренировки водят до подобряване се здравето на сърдечно-съдовата система
 • благодарение на тренировките ставаме по-издръжливи, а от там се научаваме по-лесно да отстояваме себе си (знам, че на първо четене звучи странно, но всичко това има доста дълбока връзка, която ще обясня в някоя следваща статия)
 • по време на тренировките изграждаме здравословни навици за движения, които след това прилагаме в ежедневието си
 • по време на тренировките се учим на дълбоко диафрагмено дишане, то усилва ползите от самата тренировка, насища тялото ни с кислород и помага на организма ни да регенерира
 • по време на тренировката имаме минимално натоварване на ставите и коленете
 • спининг тренировките с зала са спорт, който може да тренираме целогодишно, независимо от външните условия
 • благодарение на SEMMA ние сваляме метаболитната възраст на организма си
 • не на последно място – разтоварваме стреса и напрежението и се зареждаме
 • SEMMA прави хората по-щастливи, защотосе движат и се грижат за себе си

Има още наистина много много ползи от тренировките, които няма да засягам тук, защото ще стане прекалено дълго за четене. Винаги си заслужава да подарите на себе си един час от деня, който да бъда само и единствено за вас!

Какво ви трябва за тренировка

Лично аз преди винаги съм се притеснявала от това дали ще съм добре подготвена, когато отивам на някакво групово занимание. Сега осъзнавам, че това ВИНАГИ е било оправдание да не отида и да не започна. За тренировката ви трябват чисти и удобни маратонки, удобни дрехи за спорт (клин/ангцунг, потник/тениска) и желание. Може би най-основното е желание и да се престрашим да злезем от комфортната си зона. Желание да направим нещо за себе си.

Обикновено първият път е най-труден. Всеки следващ става все по-лесно и по-лесно. Важното е да не се откажем преди да сме започнали. Дайте си време и опитайте поне 3-4 тренировки преди да вземете решение дали ви харесва. Тялото има нужда от време, за да усети мускулите и движенията. Повярвайте ми, когато усетите тялото си, когато свикнете с движенията ще се влюбите в този спорт.

Ако имате интерес да опитате тренировките с мен, може да посетите сайта ми Тренирай с Вики.

тренировки с виктория крумова

You may also like

Leave a Comment

error: