Home ПътешествияФото истории Оборудване

Оборудване

by Peter Todorov
Тяло на фотоапарат Канон 6Д
Накратко

За последните 3 години смених няколко кроп сензора, над които издевателствах по изключително зверски начин. Така и никога не ме предадоха, в момента надявам се служат вярно на новите собственици. Към момента се радвам на fullframe камера от Канон, модел 6D.

Неща, които забелязах

Първото нещо, което ми направи впечатление след кроп матриците е, че нивото на шум при високо ISO е изключително по-ниско, а качеството доста по-високо. Това позволява заснемането на качествени изображения на изключително тъмни места, като пещери например. Негативната част от подмяната на системата беше в килограмите, които се увеличиха повече от двойно, но уверявам струва си от всякъде.
След смяната на обективите вече усетих сериозната промяна в качеството на изображенията. В момента използвам чифт L обективи на канон 17-40 4L и 70-200 4L, както и едно мъниче от старата система 50mm 1,8f.

Фотографска техника

Техника

През годините опитах няколко различни системи филтри. Започнах от най-евтините серии на кокин, до не толкова популярните филтри на Zomei. Определено не оставах доволен. Евтината пластмасова изработка определено доста сваляше качестото на изображението. Zomei филтрите са изненадващи, предвид ниската си цена и се справят добре. Това обаче не беше достатъчно за мен. Като краен резултат исках повече острота. Само след 1-2 месеца използване се разделих и с тях.

Започна се поредното дълго четене по форуми на теми кои филтри са по-добри. Това доведе до резултата към днешна дата да използвам само един филтър и той е на NiSi ND1000, което се равнява на 10 stop-a, от който съм изключително доволен.

Малко за стативите

Статива е нещо изключително важно за всеки фотограф, за това е хубаво да се избере внимателно и да се предвидят основни фактори. Хубаво е да може да носи поне 2 пъти тежестта закачена за него, както и собственото тегло да бъде възможно по-ниско. Все пак при дълги преходи или експедиции, теглото е нещо от критична важност. В този ред на мисли е хубаво да е колкото може по-малко.

За статив използвам Benro A1570F и глава Benro N1 с общо тегло около 1,7 кг.

Всички снимки на сайта са правени с тази комбинация. Надявам се ви допадат кадрите?

Последвайте Sunrising Life във FACEBOOK и INSTAGRAM

You may also like

Leave a Comment

error: