Home ПътешествияФото истории Няколко красиви места в Италия

Няколко красиви места в Италия

by Sunrising Life

Както предполагам всички знаят, ние обожаваме Италия и никога няма да ни омръзне да ходим там и да откриваме прекрасните кътчета, които има в страната на виното, вкусната храна и романтиката. От известно време насам много ми се искаше да направя подобна статия – частичка от Италия в снимки. Ето, че дойде и този момент и направо започвам с фото-историята си (е ще слагам по някоя и друга дума за местата, защото иначе няма да бъде в мой стил).

Иска ми се да започна с Фонтана, където желанията се сбъдват.

Фонтанът ди Треви в Рим

При последното ни посещение на Италия кацнахме в Рим. Още преди да тръгнем, категорично бях заявила, че искам да отидем до Фонтана ди Треви. За мен това е едно особено място, което свързвам с много сбъднати мечти. Преди година и нещо, когато го посетих за първи път и си пожелах нещо, в рамките на няколко месеца то се сбъдна. Това бе и причината, поради която пожелах да се върна отново там. Можете да прочетете повече за него тук.

Фонтана ди Треви

Град Пиза

Град Пиза се намира в централната част на Италия на около 80 км западно от Флоренция. Разположен е на десния бряг на река Арно. Градчето очарова с красивите места, типичните тесни италиански улички, големите паметници  на културата. Ние го посетихме в началото на ноември 2016. Ценъра на писа с катедралата и наклонената кула

Ценъра на писа с катедралата и наклонената кула

Град Сиена

Знаете ли, че първата банка в света се намира именно там – Monte dei Paschi di Siena. Основният мотив за създаването й бил да подпомага нуждаещите се лица при минимални (символични) лихви. Друго интересно нещо, е че едно от най-старите конни състезания в света се провежда там – Палио ди Сиена. Ако ви се струва интересно, можете да прочетете повече за Сиена тук.

Центъра на Сиена

Град Асизи

Асизи е разположен в централната част на Италия в провинция Перуджа, област Умбрия. Асизи е смятан за религиозен център от католическите поклонници, поради факта, че това е родния град на Свети Франциск. Ние посетихме Асизи в период, когато нямаше много туристи и имахме възможността да се насладим на величествените сгради без да ни се налага да се бутаме в тъпли от хора. Научете повече за нашето посещение в Асизи.

Базилика сан Франческо в Асизи

Град Перуджа

Градът е разположен в централна Италия на около 190 километра северно от град Рим, в близост до река Тибър. Символът на града е грифонът, който можете да видите навсякъде из града. Градът е разположен на хълм и е може би един от най-красивите такива. Основан е в далечната 1270 година и много често красотата му се сравнява с типичните тоскански ренесансови градове. Прочетете повече за Перуджа и нашата разходка из града.

Езерото Тразимено

Езерото Тразимено беше една от спирките при посещението на Италия тази година. Отидохме там в късния следобед и предвиждахме да останем за залеза. Бях ходила там при предните ми посещения на Италия и нямах нищо против отново да се разходя из красивите алеи покрай брега на езерото. Прочетете още за езерото тук.

Езерото Тразимено от високо

И така, това са някои от много красивите местенца, които видяхме при последните ни две посещения в Италия. Имаме желание следващите ни пътешествия из страната да бъдат или в северна, или в южните части на Италия, където също има много какво да се види. Освен това и всяка част е някак различна – архитектурата е различна, манталитета на хората е различен, отношението, забележителностите.

Съвсем скоро очаквайте още много нови местенца и красиви снимки от нас и Италия.

Можете да ни последвате във FACEBOOK, където качваме най-актуалните неща от Sunrising Life.

You may also like

Leave a Comment

error: