Home ПътешествияФото истории Топ 10 най-снимани места с дрон в София

Топ 10 най-снимани места с дрон в София

by Peter Todorov

Дронът в днешно време е като количката с дистанционно управление през 90-те години. Всяко хлапе искаше да има такава. Предполагам и сега не е по-различно, просто играчката е летяща. Това налага на своя страна и редица отговорности при управлението на дронове, но за тях ще се спра подробно в друга статия. Причината да си купя дрон в моя случай беше, че според мен ще ми помогне за фотографията, а и ще бъде доста интересно за последователите на нашия блог Sunrising Life да видят местата, които посещаваме от птичи поглед. Може и това да е просто оправдание, за да похарча една не малка сума пари за играчка, която просто ме кефи и ще ходя да си я ползвам за лично удоволствие. :) Преди да си купя дрона си мислех, че има толкова много интересни места за снимане в градска среда, че не си представях как ще успея да ги обиколя в скоро време.

Поставих си за цел…

… при благоприятна прогроза за времето да ставам почти всяка сутрин и да летя над определени места, които предизикват интерес. Сега е лесно, защото през зимата, изгревът е късно и ставането не е проблем. За последния месец, изгревът се измести с близо час по-рано и вече ставането става все по-трудно. :) Избрах да снимам изгреви, а не залези, защото преди изгрев градът още е заспал, няма трафик, а и светлината на уличните лампи създава допълнителна атмосфера, която изглежда добре на снимките. Да си кажем честно, липсата на трафик е основното, защото така мога да стигна от единия край на София до Другия в рамките на 10-15 минути, като това зависи пряко от светофарите – дали ще ме хванат, и без да нарушавам ограничението разбира се.  :)

И така набързо набелязах няколко места за снимки и се оказа, че орпеделено не откривам топлата вода. Дори не само, че не я откривам, ами доста хора са я открили преди мен. Вероятно е нормално, все пак атрактивните места в града не са стотици, а и София не е толкова голям град. За мен беше важно да обиколя, колкото мога повече места, докато има сняг, защото зимата става все по-кратка с всяка година и сняг рядко се задържа в града за дълго време.

Все пак градът изглежда доста красив, когато е покрит целия със сняг. Снегът, белотата и чистота създават поне при мен асоциации за празници и топла атмосфера, нищо че температурите са отрицателни.

И така няма да досаждам с повече приказки, ето моят лист от топ 10 популярни места, които повечето хора хукват да снимат като си вземат дрон, както направих и аз. Подреждам списъка като класация, така че ще го видите в обратен ред.

10. Черни връх на Витоша

9. Църквата Света Неделя

8. Кръговото на Руски Паметник и Лъвов мост

7. Народното събрание, ЦУМ и хотел Балкан (бившия Шератон)

6. Capital Fort

5. Кулата на Витоша

4. Църквата „Св. Седмочисленици“ на улица Граф Игнатиев

3. Милениум Център на Витошка и НДК

2. Кулата на Драган Цанков

1. Алексансър Невски и Университета

забележителности в софия - александър невски и софийски университет отвисокоМного ще се радвам в коментарите по-долу да споделите вашия топ 10 или да ми препоръчате място, което бихте искали да видите отвисоко.  По този начин ще ме вдъхновите да го посетя и заснема и после може да видите резултата. Снимането с дрон се оказа такава мания, че и аз отново се почувствах като в детството притежавайки тази супер-скъпа количка с дистанционно управление. Толкова различна перспектива ни дават тези дронове, че доста често се замислям за определени места как ли биха изглеждали с отвисоко.

Можe да разгледате още интересни статии и снимки в категория Фото истории, както и да ни послевате във FACEBOOK.

You may also like

4

Радослав Зарков март 17, 2019 - 8:38 pm

Номер 7 ми харесва най-много. Поздравления.

Reply
Peter Todorov юни 3, 2019 - 11:46 am

Благодаря! :)

Reply
Вихрен юни 3, 2019 - 9:30 am

Здравейте, с какъв дрон са направени снимките?

Reply
Peter Todorov юни 3, 2019 - 11:46 am

Dji Mavic Air

Reply

Leave a Comment

error: