Home ЗдравословноЕтерични масла Етерични масла за бебета и малки деца

Етерични масла за бебета и малки деца

by Sunrising Life
етерични масла за бебета, doterra

Темата за използването на етерични масла при бебета и малки деца е доста спорна. Именно за това мисля да я засегна в тази статия. Щом се отнася до децата ни в много много важно да изпозлваме проверени и сертифицирани от най-висок клас терапевтични масла. Детската кожа и организъм са много по-податливи на токсини и алергични реакции и е много важно да сме разумни в продуктите, които избираме за тях. При малките деца и бебетата разреждането на маслата е много по-голямо. Тоест в 10 мл базово масло се лагат много по-малко капки етерично масло, отколкото бихме сложили за възрастен.

Етерични масла за бебета и малки деца

До около 3-тия месец на бебето е хубаво да се въздържаме от използването на етерични масла. За мен тези месеца бяха трудни, защото избягвах да дифузирам дори масла, когато бебето ще бъде в стаята при мен. Когато малкия стана на 3 месеца, вече много по-спокойно възвърнах ритъма на дифузиране на масла у дома, като постепенно увеличавах концентрацията и асортимента от аромати.

Маслата, които са подходящи за бебета от 3-ти до 6-ти месец

  • Лавандула, Лайка, Тамян, Чаено дърво, Здравец, DigestZen, Purify

Тук говорим за наистина много голямо разреждане. Например – в 10 мл базово масло се слага 1 капка етерично масло.

Маслата, които са подходящи за деца от 6 месеца до 2 годинки

  • Лавандула, Лайка, Тамян, Чаено дърво, Здравец, DigestZen, Purify
  • Лимон, Див портокал, Бергамот, Карамфил, Босилек, Безсмъртниче
  • Air, On Guard,Balance

Маслата, които са подходящи за бебета от 2 до 6 години

  • Лавандула, Лайка, Тамян, Чаено дърво, Здравец, DigestZen, Purify
  • Лимон, Див портокал, Бергамот, Карамфил, Босилек, Безсмъртниче
  • Air, On Guard,Balance
  • Касия, Салвия, Копайба, Риган, Лимонена трева, Смирна, Ветивер, Иланг Иланг

Малко от мен

И понеже до тук всичко написано е чудесно, но е просто „суха теория“, искам да напиша няколко думи от мен, Много е важно да се съобразяваме с възрастта на детето и да подберем правилните масла и разреждания, за да има положителен и бърз ефект от етерични масла. Лично аз, когато видя нещо в децата, което ме притеснява, включвам много „ударно“ маслата, с които разполагам и са подходящи за тях. Започвам да дифузирам почти постоянно различни комбинации от масла и според зависи от проблема, който имат (кашлица, запушен нос, температура, обрив, рана и т.н.) подбирам най-подходящите масла и забърквам „магическата отвара“.

Понякога се чувствам като някой алхимик, но виждам резултатите и това ме кара да продължавам да се уча и да опитвам. Няма по-добър пример от личния и няма по-добър опит от споделения. За това отделям толкова много от времето си, за да пиша статиите в категория „Етерични масла“, защото вярвам и знам, че маслата са безценни помощници. Видяла съм многократно как се справят с различни проблеми. Ако аз не бях убедена в това, което пиша, нямаше да го пиша. До момента, маслата не са ме предали и пиша за тях, защото смятам, че тази информация е ценна и има хора, които търсят точно нея.

Как мога да съм полезна

Ако ви е интересно да научите опита на повече хора, може да се присъедините към нашето ароматно семейство. В случай, че искате да се потопите в магията на етеричните масла, мога да ви предложа моята помощ – както за тяхното използване, така и за бизнес възможността, която предлага DoTerra. Разбира се, нищо не е на всяка цена. Ако имате вътрешна съпротива или нещо не ви „кликва“, всичко е наред. Ако просто искате да използвате маслата, но да не се ангажирате по никакъв начин с компанията, отново бих могла да ви помогна с поръчването на това, което ви е необходимо.

Надявам се статията да е полезна за вас. Това е най-важното нещо – да даваме стойност на хората с нещата, които правим. Поне за мен, това е водещото в живота ми. Ако имате въпроси или искате да коментираме нещо свързано с етеричните масла, ще се радвам да ми пишете. Ако ви е интересно, може да разгледате другите статии в категория „Етерични масла“.

You may also like

Leave a Comment

error: