Home ЛайфстайлЛайфстайл 5 съвета за позитивен живот

5 съвета за позитивен живот

by Sunrising Life
Двойка с колело в полето

Ако човек е позитивен и изпълнен със светлина, то един мрачен ден или едно не толкова позитивно събитие няма да затъмни вътрешната светлина, която грее в него. Всичко зависи не от събитията, а от това как ние избираме да ги преживеем. Стъпките към позитивен живот не са много и зависят изцяло от вас, защото щастието е личен избор.

Ако можем да не класифицираме и подреждаме случващото се в категории като „добро“ и „лошо“, а просто да го приемаме като такова каквото е, то няма да се налага и да достигаме до крайни емоционални състояния, които до известна степен ни вредят.

Щастието не е привилегия, а личен избор.

Ние не сме на Земята, за да страдаме, а точно обратното. В момента, в който осъзнаем именно това ще успеем да преобърнем и възприятията си за живота. Тогава ще успеем да видим „красотата в дъждовния ден“.

А всъщност да бъдеш щастлив е едно от най-лесните неща. Парадоксалното е, че понякога ни се струва като най-трудното нещо на света. Единственото, което трябва да направим е да изберем да бъдем щастливи, защото „ние сме“. Не е необходимо да има по-голяма причина от това – да бъдеш жив е най-голямото щастие и най-големият подарък.

Как да променим своите негативни вярвания?

Спомнете си ситуация, в която сте се чувствали наистина щастливи. Харесва ли ви това усещане? Не е ли прекрасно именно това спокойствие. А ако ви кажа, че това е естественото състояние на човек ще ми повярвате ли?

Ето няколко съвета как да погледнете със свеж поглед на живота си и да почувствате щастие от това, че сте живи:

1.Спрете да се вайкате и да мислите само за негативните неща, както и да пълните колонката под името „лоши“ събития

Всичко, което се случва е прекрасно и идва, за да ни научи на нещо. Вместо да го приемаме тежко и да го изживяваме, много по-добре би било да си отговорим на въпроса „Защо това ми се случва? Какъв ли ще е урока от тази ситуация?“.

Негативизъм

Негативизъм

Задайте си тези въпроси без да се вкарвате в ролята на жертвата, а със спокойствие и желание да намерите истинските им отговори. Ще видите колко много неща ще излязат наяве, когато успеете да откриете тези отговори във вас самите.

2.Откриите поне 3 неща в живота си, за които сте истински благодарни и които ви карат да се усмихнете

В момента, в който се почувствате нещастни помислете си за хубавите неща, които имате. Това веднага ще спре процеса на самосъжаляване и негативизъм и ще придаде лека усмивка на лицето ви. Защото животът е наистина прекрасен.

Щастие - изберете да сте щастливи

Щастие

Да си голям е толкова подобно на това да си малък. Има различни предизвикателства, пред които се изправяме, за да се научим – да се научим да говорим, да се храним сами, да ходим. Но няма дете, което да се е отказало да ходи, когато е паднало веднъж. То пада, а след това става и продължава отново и отново докато в един момент може да ходи без проблем.

Малките падения не го разочароват или отказват, не го изпращат в бездната на депресията, а именно обратното. Така е и когато сме големи, просто предизвикателствата са по-различни. Но винаги, когато се почувстваме нещастни, трябва да си спомняме всички малки победи, които сме имали – именно ние сме се родили, след това сме проходили, след това сме пораснали и така нататък и така нататък.

3.Променете нещо в живота си и в навиците си

Когато чувствате, че нещо не е наред и сте нещастни ви съветвам да промените нещо. Направете нещо по различен начин. Раздвижете малко пейзажа и направете място за нещо ново в живота си. Често пъти, когато ни е скучно изпадаме в състояния на негативизъм и дори депресия. Тогава е необходимо да променим малко обстановката, за да можем да излезем по-бързо от подобен тип емоции. Едно прекрасно предложение е да се насладите на един красив изгрев, да се разходите в планината или просто да направите нещо, нетипично и различно за вас.

Изгрев в природата

Изгрев в природата

4.Правете нещо, което ви носи удоволствие

Спрете да се фокусирате върху негативните неща. Осъзнайте, че те не са негативни, те са просто едни събития, на които вие давате тежест и избирате да ги изживявате като негативни. Фокусирайте се върху красивите и приятните неща в живота си и започнете да правите неща, които ви носят удоволствие. Не се отдавайте на негативното, а се опитайте да го осъзнаете и стопирате.

5.Заслушайте се в себе си

Попитай,те себе си „Това ли е чувството, което искам да допусна да бъде в мен? Тази емоция харесва ли ми или не?“ Ако не ви харесва, просто изберете това, което ви харесва и което ви кара да се чувствате добре. Разберете, че вие командвате парада. Именно вие сте тези, които допускат едни други мисли и емоции да властват.

Ако все пак не можете да се справите с дадена негативна емоция, приемете я спокойно. Не нагнетявайте ситуацията с излишна драма. Позволете си да преживеете това, което ви тежи и след това го пуснете. То ще си отиде, когато осъзнаете, че не желаете това да бъде част от вас.

Медитация, Позитивен живот

Медитация

И така, да бъдем негативни или позитивни е въпрос на гледна точка. Различни хора могат да видят една и съща ситуация по коренно различни начини. Но всъщност човекът е като бялата светлина – в нея се съдържа целия спектър от цветове. Във вашите ръце е да изберете кой цвят искате да отразите, как искате да се чувствате и дали избирате да бъдете тук и сега, щастливи.

Щастието е личен избор.

Вижте още интересни статии в категория Лайфстайл.

Вдигнете очи и погледнете колко е красиво небето и колко щастливи сме, че имаме възможността да бъдем тук и сега.

Ако статията ви е харесала можете да ни последвате във Facebook страничката ни.

You may also like

2

Maria декември 8, 2016 - 12:30 pm

Много добри съвети! Въпреки че сигурно всеки ги знае, хубаво е да си припомняме от време на време тези неща :)))

Reply
Victoria Krumova декември 8, 2016 - 1:28 pm

Да, много често забравяме тези простички неща и отново се завъртаме в един омагьосан кръг.

Reply

Leave a Comment

error: