Home ЛайфстайлЛайфстайл Боси обувки Wildling Shoes – много повече от мода

Боси обувки Wildling Shoes – много повече от мода

by Sunrising Life
боси обувки wildling shoes

От много време се каня да напиша тази статия. В нея ще ви запозная с някои основни идеи на бранда Wildling Shoes. Техните идеи за отвъд производството на обувки и влизането в тренда, продажбите и големите печалби. Техните идеи се основават на това да направим планетата ни едно по-добро място, да живеем по-природосъобразно, да намалим пластмасата – да се погрижим за нашата Земя. Защото ако ние хората не го направим, тогава кой? Освен това няма как да пропусна да ви покажа новите ни зимни модели боси обувки, който за пореден път всички от семейството сме влюбени.

Любов от първо обуване

Ако сте попадали на други мои статии за босите обувки, то със сигурност знаете, че сме фенове на Wildling Shoes „докато смъртта ни раздели“ (както се казва). За тези от вас, които за пръв път четат подобна тема в блога ще започна със съвсем лека предистория. Когато дъщеря ни проходи, беше на годинка и малко. Започна да стъпва с едното краче навътре. Посетихме специалисти, които казаха, е на всяка цена детето трябва да носи „ортопедични стелки“. Познат ли ви е този сценарии? И като всяка една майка, започнах да чета, допитах се до остеопат и още няколко компетентни по темата човека. В крайна сметка, решението натежа в посока – детето да прекарва максимално време босо.

Речено – сторено, НО тук се появи първият проблем.

Навън е доста трудно да оставиш босо бебе, защото има много стъкла, камъчет и какво ли още не, на които може да се нарани. Така започнах да търся алтернативи на босото ходене и открих идеята за босите обувки, а малко след това и любимата ни марка боси обувки – Wildling Shoes. От тогава (вече 3 години) до днес, това са обувките, които носи всеки от семейството ни. Мъжът ми често се шегува, че ще спре да ги носи само ако изчезнат, което вярвам че няма да се случи.

За марката Wildling Shoes

Марката води своето начало от Ана и Ран. Те са живели 12 години в Израел и там са посрещнали своите деца. В първите години от детството си децата са се радвали на абсолютна свобода на крачетата и са били постоянно боси. През 2013 година семейството се връща в Герамния и се сблъскват с това, че климатът налага децата да носят обувки. Представете си чувството да си бил цял живот предимно бос, нищо да не е стягало краката ти и в един момент се налага за започнеш да обуваш неудобни, стегнати обувки. Тогава те осъзнават, че има нещо фундаментално объркано с обувките, които се произвеждат и продават.

Явно това е моментът, в който започват да мислят в посока съдаване на нещо ново, иновативно и удобно да тялото на човек. Ана е човекът, който превръща идеите в реалност, а съпругът й, който е спортен треньор и терапевт, съобразява тези идеи с биомеханиката на човешкото тяло. И така се ражда марката боси обувки Wildling Shoes.

Както самите те казват:

„Заедно с последните производители, дизайнери на обувки и моделисти, ние разработихме обувка, която въплъщава изцяло нова концепция, от материалите до подметката и прилягането. За разлика от традиционните подходи, които тръгват от предпоставката, че краката трябва да се държат, поддържат и направляват, ние сме убедени, че краката са здрави по природа и просто трябва да им бъде позволено да се развиват. Ето защо нашите обувки пречат на стъпалото възможно най-малко – като втора кожа – предпазвайки краката от наранявания и атмосферни условия, без да оказват влияние върху тях и техните естествени функции по друг начин.”

Чудите се какво означава боса обувка? Може да прочетете в статията – Боси обувки – алтернатива на босото ходене и защо е важно.

Какво всъщност правят Wildling Shoes

Брандът е основан през 2015 година. Обувките, които произвеждат са от естествени материали (памук, лен, коноп, вълна, тенсел) или рециклируеми такива (корк, японска хартия). Залагат на основаната идея -комфорт за тялото и краката, а също така щадене на природата. Компанията работи за изграждането на по-силна връзка между хората и природата (в последните десетилетия сме се отдалечили толкова много от природата). Те поставят специален акцент върху възстановяването на природата, справедливото и етично производство, устойчиво произведени суровини и защита на климата. В последната година, производителите участват в проект за подпомагане връщане на дивата природа в Източните Родопи.

„Като компания сме твърдо решени да връщаме част от това, което сме получили на природата и хората. Това наше решение прави новото ни партньорство с Rewilding Europe изключително подходящо“, споделя Анна Йона, основател и управляващ директор на Wildling Shoes. „Чрез връщането на дивата природа можем да подобрим биологичното разнообразие и екологичната устойчивост, да създадем работни места и да създадем нов източник на устойчиви суровини за нашите продукти.“

В техния блог има много информация за инициативите, в които участват. Можете да ги разгледате в Wildling Blog.

Боси обувки за зимни дни 2021

Още преди два месеца пристигнаха обувките от новата колекция на Wildling Shoes. От тогава до днес все се каня да седна да ви разкажа повече за тях, но покрай отварянето на спортната ми зала все не успявах да стигна дори до компютъра. Вече обувките са „навъртели“ достатъчно километри и мога с чиста съвест да им направя ревю.

Лично за мен вълнените модели са едни от най-добрите обувки за зимните и студени дни. Освен че топлят, вълната отблъсква водата навън и не позволява на крака да се намокри. Тази година отново дъщеря ми и баща й си избраха един и същи модел (така беше и с първите ни Диваци – Ревю на минималистични обувки Wildling). Впрочем едно леко отклонение – до ден днешен ленените обувки на мъжа ми (в линка по-горе) са му най-любимите и удобни.

Тази година аз си избрах зеленият модел Fir, който отвън е от 100% рециклиран памук (канвас), а отвътре с вълна. Вълната топли изключително много, а зеленият цвят е много наситен и красив.

Памучни с конопена стелка

Мъжът ми и дъщеря ми се насочиха към червените памучни Elderberry, които са памучни с вградена стелка от коноп и лен. За синът ми аз избрах модел Grizzly, които са от 100% вълна отвътре и отвън. Признавам си, малкият все още не ги е носил, защото има от кака му 3 чифта, които износва. Аз имам подобен модел (целият вълнен) и са ми най-любимите зимни обувки (Тук може да прочетете повече за тях – Зимни боси обувки от вълна). Те са супер меки и наистина много топли. В най-студените дни им слагам вълнена стелка, за да изолира още по-добре от земята и са просто прекрасни. Та, със сигурност Grizzly моделът са същите като комфорт и топлина (защото характеристиките им с моите са еднакви).

Моите зелени диваци (модел Fir) ми напомнят много на старите ми (модел Iguana), които винаги нося при дъжд или когато навън е по-мокро. Червените памучни обувки на мъжа ми и дъщеря ми са по-скоро за есенни дни. Смятам, че в по-студено време по-подходящи са вълнените модели. Червеният цвят при обувките на малката много бързо се зацапа, за разлика от обувките на мъжа ми. Но това го считам за напълно нормално, предвид децата как експлоатират обувките като цяло.

Финални думи

За поредна година се доверихме на марката боси обувки Wildling Shoes и отново сме много, много доволни и впечатлени от тях. Пробвали сме няколко други марки боси обувки, за да можем за нас си да ги сравним. Повярвайте ми, от Wildling по-удобно няма.

За тези от вас, които ще кажат, че това са много пари за обувки – да, така е, НО първо „здравето цена няма“ и второ – това не са обувки за един сезон. Всички обувки от преди 3 години ние продължаваме да си ги носим. Единствено при децата се израстват номерата и се налага смяна. Мъжът ми носи ленените си обувки от 3 години и са в чудесно състояние за толкова носени обувки.

Други се притесняват от намачкването на обувките. Да, намачкват се, защото са от естествени материи. Няма как след няколко обувания да приличат на чисто нови, но според мен не е и необходимо. Комфортът, който дават обувките и невероятен и именно заради това ще продължим да избираме тях.

Как да избера номер

Този параграф го слагам като бонус, а и по-скоро за мое улеснения. Почти ежедневно ми пише някой с въпрос за номерацията. В сайта на марката имат таблица с размери и препоръки, а също и може да принтирате стъпалото и да наложите крака на листа, за да прецените кой размер ще бъде най-одходящ за вас. Лично аз си взимам един номер над конвенционалния, който беше кракът ми преди да започна да нося боси обувки. Аз предпочитам да имам пространство при пръстите. Мъжът ми пък си взима номера на стандартните обувки (които носеше преди). На него му е по-удобно да са му по-прилепени. И въпреки това, аз отново бих ви препоръчала един номер над стандартния ви. В началото усещането може да е странно, защото краката обикновено са свикнали да бъдат стегнати. Свиква се и удобстовото придобива нови измерения.

Последно – до края на декември 2022 имаме код за безплатна доставка – BULGARIA2022. Ако решите да си взимате обувки, то може да се възползват от него. Надявам се статията е била полезна и достатъчно изчерпателна за вас : )

Не пропускайте да прочетете и другите ми статии за босите обувки

You may also like

Leave a Comment

error: