Home ЛайфстайлЛайфстайл Velashape III – лично мнение, опит, резултати и още нещо

Velashape III – лично мнение, опит, резултати и още нещо

by Sunrising Life
velashape III

Преди около два месеца за първи път реших да опитам процедури за скулптуриране на тялото. Както всяка жена, така и аз все виждам разни недостатъци, които искам да премахна. Това беше и подбудата ми да започна с подобни процедури. Да, с тренировки и правилно хранене също щях да ги постигна, но това подпомогна и ускори процеса. В содиалните мрежи споделях резултати, но обещах да направя и една по-обстойна информативна статия по темата.

Какво представляват бодишейпинг процедурите и в частност Velashape III?

Има различни апарати за извайване на тялото. В момента една от най-ефективните и иновативни машини е Velashape III. Процедурите са високоефективни, неинвазивни и оформят тялото чрез няколко метода – механичен ролерен масаж, лек вакуум, инфрачервена светлина и радиочестота.

Радиочестотата навлиза в дълбочина до 15 мм и въздейства върху процесите за естественото производство на колаген (неоколагенеза), като загрява подкожната тъкан до 41-43 градуса. От друга страна инфрачервената светлина нагрява повърхностно кожата, достигайки до около 3 мм дълбочина. Вкуумът подпомага за раздвижването на тъканите и доставяне на енергия до по-дълбоките кожни слоеве, а масажните ролки подобряват лимфния дренаж и подпомагат извеждането на токсините от тялото.

По същество процедурата действа на две основни нива в тъканта:

 • В подкожната тъкан (дермис)засилва метаболизма и кара мастните клетки да се свиват и намалят своя обем
 • В горния слой на кожата (дермата) – под въздействието на високата температура колагеновите нишки се свиват и кожата става видимо по-стегната. От друга страна топлината активира клетки, наречени фибропласти, които отговарят за синтеза на нов колаген

Тук е хубаво да се отбележи, че с Velashape III не се премахват мастните клетки, а се намалява техния обем. Именно на това се дължи и намаляването на обиколките в третираните зони. И още едно уточнение – това не е процеудра за отслабване, а по-скоро за стягане, оформяне и премахване на целулит.

Защо отидох аз?

След раждането на синът ми свалянето на килограмите и напълното изчистване от целулит стана доста трудно. Докато след първото ми раждане, всичко се върна към нормалното след около 5-6 месеца, с второто изобщо нещата не стояха по този начин. Аз отидох на Velashape III, защото имах останал целулит по дупето и от доста време се тормозех с мазнинките по паласките и в областта на корема, които във времето намаляваха, но сякаш никога не достатъчно.

Какво представлява процедурата с Velashape III?

Самата процедура не е болезнена, а наподобява приятен загряващ масаж. Лично на мен усещането ми беше наистина приятно и се наслаждавах много на времето ми прекарано там. Това беше време на тишина, в което просто си почивам. Аз съм фен на вакуумните масажи с вендузи и смея да кажа, че вакуумът е много лек и приятен. Моя позната си прави процедура на задно бедро и дупе и сподели, че е усещала болка. Това според мен е много относително и зависи от чувствителността на кожата. Аз болка или отоци не съм имала в нито един момент, след нито една процедура.

Преди повече от година съм правила и криолиполиза. За разлика от криолиполизата, тази процедура е много приятна. При криолиполизата не се загряват и респективно стопяват мастните клетки (както е при Velashape III), а се изстудяват и замразяват. Тя не се препоръчва при хора с нисък процент мазнини. За сметка на това, Velashape III е най-подходяща за хора, които имат да доизчистват мастни натрупвания в определени зони и да ги дооформят.

Процедурата продължава между 10 и 20 минути на зона, в зависимост от големината на зоната. Например паласките се водят малка зона, както и продължителността при тях е от порядъка на 20-тина минути. Задните бедра, дупето И коремът са от големите зони и при тях времетраенето е по около 30 минути на зона (т.е. 30 минути на бедрата, по 15 на бедро и 30 на дупето).

Процедурата се прави посредствам апликатори, които излъчват радиочестотата, същевременно нагряват кожата, правят лек вакуумен и ролерен масаж. Както обясних по-горе, тези три патентовани системи дават максимални резултати за редуциране на мазнините и оформяне на контура на тялото.

Какво се усеща след процедурите?

След всяка процедура усещах топлината, генерирана в тялото в дълбочина. Много интересно и в никакъв случай непреятно усещане, дори напротив. Няма болка, няма сърбеж, просто загряване отвътре.

Има ли противопоказания и препоръки

Противопоказно е да се печем или използваме сауна 2-3 дни преди и 2-3 дни след процедурата. Също така е необходимо да се приема достатъчно количество вода (над 2 литра на ден), за да може разбитите мастни клетки, токсини, раздвижената лимфа да изхвърлят каквото е събрано и раздвижено от процедурата.

Имайте предвид, че…

Velashape III стимулира естественото производство на колаген в третираните зони. Но сама по себе си, процедурата не е достатъчна за постигане на резултати ако НЕ ПИЕТЕ достатъчно ВОДА, не започнете да се движите и да се храните по-осъзнато и балансирано. Например консумирането на захар е абсолютно противопоказно, когато говорим за колаген – неговия синтез и разпад. Захарта води до разпада на колагена в тялото. Тоест, ако правите процедури, но същевременно похапвате честичко захар (а тя за жалост е навсякъде, така че четете!), то „наливате от пусто в празно“ или с други думи – давате си парите на вятъра и тотално се самосаботирате.

Колко процедури ми трябват?

Това е сигурно най-най-любимия въпрос на всяка жена, която е решила да даде пари за даден тип процедури. Разбира се, че всички искаме нещата да се случат бързо, с минимални услия, минимално вложени средства и всичко да е перфектно без да се налага да мислим за „поддръжката“.

Е, мили дами, вярвам, че и сами разбирате абсурдността на тези изисквания. Да, аз също си задавах въпросът – „Колко процедури ще ми трябват?“. И това е абсолютно нормално. Истината обаче е, че никой не може да каже с точност колко процедури са необходими, докато не се види как тялото реагира на процедурите и докато не се изясни напълно крайната цел. Знам, че този отговор не ви харесва. Мога да кажа само едно със сигурност – ако започнете да водите по-здравословен начин на живот може да се намали броя на необходимите процедури. Също толкова сигурно обаче е, че сякаш никога не ни е достатъно. Отстрани хората ще ни виждат като перфектни, но ние ще виждаме в огледалото онази мъничка точица, напомняща за целулита или някоя и друга гънчица, която не искаме да имаме на корема.

Е, аз вярвам, че точно тези малки детайли можем да довършим само и единствено ние – в кухнята, в залата и в душата си. Да, точно така. Като започнем да се движим и да даваме храна на всяка клетка в тялото си чрез различни движения. Като започнем да се храним и да даваме на организма си качествени калории, витамини, минерали, микро и макро нутриенти. И като започнем да приемаме себе, да се обичаме, да си доставяме удоволсвие, да бъдем по-осъзнати.

Резултатите

Стигнахме и до най-чаканта част, а именно резултатите. Всъщност аз направих 4 процедури в рамките на два месеца на зоните – корем, паласки, задно бедро и дупе.

 • След първа процедура – свалени 7 см от дупето, 2 см от талията, 3 см от корема и 2 см от паласките
 • След втора процедура – свалени по 1 см от бедрата. Останалите мерки не бяха повлияни
 • След трета процедура – свалени 3 см от талията, 3 см от паласките
 • След четвърта процедура – свалени 2 см от талията, 2 см от корем, 1 см от дупе и по 1 см от бедрата

В обобщение за 4 процедури намалих обиколните си със следните сантиметри:

 • Талия – 7 см
 • Корем – 5 см
 • Паласки – 5 см
 • Дупе – 8 см
 • Бедра – 1 см

Най-хубавото на процедурите с Velashape III е, че резултатите се разгръщат във времето. Това се дължи на факта, че зоните са стимулирани да произвеждат колаген и ако не вървим срещу себе си и не го разпадаме, то с времето тялото ни ще става все по-хубаво и здраво. От снимките се вижда колко повдигнато и оформено е дупер, коремчето е много по-плоско.

Как да изберем правилното място?

И тук идва моментът, в който първо ще ви споделя горчивия си опит от преди години. Когато решиих да опитам за пръв път бодишейпинг процедура, се бях насочила към криолиполиза – неинвазивна липосукция, която се прави веднъж на 5-6 месеца. Отидох в едно студио и там нито ми взеха мерки, нито ми направиха картон, за да се следи прогреса и резултата, Н И Щ О. Дамата ми сложи апликаторите, каза че при толкова слаби хора може и да няма много резултат, ама да видя все пак, взе ми парите и толкоз. Няма обяснения, няма нищо. Е, тогава ефект вдиях почти никакъв. Може би леко на паласките се отрази добре, но все още не съм сигурна дали имаше ефект или просто се успокоявах, че има такъв, защото бях дала не малко пари.

Вторият ми опит за подобен тип оформящи процеудри беше с противоположен метод – не на охлаждане, а на загряване и на далеч по-приятно място с хора, които обичат това което правят. Когато някой работи с кеф и си обича професията, то си личи от километри. Още по телефона преди да сме се видяли получих внимание и подробно обяснение за принципа на работа, за това защо Velashape III е най-дорбият метод в момента и отговор на всеки мой въпрос. На място ми взеха мерки на 6 места, което правеха при всяко мое посещение, както и снимки в четирите позиции на тялото (два профила, гръб и анфас).

И тук възниква въпросът – „Къде е това място?“. Аз избрах студиото Nude Aesthetic, където още при първия ни разговор ми беше много обстойно обяснено за това какво представляват процедурите. Екипът на студиото са млади и много готини дами. Терапевтът е с многогодишен опит и най-важното – харесва работата си и я работи с удоволствие. Впечатли ме това, че дамата изрично подчерта, че не може да се очакват чудеса ако начинът ни на живот е некачествен. Ако не се движим, не пием достатъчно вода, не се храним балансирано, то няма как да постигнем и задържим каквито и да било резултати. В основата на всичко е качествения и осъзнат начин на живот.

От Nude ми предоставиха и код за 15% отстъпка на моите последователи – SunRise15. Кодът е валиден за всички процедури, които не са на промоция.

Мисля да завърша статията тук. Надявам се да е била максимално изчерпателна и да е отговорила на въпросите, които вероятно сте си задавали. Това е основната й идея. В интернет има много писани неща и в същото време сякаш не достатъчно. Когато аз проучвам дадено нещо, търся основно мнения, препоръки или споделен опит. Та, към това се стремя и в моите статии – да бъдат лични, безпристрастни, да дават достатъчно информация и да са откровени, за да не остане подведен някой.

В допълнение към разкрасяващите процедури съвсем скоро ще ви споделя и една чудесна новина, която има отношение към поддържането на здраво и красиво тяло.

You may also like

Leave a Comment

error: