Home Бебешори Игри у дома, когато навън е студено

Игри у дома, когато навън е студено

by Sunrising Life

Неусетно времето започва да застудява и започваме да прекарваме повече време вкъщи и по-малко навън. Започваме да се замисляме за изгри и занимания у дома. Най-хубавото на това да имаш по-големи деца е, че те сами измислят заниманията си или поне дават идеи за различни игри. В началото с малко дете е доста трудно да измислиш как да го забавляваш, когато навън има силен вятър или вали проливен дъжд, или пък е много много студено. Разбира се, важно е да излизаме навън и децата да играят, но през студените месеци не можем да стоим по цял ден навън и е също толкова важно да имаме разнобразни занимания и игри вкъщи, за да може малките да са щастливи и доволни. За това и реших да събера в една статия най-любимите игри на моите деца – на 1 година и 3 месеца и на 3 години и 1 месец.

1.Рисуване

Рисуването в последно време е сред най-любимите тихи занимания на децата. Малкия обича да рисува по стените, не че му даваме, но ни издебва и сътворява произведения на изкуството. Рая от малка обича да рисува с водни бои, пастели, а от скоро и с флумастери.

игри у дома

Сядаме и рисуваме ралични форми (квадрат, триъгълник, гръг, правоъгълник, звезда, пеперуда) в различни цветове. След това задачата й е да ги оцвети в същите цветове, с които са контурите им, без да излиза от контура. Рисуването е едно наистина много приятно занимание за нас с децата, което развива много умения в тях, докато същевременно ги успокоява от по-щурите игри.

2.Конструктури

Строенето на различни неща с констуктур също е много л’бимо занимание у дома. Тази игра играят предимно с баща им, защото той в това отношение е доста по-креативен от мен. Строят високи кули, мостове, легла за някои играчки и каквото успее да роди въображението им. Много е занимателно и забавно. Нямаме търпение да пораснат достатъчно, за да навлезем в света на Лего. Баща им се вълнува сякаш най-много за това.

3.Четене на книжки

Четенето на детски книжки е на почит откакто имаме деца. Рая от бебе обожава книжките и постоянно ги търси. Вече дори има интерес и иска да се научи да си чете сама текстовете. Има много любими приказки, които буквално знае на изуст, както предполагате – ние също. Четенето на книги е голямо богатство за децата. Благодарение на книжките, малката има изключително богат речник и още от две годишна започна да съставя доста сложни изречение. В момента е на три и малко и говори като голямо дете. Първоначално си „взимаше“ цели словосъчетания от книжките. За нас е от съществено значение да събудим любовта към книгите в нашите деца и вярвам, че сме постигнали огромен успех в това отношение.

4.Танци

И двете деца обожават да танцуват от много много малки. Чуят ли музика, веднага започват с танците. Не им пускаме телевизия, клипчета и т.н., но пуснем ли музика започва голяма забава.

5.Игра на ресторант или магазин

Другата любима игра на децата е на ресторант или магазин. Слагат ме да седна на масата, взимат ми поръчката и започват да приготвят различни неща. Носят, сервират, отсервират. Толкова им е интересно, че чак не ми се вярва понякога.

6.Активна игра с интерактивната катерушка

Интерактивната катерушка им е може би сред любимите играчки. Там развихрят въображението си максимално. ПОнякога просто им харесва да се катерят и пързалят, друг път катерушката им е тайното скривалище, трети пък е къщичката на прасенцата и бягат от вълка. Толкова приложения й намират, че всеки път се изумявам от изобретателността им. Редом с нея обичат да се люшкат на Веселата люлка, а също и да се катерят по нея. Тези играчки им позволяват да имат малко по-активна игра и да се изморят повече дори в домашни условия. Нашите играчки взехме преди няколко месеца от SmarToys.

Дървена люлка, интеракивна катерушка, триъгълник на пиклер

Това са някои от любимите игри на моите деца, когато прекарваме повече време у дома. Те всеки ден измислят нещо ново и е много вълнуващо да ги следвам в развитието им. Самата аз се възхищавам на тяхната креативност и фантазия. Ще се радвам да споделите кои са любимите игри на вашите деца.

You may also like

Leave a Comment

error: