Home Бебешори Егрономична раница Liliputi – ревю

Егрономична раница Liliputi – ревю

by Sunrising Life

Някои от вас знаят, че преди време имах библиотека за слингове и ергономични раници, както и че съм сертифициран консултант по правилно носене на бебе. Откакто забременях със синът ми не се занимавам с това, но различните слингове и ергономични раници продъжават да са ми страст. Вече все по-рядко нося, защото децата пораснаха и предпочитат да ходят, но това не ми пречи да имам 4-5 слинга в гардероба и 3 ергономични раници. Какво да правя – любов! Последната ми и най-нова придобивка е ергономична раница Liliputi (най-отдолу в статията ще ви дам код за 7% отстъпка). С марката се бях сблъскавала още, когато дъщеря ми се роди преди 3 години. Тогава проучвах много за бебеносещо яке и се спрях именно на софтшела на Лилипути. Да си призная – не съм правила по-добър избор! Ако търсите яке за бебеносене, то Liliputi е вашето! В най-студените зимни дни съм носила бебето по тениска (и аз и Рая) и отгоре якето. За това ще пиша в друга статия, сега да се върна на темата – ергономична раница Liliputi.

ергономична раница Liliputi, бебеносенеЕргономична раница Liliputi

Ето някои остновни характеристики на самата раница, а малко по-надолу ще споделя и лични впечатления и опит.

 • Серия: Rainbow
 • Модел: Feather
 • Подходяща за носене отпред и на гръб
 • От 3,5 до 20 кг.
 • Подложка за новородено
 • Регулируема на височина на панела за оптимизиране на ергономичната позиция
 • Разширители за постигане на оптимална позция „от коляно до коляно” за по-голямо дете
 • Качулка, която се регулира и откача
 • Оптимално разпределение на теглото върху раменете и таза на
 • Лека и лесна за нагласяне раница
 • Платове от органичен памук, GOTS (Global Organic Textile Standard) сертификат, специално изтъкани и боядисани за Лилипути
 • Отговаря на Европейските норми за безопасност EN 13209-2:2006
 • Произведено в ЕС

ергономична раница Liliputi, бебеносенеРазмери на раницата 

 • Размери на раницата
 • Ширина на презрамките – 6 см
 • Дебелина на презрамките – 2,5 см
 • Височина на панела – 40 см
 • Ширина на панела без разширителите– 30 см, 46 см с разширителите
 • Височина на колана на кръста в най-високата му част – 13 см

Лични впечатления за ергономичната раница Liliputi

Раницата пристига в платнена торба на Лилипути. Отделно получих и талон за 10% отстъпка при следваща покупка от тях. Раницата има вложка за новородено, която е с велкро и има възможност да бъде махната. Принципно се е препоръчително да се носи новородено в каквато и да е ергономична раница, защото не дава достатъчна опора на неукрепналия гръбначен стълб. Аз нямам новородено, но дори да имах, честно казано не бих носила в раница преди 4-тия месец на бебето. Въпреки това, има хора, които избират да носят бебетата си в раница. Тази раница дава тази възможност за носене, дори на много малко бебе (новородено), именно чрез тази вложка.

ергономична раница Liliputi, бебеносенеПлатът, от който е направена раница е органичен памук (сертифициран). Цветовете на перата са много красиви и наситени. Раницата е изключително добре измислена и ушита. Панелът има възможност за регулиране във височина, а също така и на ширина. За мен най-голямото щастие беше, когато видях допълнителните стремена (разширители на панела), които са закопчани за панела с цип. Именно те дават възможност за носене на малко дете, а също и на подрастващо такова. Много се зарадвах, защото реално тази раница е подходяща както за Алекс (който е около 86 см висок), така и за Рая (която е около 106 см висока). Качулката на раницата може да се махне посредством цип.

Раницата дава възможност да носене отпред, а също така и на гръб. При носене отпред може да се кръстосат презрамките. PFAs ремъците дават възможност за чудесно регулиране на носилката според размерите на бебето и носещия. Може би са една идея по-грапави в сравнения с другите ми раници.

Заключение

Ако трябва да бъда максимално честна, леко съжалявам, че по-рано не се доверих на тази марка. Раницата е много интуитивна и лесна за поставяне. Дава изключително добра подкрепа и тежестта на детето не се усеща. За мен широкият колан е изключително удобен. Ако при други марки има различни размери – стандартен и тодлър размер, то тук не е необходимо да купуваме 2 раници във времето, което е много бюджетно във времето. Реално с тази раница може да се изкара от раждането на детето до след неговото прохождане – през целия период на бебеносене.

ергономична раница Liliputi, бебеносенеДо момента съм изпробвала доста неща на марката и смея да кажа, че качеството е изключително високо за цената, която струват. И сега един бонус от мен. Ако решите да закупите какъвто и да било продукт от Лилипути, може да използвате кодът SUNRISING7, с който ще получите 7% отстъпка.

Вероятно е ви е интересно да прочетeте повече за това защо кенгуруто не се препоръчва и каква носилка се препоръчва за новородено – Кенгуру, слинг или раница за носене на бебе.

You may also like

Leave a Comment

error: