Home Бебешори Ревю на раница INTEGRA

Ревю на раница INTEGRA

by Sunrising Life

Съвсем скоро при мен пристигнаха за тестване две прекрасни нови ергономични ранички IntegraBaby. Бях пробвала подобна ергономична раница преди няколко месеца и още тогава бях впечатлена от красотата, както и от комфорта. Раничките са изключително компактни, леки, меки и удобни, но за това ще пиша малко по-долу.

Малко повече за Integra Baby

IntgraBaby са раници, създадени от Сара Садлър. Като жена и майка, отгледала и трите си деца с носене, тя е убедена в ползите на бебеносенето. Личната й кауза е да го разпространява и прави това по прекрасен начин със своите раници. Първоначално тя създава раниците Connecta. След това те биват купени от друг собственик, но тя продължава да произвежда ергономични носилки, вече под името IntegraBaby. Както се досещате сами, двете марки са сходни, защото са създадени от един и същи човек, но при IntegraBaby има някои подобрения, които правят раниците по-удобни за носещия.

За раничките

Още при първата среща с Integra, впечатление прави това, че тези носилки много наподобяват Мех дай с разликата, че коланът се закопачва с катарама. Раницата се слага като престилка и липсва дебело подплатения колан, който е характерен за други марки ергономични раници. Това от своя страна я прави изключително удобна за хора, на които не са удобни коланите.

Характеристики на раницата:

 • дава оптимална поддръжка и комфорт както за носещия така и за детето
 • има мек ремък за кръста, за да пасва на всички извивки
 • компактна и може да се пере в пералня
 • има ремъци за затягане на презрамките, които се движат в двете посоки
 • има ластици, които служат за прибиране на излишната дължина на ремъците както на презрамките , така и на колана
 • презрамките се кръстосват за по-оптимално разпределение на тежестта
 • дизайнът им осигурява необходимата ергономична позиция на бебето
 • има вградена качулка

Раниците се предлагат в три размера:

 • Размер 1 – ширината на задния панел е 35,5 см, височината – 51 см. Може да се носи на гръб. Според производителя е подходяща за носене от новородено до 2 годишно дете. Като цяло този размер е подходящ за деца, които са над 68 см.
 • Размер 2 – ширината на панела е 40,5 см, височината 56 см. Отново предлага възможност за носене отпред и на гръб. Този размер е подходящ за деца от 18 месеца до 2 годинки.
 • Размер 3 – това е и най-голямия размер, който е за деца над 3 годишна възраст. Ширината на панела е 45,5 см, височината е 61 см.

IntegraBaby се предлагат в най-ралични десени, като условно могат да се разделят на 4 основни групи – раници с памучни панели, раници с памучен панел и принт, раници от слингов плат, раници от слънцезащитна материя. Слинговите варианти са от водещи на пазара големи марки. Раниците, които са със слънцезащитна материя абсорбират 95-99% от вредните лъчи и са изключително подходящи за топлите месеци. Нашите две ранички – едната е памучна с принт – Gallica Rose, който е много детайлен, пъстър и красив, а другата е със слингов плат от Oscha – Oscha Orion Cay.

Поставяне на раница Integra

Раниците дават възможност за носене отпред и на гръб. При носене отпред има възможност презрамките да са кръстосани. Лично за мен това е много добър вариант и ми е изключително удобно, защото успяват по-добро разпределяне на тежестта на дъщеря ми (която вече е около 10 кг).

Другия вариант са успоредни презрамки, които се захващат с допълнителен ремък. Самите презрамки са средно подплатени, но не предизвикват дискомфорт при по-дълго носене. Разбира се всичко е много индивидуално и поради тази причина се препоръчва да се пробва.

Лични впечатления и предимства на IntegraBaby

Първото ми впечатление е от красивите десени – няма как да не останете впечатлени от тях. След това – много ми допада това, че липсва дебелия колан. Това е огромно предимство за горещите дни. Компактността им не е за пренебрегване, особено имайки предвид колко много пътуваме, и че с бебе багажът е в най-добрия случай умножен по две. Много ми допада също вградената качулка, която може да се закопччава на различни степени. При двете ранички закопчаклите се различават леко, но това са козметични разлики.

Като цяло тази ергономична раница е изключително подходяща раница за предстоящите летни дни. Друго предимство е и цената. Може да се каже, че е бюджетна раничка – съчетаваща качество, удобство, сигурност и стил на достъпна цена.

Тук смятам за редно да вметна нещо по отношение на ергономичните раници и възрастта на бебето. Въпреки че производителя дава използването на разницата от новородено, лично аз препоръчвам да изчакате бебето да навърши поне 4 месеца преди да го сложите в раница. Колкото и удобни да са раничките, смятам че не могат да осигурят на бебето подкрепа на гръбчето и вратлето, каквато осигурява слингът.

Надяваме се статията да ви е била инересна и полезна. Още статии с подобна тематика можете да прочетете в категория „Бебешори“

You may also like

Leave a Comment

error: