Home ПътешествияБългария Плаж Иракли – нощ под звездите

Плаж Иракли – нощ под звездите

by Sunrising Life
Изгрев от плаж Иракли

Като любители на природата и красивите и спокойни места тази година обиколихме някои наши любими плажове. Отдавна пранирахме да посетим плаж Иракли и ето, че и този момент дойде. Дори имахме щастието да пренощуваме там. Иракли определено е (може би вече беше) един от многото красиви плажове.

Местоположение

Плаж Иракли се намира на 9 км южно от Обзор. Тръгвайки от Несебър след около 30 километра има табела „Иракли“, указваща да завиете в дясно. Продължавате направо докато достигнете паркинга на плажа. В тази част на плажната ивица се намира къмпинг Иракли.

За Иракли

Местността Иракли е една от малкото недокоснати от човешката ръка територии. Плажът е почти безлюден, а природата е непокътната и девствена. Плажната ивица е дълга около 3 километра и доста широка.След нея се влиза в горичка, в която къмпингуващите са си обособили специални места за палатки, импровизирани кухни, огнища и каквото друго може да роди въображението на човек.

От страната на входа, плажът е със ситен пясък, а колкото по на юг се слиза става по едър. Това не пречи на обичащите усамотение да простират своите лагери по целия плаж чак до края, където брегът вече преминава в каменист. В северната част на плажа река Вая се влиза в Черно море. Също така там има няколко заведения, от които може да си закупите храна и напитки. Освен това в края на къмпинга има магазин за хранителни стоки.

Изгрев на Иракли

Изгрев на Иракли

Много от хората, които ходят там спят директно под откритото небе и над тях светят милиони мънички зведи. Вечер ги приспива песента на морето, а сутрин биват събуждани от първите слънчеви лъчи.

Иракли остава в съзнанието на хората като едно райско кътче, където човек може да се отпусне и наслади на истинското спокойствие. Да избяга от динамиката на ежедневието, да спре за малко вечната разпра с времето и да се отдаде на безвремие.

Sunrising life на Иракли

Тази година ние бяхме решили да пренощуваме на плаж Иракли. Оставихме колата на платения паркинг и тръгнахме по плажната ивица, да търсим подходящо местенце, където да си сложим палатката. Имаше неочаквано за септември месец много къмпингуващи. Морето беше издълбало голяма част от брега, който беше стръмен, когато отидохме.

Пристигнахме привечер и намерихме едно хубаво място, където да сложим нашите „легла“. След това се запътихме към гората, за да съберем дърва, за да си запалим огън, когато се стъмни. Това и направихме, а след това потънахме в споделено мълчание, наблюдавайки звездите, любувайки се шума на морето, наслаждвайки се на споделеното спокойствие.

Нощ под звездите, Иракли

Нощ под звездите

Видяхме няколко падащи звезди, пожелахме си сбъдването на няколко изгряващи мечти. Послушахме морето, стоплихме телата и душите си на огъня и се насладихме изцяло на спокойствието, което цари на това място.

Вечерта бяхме приспани от песента на морето.

Сутринта станахме преди да изгрее слънцето и зачакахме да се появи.

Изгрев на плажа,Иракли

Изгрев на плажа

Огненото кълбо ставаше все по-голямо и по-голямо с всяка изминала секунда. Насладихме се на красивия изгрев и направихме снимки.Потичахме по плажната ивица, но беше малко трудно в пясъка. След това се насладихме на сутрешните слънчеви лъчи и направихме един плаж. Водата беше чиста и хладна, a морето много спокойно.

Късче от рая

Ако обичате алтернативните почивки, а именно тези, прекарани в палатка или директно под звездите. В непосредствена близост до плаж или на самия плаж, където цари спокойствие определено ви препоръчваме плаж Иракли. Там е едно малко късче от рая, където можете да се потопите в себе си, в тишината и да се слеете с природата. Определено няма да съжалявате, а дори да не е вашето място, една нощ под звездното небе със сигурност ще ви допадне и ще се насладите. Или поне ще имате възможността да видите една падаща звезда и да си пожелаете нещо, както и да послушате песента на морето.

Изгрев, Иракли - красиви плажове

Изгрев

А вие били ли сте на плаж Иракли?

Можете да прочетете още за нашите приключения тук.

За повече вдъхновения и преживявания можете да ни последвате във FACEBOOK и INSTAGRAM.

You may also like

10

Paul септември 18, 2016 - 2:09 pm

That’s such a beautiful looking beach, we nearly decided to take a trip over there during our travels through Eastern Europe but instead went to Turkey, next time we’re in the area we will definitely make the trip!

Reply
Megan септември 18, 2016 - 3:51 pm

Wow! This place looks seriously gorgeous!

Reply
Juliette @ Snorkels to Snow септември 18, 2016 - 11:13 pm

Wow what an incredible place to visit – and what a beautiful place to spend a night under the stars! It looks idyllic. The night sky appears so unpolluted! How beautiful. Something to add to my bucket list!

Reply
Karla at GlobalETA септември 19, 2016 - 1:14 am

Interesting article – looks lovely! Thanks for sharing your experience there!

Reply
Evan Kristine септември 19, 2016 - 6:07 pm

I have never been to Irakli beach. However, it looks like a little piece of heaven and you seemed to really like it. Amazing!

Reply
Victoria Krumova септември 21, 2016 - 8:28 am

It is really e little piece of heaven : ))

Reply
Bethanny Sudibyo септември 19, 2016 - 6:37 pm

Wow.. this is a piece of heaven on earth! I mean look at the beach and the night shot. Amazing! Thank you for sharing such a beautiful post, it was beautifully written as well.

Reply
Bart & Eena септември 21, 2016 - 2:26 am

Ooooh something new today! Thank you for this, because your story is definitely beautiful, plus the photographs are breathtaking!

Reply
Victoria Krumova септември 21, 2016 - 8:28 am

Thank you. The night was amazing!

Reply
Mary - A Mary Road септември 21, 2016 - 12:35 pm

This beach looks cosy, I always love bonfire by the beach. And lucky you, for that beautiful sunset!

Reply

Leave a Comment

error: