Home ЗдравословноЗдравословно 10 дневен житен режим на Дънов

10 дневен житен режим на Дънов

by Sunrising Life
Лимец

Може би голяма част от вас са чували за Петър Дънов. Той е български философ и духовен учител. За мен е един духовен водач и един от любимите ми учители. Той има множество лекции, енергиини практики и е известн със световно познатата паневритмия. Мисля, че това е достатъчно за сега за Него. Нека продължа с информация за неговия известен житнен режим.

Без значение колко внимателно подбираме храната си трябва да знаем, че нашето тяло има нужда от почивка понякога. Това ще рече, че различни режими за пречистване на огранизма и детоксикиращи такива са изключително важни за вашето тяло. Един много подходящ такъв режим е именно житният режим на Дънов.

Житното зърно е емблема на човешката душа и живот.

Житният режим представлява десет дневна диета, която е с цел пречистване на ума, духа и тялото. Когато за първи път направих диетата бях търсила информация за нея доста дълго време. Това ме провокира да напиша статия, в която да синтезирам по-важните неща, на които се натъкнах по време на моето проучване. Смятам, че тези неща са полезна информация за всеки, който иска да направи този режим. Да, аз предпочитам да го наричам режим, защото за мен диетата е перманентно съзнателно ограничаване, докато режимът е нещо, което не се прави за толкова дълъг период.

Едно от нещата, което според мен е важно да спомена е, че режимът се влияе от разположението на Луната. Той зависи от фазите на луната и кореспондира с енергиите на всеки един отделен ден. Препоръчително е житният режим да се започва от един до три дни след пълнолуние, но също така може да се прави и при нарастваща луна. Разликата е в целта, която си поставяте. Дните от седмицата също оказват влияние. Ето и значението на всеки един от тях:

1. Понеделник-за постигане на мекота, чувственост, проницателност и интуиция
2. Вторник- за създаване на твърдост и борбен дух
3. Сряда-за бизнес, търговия, пресметливост, аналитичност
4. Четвъртък-за реализиране на научни цели, образование
5. Петък-за по-интимни цели
6. Събота- за мъдрост, търпение, проникване в дълбочина на сериозни проблеми
7. Неделя- за изкуство, спорт, приятелство, романтика, пътуване

Ако започнете рижама сутринта – отлично, ако започнете по обяд – много добре и вечерта – добре. Трябва също така да знаете, че сутринта слд изгрев слънце е прописа със слънчева енергия.

От какво имате нужда по време на режима

За десет дни се храните с:

  • 100 гр. жито – 3 порции по 33.3g
  • 3 ябълки
  • 9 ореха
  • 50 гр. мед

Пшеницата съдържа всички необходими на организма ви елементи. Ябълките са за сърцето, орехите за мозъка, а медът за кръвта. Също така трябва да пиете повече от 1.5 литра вода дневно. Сутрин можете да изпивате една чаша топла вода с лимон, но ако можете да пропуснете употребата на лимон би било по-добре.

Продукти за Житен режим

Продукти за Житен режим

Подготвяне на житото

Всяка вечер слагайте по 100 гр. жито в термос и го заливайте с гореща вода. На сутринта житото е готово. Разделете гo на три порции. Също така можете да изпивате житната вода или пък да полеете цветята си с нея – тя е изключително полезна. Препоръчително е също така да ядете житото без мед или орехи, но ако не можете не е проблем да ги смесите така, че да ви бъде по-вкусно.

Първият ден от режима на сутринта трябва да започнете с формулата „Господи приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни.“

Когато ядете житото трябва да дъвчете бавно – поне 99 пъти преди да преглътнете. Също така трябва да бъдете благодарни, че имате тази храна.

През цялото време следете емоциите си и се опитайте да изчистите ума и мислите си. Това е основната идея. Няма значение дали ядете жито десет или два дни, ако съзнанието ви не е чисто. Трябва да поемете отговорност за мислите си и да вървите към смирение.

Остатъците от храната – черупки от орехи, обелки от ябълки можете да прибирате и в края на житния режим да ги заровите някъде в природата.

По време на режима се опитвайте да се усмихвате повече и не допускайте негативни мисли и чувства. Дънов казва: „Начинът, по който човек се храни, определя, какъв е той в умствено и в духовно отношение.“

В края на житния режим

На десетия ден от режима трябва да се захраните с „Ангелска супа“ – белени червени картофи, магданоз, лимонов сок, смлян черен пипер и малко сол. Хапвайте по-малко от това за обяд и вечеря. Не трябва да преяждате в дните след режима.

Някои съвети:

  • Ако правите режима за първи път недейте да пресирате себе си. Няма значение дали ще го направите 10 или 2 дни ако в сърцето си таите гняв и не сте доволни от избора си.
  • Мислете позитивно през цялото време
  • Бъдете благодарни и щастливи, защото правите всичко това за себе си.
  • Най-добре е да използвате БИО пшеница. Лично аз предпочитам лимец.
  • Режимът не е подходящ за хора, който имат здравословни проблеми. В такъв случай е по-добре да се консултирате с вашия лекар.

И така – направете изборът да бъдете щастливи, здрави и се погрижете за вашата душа, тяло и ум.

Прочетете още полезни статии в категория Здравословно.

Последвайте Sunrising Life във FACEBOOK и INSTAGRAM

You may also like

Leave a Comment

error: