Home ЛайфстайлЛайфстайл Сурова торта за рожден ден от Rawlly

Сурова торта за рожден ден от Rawlly

by Sunrising Life
здравословна торта, сурова торта rawlly

Тази година рождения ден на Пепи беше малко по-различен от друг път. Предвид положението в света, нямаше как да направим голямо градинско събиране, както си мислехме. Нямаше как и да не празнуваме. Празненството беше у дома, съпътствано от много изненади, емоции и смях. Получи се изключително приятно. Една от изненадите беше тортата. Преди известно време ми беше казал, че не иска подаръци, но иска да му направя здравословна торта. Идеята е супер, но предвид, че щеше да ми бъде първата такава торта реших да не рискувам, а да се доверя на сигурното. Поръчах най-вкусната сурова торта – шоколадова, точно както Пепи искаше, здравословна и много красиво декорирана.

сурова торта rawlly, здравословна торта и сурови бонбониЗащо сурова торта?

В последно време сме ограничили почти изцяло употребата на захар под всякаква форма (прочетете повече защо в статията – Всичко което трябва да знаете за захарта). Тестото и глутенът също са нещо, което гледаме да не консумираме често. Стараем се да се храним пълноценно, разнообразнo и да избягваме празните калории. Захарта и тестото сами по себе си не ни дават нищо полезно. Да, много са вкусни, но колкото са вкусни, толкова са и пристрастяващи. Колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде. И тъй като успяхме да излезем от порочния кръг на „силно желание за захар“, решихме да продължим да се придържаме към живот без захар. Съвсем в логиката на всичко написано до тук, избрахме и здравословна торта – сурова торта „Топъл шоколад“. Много шоколадова, задоволяваща желанието за сладко и в същото време напълно здравословна.

От къде поръчах торта?

Сигурно си задавате вече този въпрос. Спрях се на Rawlly – сурови торти и десерти по авторски рецепти. Няколко близки приятели ми ги бяха препоръчвали, но честно да си призная не бях пробвала нищо (само бях виждала).

rawlly сурова торта, здравословна торта Е, след като видях и опитах тортата, съм им заклет фен.

Здравословна торта – има ли такова чудо?

Асоциацията с думата торта е сладко. Сладкото винаги се свързва със ЗАХАР. Тогава какво е това „здравословна торта“? И има ли изобщо такова нещо?

ИМА! Rawlly тортите и десерти са:

Сигурно вече се чудите какво има в тях тогава. Използват ядки, семена, различни видове тахан, плодове, натурален шоколад, кокос, кокосово масло, рожков, какао, фурми, канела и различни супер храни. Суровите десерти са истинска наслада за очите и сетивата.

сурова торта rawlly, здравословна торта и сурови бонбониАко не сте опитвали или пък не сте фенове, препоръчвам ви да опитате. Почти съм убедена, че ще се влюбите в суровите им десерти.

Малко повече за Rawlly

Rawlly e плод на силното желание да две млади момичета да правят живота вкусен, сладък и изпълнен с емоция. Преди 5 години Веси и Павла се срещат покрай общата си страст към това да правят сурови и здравословни десерти. Още тогава много си допадат и импулсивно решават да създадат обща сурова кухня – Rawlly. Както всяко нещо, което се прави с желание и със сърце, бизнесът им се разраства неочаквано бързо. Магазинчето им се намира в центъра на София в квартал Лозенец (ул.Бисер 16).  Вътре ще намерите различни здравословни и био продукти, както и домашно приготвени сурови бонбони, торти и различни десерти. Ако не сте опитвали, наистина горещо препоръчвам да паправите тази грешка.

Още нещо сладичко

Нямаше как да минем и без бонбони. За това реших да си купим и една кутия с микс от суровите бонбони в Rawlly. Ами, наистина са много вкусни.

здравословна торта, сурова торта rawlly, сурови бонбони, здравословни бонбониС чиста съвест дадох и на малката да си хапва от тях. Направени са от фурми, кашу, какао, кокосово масло, кокос, смокини. Без захар, без брашно, без млечни, а в същото време чудесни на вкус.

Финални думички

Със сигурност от тук насетне ще си поръчваме често от там, когато ни се хапва нещо сладички. Така хем ще задоволим глада си за сладко, хем ще е с чиста съвест, защото ще е здравословно сладко. Много ми харесва как собствениците определят вкусотиите, които предлагат – „храна без грим“. Ами, да, няма грим и вредни съставки и това е повече от чудесно!

сурова торта rawlly, здравословна торта и сурови бонбониСигурно се чудите защо отделих цяла статия в блога за да ви разкажа за Rawlly? Ами, защото за мен е удоволствие да се глезя със сурови десерти. Защото се радвам, че по този начин мога да помогна на Rawlly повече хора да разберат за тях. Защото истински вярвам, че споделяйки колко съм впечатлена, много хора, търсещи точно това, ще го открият. Защото вярвам, че не подвеждам никого с думите си. Защото съм привържени на здравословното хранене, а то не означава да се лишаваме от всички „сладости“ в живота.

Надявам се статията да ви е била полезна и интересна. Ако е така, може да сложите по едно сърчице <3

You may also like

Leave a Comment

error: