Home ЛайфстайлЛайфстайл 5 неща, които ми се иска да знаех преди

5 неща, които ми се иска да знаех преди

by Sunrising Life
Тъга

Понякога докато си седя и се чудя какво да пиша и нищо не ми идва на ум започвам да мисля за живота. Това е един от онези моменти, в който искам да пиша, но се чувствам толкова празна, че не мога да съчиня дори ред. И изведнъж ми хрумва идея. Мислех си за миналото и за настоящето, когато тези 5 неща изкристализираха в съзнанието ми – 5 неща, който ми се ще да знаех преди.

1.Никога не съжалявай за нищо

Не съжалявайте

Не съжалявайте

Без значение какво се е случило в миналото – недей да съжаляваш. Всичко, което идва в живота ни е за да ни научи на нещо. Така че, отворете съзнанието си и сърцето си и прегърнете с любов всичко, което ви се е случило. Ако не беше то вие никога нямаше да сте човекът, който сте в този прекрасен момент.

“Никога не съжалявай за нищо. Всеки малък детайл в живота ви ви прави този, който сте.”

Навреме - правилното време

Навреме

2.Всичко се случва на правилното място в правилното време

Без значение колко отчаяно искаме нещо да се случи, то ще се случи точно на време. Нито секунда по-рано или по-късно. Има една основна идея, която повече хора не разбират – има слънце за всички ни и всяко нещо се случва с цел. Нищо не е случайно. Именно поради тези причини трябва да бъдем смирени и щастливи – ние сме тук – дишаме, чувстваме, живи сме – ние сме! Живейте с щастие, наслада и любов, защото животът е най-големия подарък, който сте получили.

“Ако вярвате, че всичко се случва с причина, тогава повярвайте, че всичко ще идва и ще си отива от живота ви в най-точния момент.”

Колела

Колела

3.Грижете се за тялото си 

Ако знаех, че тялото ми е огледало на живота определено щях да полагам повече грижи за него. Нашите тела не са вечни и се нуждаят от грижа. Ако бях осъзнавала това преди нямаше да пуша и пия, щях да давам на тялото си повче чист въздух, слънчеви лъчи, повече положителни емоции. Здравето е избор, точно както и щастието.

„Ако не се грижите за тялото си къде другаде ще живеете?

4.Има уроци, които ние хората трябва да научим

Бидейки на тази планета в това тяло има уроци, които трябва да научим. Точно както в училище – животът е нашето най-голямо училище, където ние трябва да преживеем и преминем през различни житейски ситуации и уроци. Ако знаех, че всичко, което ми се е случавало е просто поредният урок щях да бъда много по-смирена и спокойна.

„Аз не съм човек, който се срамува от миналото си. Всъщност наистина се гордея с него. Знам, че направих много грешки, но те са моите житейски уроци.“

5.Ние не сме отговорни за другите

Всичко е въпрос на личен избор. Ако някой не иска да бъде щастлив той ще намери причина за своето нещатие и винаги ще намира такава. Ако искаме да направим нещо за другиго – добре, но ако това „нещо“ не накра човека да се почувства по-добре, отново всичко е наред. Именно защото това е неговият личен избор, на който ние не можем да влияем, независимо какво правим. Ние сме отговорни само за самите себе си – за нашето здраве, тяло, ум, мисли. Ние носим отговорност към себе си да бъдем все по-добри и по-добри всеки следващ ден. По-добри от нашето вчерашно аз.

“Един от най-големите уроци, който научих е, че не можеш да угодиш на всички. Така че, не се опитвай”

Ние трябва да мечтаем, да се усмихваме повече и да вярваме в собствените си възможности. Самите ние имаме възможността да сбъднем всичките си мечти, просто трябва да повярваме. Животът е простичък и трябва да го живеем с удоволствие. И един ден, когато остареем и погледнем назад, да видим един изпълнен със щастие, страст и любов живот. В живота няма място за съжаление. Всички ние или печелим или се научаваме.

Вижте още – Силата на прошката.

“Винаги изглежда невъзможно, докато не се постигне”

You may also like

Leave a Comment

error: