Home ЗдравословноЗдравословно 5 здравословни навика, с които да започвате деня

5 здравословни навика, с които да започвате деня

by Peter Todorov
Колаж от здравословни навици

 

Всички са чували, че има нещица, които са наистина полезни да се правят рано сутрин. Аз ги наричам здравословни навици. Сигурен съм ,че може да се напише много дълъг списък с точки по темата, но специално в тази статия аз искам да напиша няколко много прости и лесни неща, които съм изпробвал лично. Сега ще споделя с вас резултата и личното ми мнение за всяко нещо от списъка.

1. Ставайте рано

Фарът в Несебър - ранно ставане

Фарът в Несебър

Това е нещо простично с изключително много привилегии, повече дори отколкото може да си представите. Ако лягате на време, рано сутрин тялото е добре отпочинало, мозъка е спокоен и вие сте напълно възстановени. Това е времето, когато вие сте най продуктивни, когато го сравним с останалата част на деня. Това е перфектното време да направите няколко простички неща, които са изклчително полезни за вас и ще ви се отплатят сериозно във времето. Според много изследвания е доказано, че 8 часа сън са напълно достатъчни.

Трудната задача е да си легнете рано. Аз лично се справих с проблема, като преживях един ден изклчително недоспал и на следващия си легнах рано и така завъртях нов цикъл. Опитайте да си лягате най-късно в 23:00ч. И без това тялото след 22:00 е достатъчно изморено и мозъка е натоварен с нещата от изминалия ден. Поради тези факти вие не сте дори на половина толкова продуктивни, колкото сутрин.

2. Пийте топла чаша с вода и лимон всяка сутрин на гладно

Топла вода с лимон

Топла вода с лимон

Не случайно топлата чаша вода сутрин е станала толкова комерсиален съвет за всички, които искат да направят нещо полезно за себе си и се чудят откъде да започнат. Сутрин когато се събди човек се нуждае от малко време и организма да се събуди и да заработи на пълни обороти. Топлата вода задвижва организма защото, не се налага организма да хаби енергия, за да я затопля до температура равна на телесната и многократно по-бързо се усвоява, като помага да заработят всички органи и процеси много по-бързо. Като добавим лимон вече правим водата алкална.

По този начин помагаме на организма връщайки му естествените съмовъзтановителни и детоксикиращи сили, също и регулира pH на организма. След около месец ми направи силно впечатление, че кожата на лицето ми излежда по-различно. Лицето ми беше по светло, а кожата по мека. Торбичките под очите почти бяха изчезнали, но те така или иначе са трудни за премахване без регулярен сън. Има още много ползи, но смятам, че за начало това е достатъчно стимулиращо.

3. Спорт

Спортуване сутрин

Спортуване

Тялото не е създадено да бъде неподвижно. Всички знаем, какво се случва, когато тялото се обездвижи. Всички мускули започват да отслават, следователно хората трябва да тренират всяка част от тялото си, ако искат да бъдат здрави за по-продължителен период от време. В наши дни има много видове спорт, но спортовете, които тренират цялото тяло  не са толкова много. През годините опитах много спортове докато намеря този, който ми пасва най-добре. Опитах, тенис, фитнес но тичането за мен е най-добрия от всички.

Ползите са толкова много, че една статия отделена само за тичането може би няма да е достатъчна. Вярно не тренира гораната част на тялото. Но за сметка на това малкото мускули, които остават не тренирани, като рамене, ръце и гърди са изключително лесни за поддържане при това в домашни условия. Така или иначе не се сещам да ви предложа друг спорт с дори на половина толкова много здравословни ползи. Важното е да намерите вашият спорт и сутрин да инвестирате поне по 30тина мин във вашето тяло. Защо сутрин, защото сутрин е хладно и много по-трудно да прегреете. Парковете са празни, фитнес залите също. Метаболизма също ще се ускори изключително бързо. Друга причина е че, лед работа, когато сте изморени на тялото е в пъти по-трудно.

4. Закусвайте здравословно

приготвяне на смутиЗакуската е едно от най-важните яденета за деня специално в здравословия начин на живот. Меридиана на стомаха е най-активен от 07:00 до 09:00 поради тази причина не се притеснявайте, да хапнете изобилно. Ето защо не бива да я пропускате. Моят съвет за закуска е да си направите смути, фреш или пресен сок с овесени ядки. Изключително полезни неща, като във всичко се съдържа огромно количество витамини и минерали, във смутито и фибри. Може да погледнете нашата секция вкусно и да почерпите вдъхновение в случай на нужда

5. Визуализирайте всяка сутрин по 5-10 мин

Визуализацията е езика на вашето подсъзнанието. Много полезно е да визуализирате някоя част от живота ви, в която искате подобрение. Достатъчни са няколко минути на ден. Обич, връзки, работа, пари, каквото пожелаете. Всичко което трябва да направите е да седнете спокойни на тихо място и да започнете да си представяте, че вашето желание вече се е сбъднало. Правете това упражнение сутрин, когато умът ви свеж и още необременен от ежедневието. Друга причина да го правите сутрин съдейки по моя опит е да не заспите : ). Обещавам ви, че след около месец, ако не и по-рано ще забележите сериозно подобрение в желата сфера.

Разгледайте и другите ни статии на здравословна тема.

Последвайте Sunrising Life във FACEBOOK и INSTAGRAM

You may also like

Leave a Comment

error: