Home ПътешествияБългария Забележителности в България за всеки сезон

Забележителности в България за всеки сезон

by Sunrising Life
Няколко места, които да посетите през 2017

България  една прекрасна страна, в която има четири сезона, планини, море, езера и язовири. Толкова много природни богатства на толкова малка площ. Има красива природа, китни градчета, богата история, спокойни плажове. Ето няколко идеи за забележителности в България, които да посетите според сезона.

1.Зимни предложения

Планините ни наистина са изключително красиви през зимата. Ако имате късмет и условията са походящи определено ви препоръчваме да се разходите из Рила планина. Там има толкова много невероятни местенца, където със сигурност ще оставите част от себе си. Може да направите еднодневна разходка до Страшното езеро или пък да изкачите някой Рилски връх като връх Мальовица, а защо не и връх Мусала?

Разходка в Рила

Разходка в Рила

Ако нямата възможност да стигнете до там можете да се качите до Камен дел на Витоша и да се насладите на чистия въздух, съчетан с красива гледка към града – Най-добрата гледка към София.

Витоша

Витоша

А защо не и до самия Черни връх?

Витошки изгрев

Витошки изгрев

В случай, че идеята за зимна планина не ви допада можете да се разходите из столичните улици. Ето и няколко предложения за места в София, които трябва да посетите.

НДК

НДК

2. През пролетта

През пролетта има толкова много места, които можете да посетите. Всичко разцъфва и започва да зеленее. На където и да се отправите, няма да сбъркате. Можете да се впуснете в опознаване на водопади, защото тогава са най-красиви и внушителни, а можете да се насладите и на градски туризъм. Добра идея са някои села в Родопите като Лещен, Делчево и Ковачевица.

Възрожденски села

Възрожденски села

В близост до София моежете да посетите Гигинския манастир. Разгледайте също 10 идеи за разходка около София и 13 забележителности около София за разходка през уикенда.

Гигински манастир

Гигински манастир

3.Лятото

Несъмнено през лятото се пътува най-много и всички дестинации са лесно достъпни. Тогава живота кипи и всички са се отдали активно на туризъм. Според нас най-добрите лятни предложения са двете „крайности“ – планина и море. Ако можете да ги редувате би било прекрасно. Иракли е един от плажовете, който си заслужава да посетите.

Плаж Иракли

Плаж Иракли

След като се наситите на „дивата природа“ там можете да отидете в Созопол или пък Несебър, където има и красиви плажове и красива история. Северното черноморие също не е никак за пренебрегване, защото там можете да посетите невероятни места, където не е пренаселено с туристи.

В случай, че предпочетете планина също няма да сгрешите. Горещо бихме ви препоръчали връх Мальовица, връх Вихрен. Ако искате нещо по-натоварващо връх Ботев е вашият връх.

Връх Ботев

Връх Ботев

А можете просто да се разходите из платото на Витоша или пък да посетите Урдините езера в Рила – много красива дестинация, която не е толкова комерсиална.

Урдини езера

Урдини езера

4.Есен

През есента пътуанията са многоцветни. Всички места, които до момента ви предложихме могат да бъдат посетени през есента и да ги видите в една различна светлина. Освен това можете да се разходите до Пещера съева дупка или пък Проходна.

Пещера Съвева дупка

Пещера Съвева дупка

А защо не и до Русенския регион – Средновековния град Червен и Ивановските скалн църкви.

Средновековен град Червен

Средновековен град Червен

Можете да се повозите на теснолинейка и да отидете до най-високата гара на балканите. Или пък да се порадвате на безлюдните морски плажове по черноморието.

Морски изгрев

Морски изгрев

А планината винаги може да бъде мястото, където да се откъснете и да се потопите в природата.

Може също да се отдадете на обиколка из красивите ни пещери като Ягодинската пещера или пък пещера Магурата.

И така, България е толкова прекрасна и има толкова красиви кътчета, които можете да видите, че дори стотици статии биха били малко, за да обхванат всяко едно място.

Коя е вашата любима дестинация в България?

Ако статията ви е харесала можете да ни поледвате във Facebook или да ни дадете по едно сърце. Благодаря!

You may also like

3

Цвете януари 18, 2017 - 6:53 pm

Невероятни снимки и доста полезна статия! <3 🤗 Поздрави 😊

Reply
Victoria Krumova януари 19, 2017 - 10:03 am

Много благодаря :)

Reply
Цвете януари 18, 2017 - 6:55 pm

Невероятни снимки и доста полезна статия! <3 🤗 Поздрави 😊

Reply

Leave a Comment

error: