Home ЛайфстайлЛайфстайл 3Key Rooms – стаи на загадките в София

3Key Rooms – стаи на загадките в София

by Sunrising Life

Буквално преди броени дни имахме щастието да посетим за първи път „Escape room“  и бързам да напиша впечатленията си, докато съм още в емоцията и еуфорията от преживяването. Бяхме поканени от 3Key Rooms да посетим някоя от техните стаи. Предвид напредналата ми бременност, успяхме да се организираме доста бързо – уговорихме едната баба да гледа малката и се впуснахме в ново и неочаквано приключение. Имахме възможността да посетим стаята Детективът & Машината на времето. След играта си тръгнахме силно впечатлени и много превъзбудени с убеденост,че това е първата, но не и последната стая, която посещаваме. В тази статия ще ви разкажа малко повече за това как си изкарахме и надявам се да ви убедя колко е готино и че си заслужава да се посети.

Не забрявайте да проверите секцията „Бонус“ в края на статията ;)

Какво представляват Escape стаите?

Съвсем накратко, за хората, които чуват това понятие за пръв път ще разкажа какво всъщност е escape стая. Предполагам всеки от вас е играл поне веднъж в живота си някоя игра с множество загадки, които трябва да бъдат разгадани, за да се стигне до края на играта (в повечето случаи някаква цел). Е, escape стаята представлява точно това – истинско, физическо място, което има история и играчите влизат вътре, за да разгадаят тази история и да успеят да излязат от стаята. Всяка стая има своя история, свои декори и загадки и това я прави уникална и интересна.

Стаята „Детективът & Машината на времето“

Това беше стаята, която ние посетихме. Беше ни първата стая и повярвайте ми толкова ни хареса, че ще отидем и в другите. Толкова се потапяш в историята на стаята и в загадките, които трябва да решиш, че буквално се „изключваш“ от реалния живот за 60 минути (или пък мааалко повече).

Цялата игра е основана на това, че ние влизаме като детективи и трябва да намерим машината на времето и да разберем как работи, за да намерим изхода от стаята.

Всичко в стаята е автентично и уникално. Интериорът наистина те връща в едно далечно минало – около 19 век, а играчите имат истинската възможност да се потопят в ролята на детективи и да разгадаят множеството загадки. Колкото повече парчета от „пъзела“ намирахме, толкова повече сякаш се гмуркахме в историята и в това да разкрием всичко. На моменти буквално забивахме и бяхме тотално изчерпани какво и как да направим. Благодарение на оператора, който ни насочваше вниманието към определено нещо, успявахме да си върнем логическата нишка в главите и да разрешим задачата.

Нашето мнение за стаята

Загадките

По отношение да загадките, които трябваше да разрешим, на моменти ни се струваше леко трудно. Като цяло всяка задача беше уникална и изключително добре и прецизно организирана. Може би ако групата е по-голяма (в нашия случай бяхме само 2-ма) би било доста по-лесно и бързо разрешаването на задачите, защото всеки мисли по различен начин и би бил „полезен“ в различни задачи.

Атмосфера

Атмосферата в стаята беше впечатляваща. Всички предмети вътре бяха автентични и правеха директна препратка към времето, към което се отнася историята на стаята. Всички предмети, до които се докосвахме и използвахме правеха нещата още по-реални и истински.

Отношението

Отношението беше чудесно на високо ниво. Бяхме посрещнати от слънчеви и лъчезарни млади дами. Едната беше наш оператор и ни въведе в историята и света на стаята. Също така ни даваше малки подксазки, когато виждаше, че имаме нужда. Ако трябва да дам оценка за отношението към нас, по десетобалната система, без да се замисля давам 10!

Обобщение

Колко човека могат да участват?

В една игра/стая могат да влязат между 2-ма и 6 човека. Те са екип, който влиза в стаята и чиято мисия е да излез от нея, решавайки множеството „ребуси“.

Цена

Цената варира между 26 лева и 35 лева на човек, в зависимост от броя на участниците.

Къде се намира стаята?

Стаята се намира на адрес бул. Васил Левски 102. Там има още една стая на 3KeyRooms – The MaTRICK.

Нашата оценка 

На база отношението, атмосферата, самата игра, декорите и всичко, с което се сблъскахме при посещението на стаята, определено даваме 10/10!

Финални думи

В последните години, с развитието на технологиите всичко стана някак много задкулисно. Какво имам предвид? Ами комуникацията между хората вече е на много различно ниво. Повечето разговори се водят през интернет, повечето забавления са „виртуални“. В този ред на мисли, escape стаите дават едно много различно преживяване, където хората могат и трябва да комуникират, да работят в екип и да мислят заедно върху поставените загадки. Ние определено сме много впечатлени и си прекарахме наистина чудесно в този един час. Успяхме да забравим за рутината и битовизмите и да си отпочинем на 100%. Вътре човек сякаш тотално се изключва от ралния свят. Със сигурност ще посетим още много такива стаи.

Бонус

Тъй като тотално се зарибихме по този тип игри, пък и със собствениците на „3 Кey Rooms“ се харесахме взаимно. И от дума на дума ни подариха персонален код за отсъпка за всички тяхни стаи. Кодът може да се използва от всички наши приятели така че много се радваме, че имаме разрешението да го споделим с вас. Кодът е: „Peter5“. За група от 3-ма души или по-голяма дава 10% отстъпка, а за по-малки групи 5%.

Надяваме се статията да ви е била полезна и да сме успели да ви убедим да посетите някоя от стаите на 3Key Rooms. Сигурни сме, че няма да съжалявате!

You may also like

Leave a Comment

error: