Home ЛайфстайлИнтервюта и каузи Да се запознаем с Гери Владева от When Woman Travels

Да се запознаем с Гери Владева от When Woman Travels

by Sunrising Life
Колаж за When woman travels

В тази статия ще ви запознаем с една прекрасна жена – Гери Владева, която е посветила себе си на пътуването – към себе си и из целия свят. Преди няколко години тя съдава свой блог – When Woman Travels, където увлекателно разказва за всичко, което я е впечатлило. Споделя със своите читатели необикновения начин на живот на любителя на пътешествия и приключения. Дава съвети, които могат да бъдат изключително полезни за пътуващите авантюристи, като голяма част от тях са насочени към нежната половина. Ето как отговори Гери на нашите въпроси:

1.Представи себе си с няколко изречения?

   Човек, който обича да учи, да изследва и да намира невидимата нишка, която свързва нещата в живота.

2.Ако трябва да използваш само три думи, които най-добре пасват на твоята същност кои биха били те?

      Креативна, мечтателка, индивидуалист.

Пустиня

Пустиня

3.От кога е твоят блог и кое те вдъхнови за създаването му?

   Блогът вече е на три години. Избрах да пиша за жените и пътуването заради това, че те срещат повече трудности от мъжете и въпреки това са по-големи авантюристки и по-любознателни. Искам да им помагам да се справят с тези трудности – като безопасност и как да поддържат здравословен начин на живот дори и на път, с всички умения, които имам.

4.За какво обичаш най-много да пишеш?

  Обичам да пиша истории на хора, които имат изключителен живот, за чужди култури и    за места, които все още не станали туристически атракции, а са интересни и все още имат автентична атмосфера.

5.Какви са особеностите на това да пътуваш и опознаваш света сама?

   Да пътуваш сама е нужно изживяване за всяка жена. Когато си сама, се изправяш пред предизвикателството да се справяш с всичко и да се осланяш само на себе си. Дава ти безкрайна сила, защото си сама със себе си и започваш да се опознаваш много по-добре отколкото, когато пътуваш с друг човек. И тази увереност променя и теб самата и живота ти от там нататък.

В двореца

В двореца

6.Кое за теб е най-голямото приключение, което си преживявала?

   Най-голямото „приключение”, а и първото, беше едната година през която живях в провинцията на Етиопия, една от най-бедните страни в света. В началото бе шок, не културен, а по-скоро икономически. После свикваш и започваш да оценяваш какво имаш в собствената си страна.

7.Ако в този миг можеш с щракване на пръсти да се телепортираш до което и да било място какво би избрала?

  Урулу, Австралия.

8.Кои са любимите ти места в България?

   Много обичам Копривщица и Стария Пловдив. По морето – Природния резерват Яйлата до Каварна. И София много си я обичам.

Етнографски музей, Пловдив

Етнографски музей, Пловдив

9.А в чужбина?

  При скорошното ми соло пътуване из Норвегия, сърцето ми открадна едно малко  селце на фиорда Сонгдал, казва се Фйерланд. Иначе с удоволствие всяка година пътувам до Южна Франция и Френската Ривиера. В Куба се почувствах като у дома си и се надявам пак да се върна, а Япония не я усетих като чувство, а по-скоро като урок, но също искам пак да я посетя, най-вече заради богатата й култура.

Норвегия

Норвегия

10.Какво обичаш да правиш когато не пътуваш?

   Имам си три приятелка, с които се срещаме на ала „Сексът и градът” вечери. Много се смея и разтоварвам с тях. Но когато не се забавлявам, обичам да пиша и да работя по колекцията продукти /за сега са само тениски/, вдъхновени от пътуванията ми, и които предлагам в онлайн магазина си.

11.Какво е пътуването за теб?

   Да пътуваш означава да опознаваш себе си. А това значи и да се приемаш. Да се учиш. Да ставаш по-добър във всеки един смисъл на тази дума. Различните култури и различните държави ти дават различни уроци. Така човек става по-толерантен, но и по-знаещ. Тогава можеш да разсъждаваш сам и да не се поддаваш на обичайните манипулации на медиите. Но това разбира се става само ако имаш желание да учиш, а не пътуваш само за едното удоволствие и коктейл на плажа.

В планината

В планината

12.Кой е любимият ти сезон за пътешествия?

   Всеки сезон ми е любим, но най-обичам да пътувам извън „туристическия”. Затова предпочетох да пътувам до Русия декември-януари, защото исках да видя истинската Русия и как хората живеят там през зимата.

13.Коя е твоята най-голяма мечта?

   Да пообиколя Австралия.

14.Ако разполагаш с телескоп, с който можеш да видиш със собствените си очи всичко, което пожелаеш, къде би искала да надникнеш?

   В миналите векове.

15.Ако трябва да кажеш едно единствено изречение и целият свят е притаил дъх в очакване да го чуе, какво би било то?

   Нямам представа пред какво би затаил дъх светът, но мога да пробвам с: „Мечтите се сбъдват”. Ако работиш за това, разбира се.

Гери Владева

Гери Владева

И така, Гери е един от хората, които са истинско вдъхновeние за нас. С позитивизма и интелигентността, които са изписани на лицето й, както и прекрасните статии в блога й, тя завладява своите читатели.

За още срещи и запознанства с интересни пътешественици можете да ни последвате във FACEBOOK.

You may also like

Leave a Comment

error: