Home ЛайфстайлИнтервюта и каузи Само за 3 дни камерата на в.Черни връх е факт и работи!

Само за 3 дни камерата на в.Черни връх е факт и работи!

by Peter Todorov

Отново искаме да изкажем своите искрени благодарности на всички, които по един или друг начин подкрепиха нашата кампания да поставим нова уеб камера на в.Черни връх! Дори и в най-смелите мечти и представи не сме предполагали, че е възможно в България толкова бързо да се случват нещата!

Първата статия за събиране на средства беше пусната на 3-ти октомври.

Голямата изненада дойде, когато в рамките само на ден, така се развиха нещата, че получихме подкрепа и събрахме достатъчно средства, за да финализираме проекта. Втората изненада беше, че всички в проекта се оказаха достатъчно сериозни и отговорни, за да може още на следващия ден, т.е. 5 октомври (вчера), камерата да бъде монтирана и отново да има жива картина от в.Черни връх, който е и обект от националното движение „100 национални туристически обекта

Умишлено не обявихме камерата още вчера. Надявахме се горе да се разчисти и да видите една прекрасна картина в посока Рила планина. За съжаление часове още преди монтажа горе беше гъста мъгла и вероятно скоро няма да се разчисти. Именно поради този факт решихме да споделим с вас, че камерата вече е монтира и работи. Новата камера има изключително добри характеристики спрямо старата. Това е нормално все пак старата е на повече от 6 години. Издържа на температури от -30 до +60 градуса, както и много висока влажност на въздуха. Все пак сме взели допълнителни мерки и сме поръчали кожух, който допълнително да я предпазва от суровите атмосферни условия горе.

Искаме специално да благодарим на Чавдар Евтимов (метеоролог от НИМХ)за любезното съдействие. Освен, че ни помогна по време на монтажа ни почерпи с изключително вкусните чай и сладки.

Също така искаме да изкажем и свойте благодарности на Веселин Кривошиев.

Собственик на Weather-webcam, който предложи да даде 50% от сумата, за камерата, извърши монтажа. Освен това се нае със задачата да я подмени изцяло за негова сметка, ако някога се случи техническа повреда и тя спре да работи!

А ние от Sunrisinglife.com, сме изключително щастливи и със задоволство искаме да отблежим, че мечтите и желанията се сбъдват, когато си уверен и работиш за тях без да се предаваш!

Зад кадър – един от многото опити на Виктория да ви представи камерата. Малко се забавляваме за нейна сметка, но поне се снима с камерата : ))

нова камера на черни връх

Черни връх

И ето, че стигнахме до най-важната част на статията да ви покажем и картина от самата камера! Благодаря отново на всички за подкрепата!

Камера от в.Черни връх

You may also like

Leave a Comment

error: