Home ЛайфстайлЛайфстайл Живот без проблеми или как се появяват проблемите

Живот без проблеми или как се появяват проблемите

by Sunrising Life
решение на проблеми

Много често хората сами, по свой собствен избор се завъртат в един обречен кръг на така наречени „жертви“, „страдащи“, „нещастни“ и с всяка изминала минута задълбават все повече и повече това си състояние. Избират си нещо, което изглежда и звучи прекрасно, за да сътворят от него един огромен илюзорен проблем. И така първата стъпка е избора на тема или събитие, което ги прави нещастни. След това следва едно окрасяване и излишно детайлизиране по темата докато не прескочат от другата страна – там където вече съзнанието им е толкова потънало в наглед „мрачните“ им мисли, че сами не знаят от къде и как им дошло.

На кратко за процеса

А ТО не е дошло от никъде освен от нас самите. Често, когато нямаме проблеми и животът ни е прекрасен и спокоен нашите т.н. „болкови тела“ (това е нещо, което всеки човек има, единствената разлика е до каква степен е развито) не се чувстват добре в кожата си. Мозъчето започва да работи усърдно, за да намери на „болковото тяло“ тема. И хоп! Както знаем умът е изключително изобретателен и не му трябва ососбено много време.

Е темата е намерена и е ред на въображението.

Въображението от своя страна също е надарено и извайва една прекрасна история, около няколкото ключови думи, дадени му от умът. А след това мислите и непрестанният фокус върху това нещо го превръщат в проблем. Колкото повече време минава, ние със собствените си мисли храним този „малък проблем“ и той расте ли расте.

В един мил момент идва ред на въпросът „Какво се случи? На мен всичко ми е наред, до онзи ден бях безкрайно щастлив, а сега дори не мога да се усмихна?“

Какво се случи?

Ами избрахте си някоко думички, които свързахте в изречение. Това изречение започна да ви притеснява, защото болковото ви тяло има нужда точно от такъв тип емоция. След това продължихте да го мислите и украсявате, като отивате все по-надолу и по-надолу в дълбините на негативните усещания. И в един прекрасен слънчев ден Вие се събудихте нещастни, защото имате „огромен, нерешим проблем“.

Кой е виновен за този огромен проблем?

Много често търсим причината в другите. Трябва да има някой виновен, който да е субектът причиняващ ни дискомфорт и болка. Било то мама, било то мъжът ви, а защо не и някой приятел или приятелка. Не е важно кой е, важното е да го има. Защото в противен случай картинката не може да бъде завършена и вие не можете да се изживеете в пълния блясък на онази страдаща „жертва“. Е да, но не е точно така.

Може би няма да ми повярвате или да се съгласите с мен, но всъщност виновен си е самият човек, който не е успял да осъзнае как леко и много фино собственото му съзнание го пързаля към една огромна бездна. Е след като не е осъзнал ще падне в нея, ще има някое и друго нараняване, но важното е да се достигне до осъзнаване.

Kакъв е всъщност този проблем?

Този проблем е една огромна илюзия, която Вие сами сте избрали да преживеете като своя болка. Може би се опитвате да ровите в миналото и да се обвинявате за нещо, може би обвинявате някой друг, а може би просто ви се иска днес да има слънце и понеже няма, защо пък да не си създадем едно проблемче. Което ще ни донесе една емоция, която разбира се няма да оставим просто ей така, а дори напротив – ще задълбочим до краен предел и после ще се чудим как поаднахме там.

Kак да се избавим от това?

Спасението е ОСЪЗНАВАНЕ. Необходимо е сами да поемем отговорност за себе си и да спрем да живеем в мъчителните роли, които сами си създаваме. Необходимо е да разберем, че голяма част от драмите и страховете ни са неоснователни и възникват само и единствено, защото на нашето его му е скучно и си търси занимание.

За да излезете от ролята на жертва, в която сами сте се вкарали и необходимо да наскочите собствения си негативизъм. Можете да прочетете повече за това как в няколко лесни крачки да трансформираме негативизма си в позитивно и градивно чувство.

Последвайте Sunrising Life във FACEBOOK и INSTAGRAM

You may also like

Leave a Comment

error: