Home Бебешори Ревю на многократни пелени Milovia

Ревю на многократни пелени Milovia

by Sunrising Life
пелена тип джоб, Milovia, Миловиа

Търпеливо изчаках малкия да стане на 2 месеца и започнах да използвам и с него многократни пелени. Този път реших да се снабдя в повече бройки, за да ми е по-спокойно и да съм сигурна, че винаги ще имам чисти пелени. С Рая използвах многократни пелени и още тогава се зароди любовта ми към тях. Те са толкова шарени и весели, същевременно много по-добра алтернатива за бебешкото дупе, а не на последно място и щадящи природата. Една от марките, които не бях изпробвала беше Milovia. С Алекс, реших да опитам и от тях и в това ревю ще ви разкажа именно за многократни пелени Milovia.

многократни пелениСъвсем накратко за продуктите на Миловиа

Марката предлага два варианта многократни пелени – тип джоб и непромокаеми кавъри, заедно с подложки за пелените и непромокаеми чанти за съхранение. Десените им са много цветни и красиви, а дизайнът на самите пелени се отличава леко от останалите, които съм използвала. По-надолу ще кажа и кои са основните разлики с други марки многократни пелени.

миловиа многократни пелени пелени

Milovia Stay Dry

Това е моделът на пелените, с които аз се сдобих. Те са тип джоб и са универсален размер, т.е. от 3,5 кг до 16 кг. Регулира се с копченца. Пелените пристигат с два броя микрофибърни подложки, които са в два размера – размер S и размер M. Ако искате може да поръчате допълнително подложки от различните размери, като има и размер L. Най-малките размери са подхдящи за малки бебета, а с порастването им се налага да се използват и по-големи размери. Оптимална попивност се получава при комбиниране на няколко подложки. В повечето случаи една подложка не е достатъчна за дълъг период от време.

Многократни пелени тип джоб, MiloviaСамите пелени отвътре са невероятно меки. Дори смея да твърдя, че са най-меките пелени, които съм използвала. Пелената е с микрофибърно покритие, което не позволява бебето да усеща дупето си мокро. Течността се задъжа от подложките, които се поставят в джоба.

пелена тип джобДруга разлика с повечето многократни пелени е, че отворът, където се слагат подложките е в прредната част на пелената. На останалите многократни пелени джобът е отзад. Освен това при Миловиа няма копченца за регулиране на ширината при крачетата. Дизайнът им е толкова добре направен, че пасват идеално на бедрата не бебето и не пропускат. На грбчето има широк ластик, които също е много мек и със сигурност не причинява никакъв дискомфорт на бебето. Подложките също са много мекички, изработени от фин полиестер.

От какво са изработени пелените

  • вътрешния материал е фин микрофибър
  • външният материал е водоустойчив и дишащ PUL
  • подложките са от фин полиестер

Как се регулират пелените

Както всички многократни пелени, Миловиа се регулират посредством копченца. Подходящи са от около 4 кг до 16 кг деца.

многократни пелени тип джобОсновни разлики с други марки многократни пелени и предимства

Съвсем накратко ще обобщя разликите с другите видове пелени:

  • микрофибърно покритие на пелените, което държи сухо бебешкото дупе
  • няма копченца за затягане около крачетата на бебето, но пасва идеално на бедрото
  • отворът за подложките се намира отпед на пелената
  • цената е малко по-висока
  • имат широк и плосък ластик на гърба
  • съхнат изключително бързо

Непромокаеми торбички за съхранение

Освен многократните пелени, се сдобих и с една много красива и свежа непромокаема торбичка, която е размери 25 см на 30 см. Затваря се с цип и е от непромокаема материя PUL (полиуретан ламинат). В нея се събират 2 или 3 пелени. Вече имам две такива торбички, които използвам когато излизам. В едната съхранявам чистите пелени, а в другата използваните.

В заключение

Многократните пелени Milovia определено са най-меките пелени, които съм използвала. Те са така ушити, че да прилягат перфектно на бебешкото дупе и крачета и да не позволяват протичане. Цената им е малко по-висока, но честно да си призная си заслужав инвестицията. Могат да се използват от съвсем малко бебе през целия период, в който имате нуждад от пелена. Ако тепърва навлизате в света на многократните пелни статията – Всичко за многократните пелени ще ви бъде от полза.

пелена тип джобЕто и едно видео, в което споделям своя опит с многократните пелени:

You may also like

Leave a Comment

error: