Home ЛайфстайлРевюта Уред за радиочестотен лифтинг в домашни условия

Уред за радиочестотен лифтинг в домашни условия

by Sunrising Life

Когато бях малка, жените на по 30 години ми се струваха стари. Е, сега съм от другата страна на нещата и съм на 30, вече не мисля, че на 30 си стар, но пък виждам „белезите“ на годините как започват лека-полека да се прокрадват. И понеже съм решила, че 2022 година ще полагам грижи за себе си, тялото и лицето си, изпробвах много нови неща, които до преди години дори не бях чувала, че съществуват. Смеех се на майка ми, когато ми споделяше за някакви нови процедури зали це или тяло, които си е правила, а ето, че в мен също започна да се заражда една странна суетност и силно желание да се погрижа за тялото си, така че да изглеждам млада по-дълговреме. Парадоксът на времето, нали? Когато си млад искаш да пораснеш, а когато си пораснал искаш да изглеждаш млад.

В духа на тези мои размисли от доста месеци чета за различни варианти за поддържане на тялото, освен тренировките, които за мен са начин на живот, навик и неизменна част от ежедневието ми. Така стигнах и до идеята да започна да използвам уред за радиoчестотен лифтинг. Именно за него ще ви разкажа повече в тази статия, защото всъщност в интернет пространството това е много предлагана услуга, НО информацията по темата е доста оскъдна.

Какво е радиочестотен лифтинг?

Радиочестотният лифтинг е неинвазивна процедура за лице и тяло, при която чрез радиочестота се въздейства върху естественото производство на колаген в третираните зони.

Бинго! Знаете, че колагенът е основният протеин в човешкото тяло, който отговаря за структурата на нашата кожа, бръчките, наличието на целулита. С годините тялото започва да произвежда по-малки количества колаген, а и често с начина си на хранене и живот сами разрушаваме произведения колаген.

Радиочестотният лифтинг ни позволява да повдигнем контурите, да изгладим двойната брадичка, бръчките и провисванията в областта на лицето. В същото време оказва много добро въздействие върху мастните натрупвания и целулита в тялото. Това е така поради простата причина, че когато имаме целулит, реално преобладава наличието на набъбнали мастни клетки, които са буквално „оплетени“ във втвърдени колагенови влакна. Темата за целулита е многообхватна и дълга и няма да се спирам в детайли на нея. Но няма как да не кажа, че радиочестотният лифтинг оказва невероятно влияние и изглажда портокаловата кожа.

Какво представлява радиочестотният лифтинг?

Както вече казах, това е нехирургически и неинвазивен метод, който в последните години придоби много голяма популярност. Това се дължи, разбира се на ефекта, който има самата процедура. Тя се прави със специални уреди, които генерират радиочестота. Тази радиочестота загрява дълбоките кожни слоеве, където се намират еластиновите и колагеновите ниши. Именно те държат нашата кожа стегната, опъната и здрава. При третирането на дадена зона с радиочестота, се стимулират фибробластните клетки, които започват производство на нов колаген и еластин.

При самата процедура се усеща едно приятно затопляне в дълбочина, което е от порядъка на 39 до 43 градуса. Много е важно да се внимава именно тук, защото при неправилна употреба или некачествена апаратура може да се получат изгаряния.

Механизъм на работа на радиочестотния лифтинг

Основно можем да разграничим следните фази:

 • Радиочестотната вълна превръща вибрациите, предизвикани в кожата в топлина
 • Електромагнитните вълни предизвикват трептене на водните молекули в тялото
 • Трептенето превръща електромагнитната енергия в топлинна и се усеща затопляне в третираната зона
 • Топлината предизвиква регенерация на колагеновите влакна, стяга кожата и подпомага локалния метаболизъм и раздвижва лимфата в зоната

Ползи от радиочестотния лифтинг

Ползите от тази процедура са наистина много, но основните и най-важни аспекти са:

 • Стимулиране на естествените процеси по производство на колаген в тялото
 • Редуциране на мастните клетки и целулита
 • Контуриране на тялото и премахване на бръчките
 • Стягане и изглаждане на кожата
 • Премахване на акне
 • Ревитализиране и подмладяване на кожата
 • Безболезнена процедура

Радиочестотен уред на Karlton Electronics

Преди година се бях спряла на един апарат за домашна и професионална употреба,  част от козметичните уреди на Karlton Electronics.. По една или друга причина, тогава не стигнах до купуването му, защото не успях да намеря достатъчно информация по темата за радиочестотния лифтинг. През тази година обаче бях на подобни процедури и видях ефекта. Говорих с терапевти и професионалисти, занимаващи се с подобни процедури и след като разбрах основния принцип на работа на тези апарати, се реших да си взема такъв. Когато започнах да търся конкретна марка и апарат, попаднах отново на Karlton Electronics, НО този път току що беше излязъл най-новият им уред за радиочестотен лифтинг, който има накрайник както за тялото, така и за лицето. Е, не се поколебах, както се досещате.

Малко повече за самия уред

Уредът е с много изискан дизайн и дава възможност за употреба както на лицето, така и върху проблемните зони по тялото. Основните характеристики и начин на въздействие на уреда върху тялото са:

 • Два накрайника

Уредът за радиочестотен лифтинг има два накрайника. Единият накрайник е малък – 3 полярен, който се използва за малки зони като лицето, врата, деколтето. С него може да се обработват тъмни кръгове, торбички под очите, бръчки, отпусната кожа, акне, розацея и други несъвършенства. Другият е 6 полярен накрайник, подходящ за по-големи зони като дупе, бедра, брич, корем, паласки.

 • Радиочестота

Радиочестотата е нещото, което случва магията при тази терапия. Радиочестотните вълни водят до физическа стимулация на клетките в дълбочина. Това от своя страна стимулира клетъчната мембрана и подобрява състоянието на кожата. Генерирането на топлина чрез радиовълните спомага за регенерирането на клетките, ускоряването на метаболизма, изхвърлянето на токсини, производство на еластин и колаген в третираните участъци. Важно е да се отбележи, че чрез тези процедури се насърчават естествените функции на тялото и резултатите се разгръщат във времето все повече и повече.

 • Червена фотон LED светлина

Благодарение на червената фотон светлина се постига чудесна анти-ейдж процедура. LED светлината е лъчение от електромагнитни вълни с различна дължина на вълната. Обикновено светлинните терапии действат изключително добре върху кожата като изглаждат тена, стимулират производството на колаген, изглаждат фините бръчки, премахват акнето и цялостно подобряват състоянието на кожата. Фотон процедурите са прекрасен, иновативен и неинвазивен начин за премахване на много кожни несъвършенства, тонизиране и стягане на кожата. От друга страна, червената светлина забавя процесите на стареене и подпомага регенерацията на клетките. Не случайно има филтри за екраните, които са именно в спектъра на червената светлина. Тя е изключително благоприятна за човешкото тяло.

Как се правят самите процедури

Процедурите са много приятни и продължават между 10 минути (за цялото лице) и 30 минути (за дупе и бедра). Апаратът е много интуитивен и няма къде да се сбърка при свързването, пускането и извършването на процедурата. Важно е да знаете, че не трябва да има парене или неприятно усещане. Нанася се контактен гел (за да може накрайника да се плъзга хубаво върху кожата), след което се започва с бавни кръгови движения по повърхността на кожата. Усещането е на едно леко загряване в дълбочина, много нежно и приятно. Препоръките са да се правят по не повече от 3 процедури в седмицата.

Личното ми мнение и опит с апарата за радиочестотен лифтинг

Аз използвам уреда от около 3 седмици, като исках да мине време преди да напиша тази статия, за да мога реално да преценя има ли ефект и виждам ли реален резултат. До момента съм направила около 8 процедури, 3 на лицето и около 5 на задни бедра, дупе, корем и паласки.

На лицето ефектът моментално се вижда. Имах малки пигментни петна, които след две процедури избледняха изключително много, а някои дори изчезнаха. Действа много добре при наличие на възпаления (пъпки) в зоната на лицето, шията и деколтето. Отделно кожата на лицето е някак по-мека, еластична и няма нужда от хидратиращ крем.

Процедурите на бедрата и дупето, които съм правила са с продължителност около 10 минути на страна. Определено след процедурата кожата е много по-тонизирана и еластична. Смятам, че с постоянство ще постигна желаното скулптуриране на определени зони в тялото. Лично аз съм много доволна от избора и използването на този апарат. Вярвам силно, че всяко нещо, което подпомага естествените процеси в тялото ни е много по-добър вариант от външна инвазивна намеса.

Надявам се статията да ви е била полезна и да сте успели да придобиете по-ясна представа за радиочестотния лифтинг като процедура. Уредът може да бъде наистина прекрасна добавка към една Антицелулитна програма и да ви помогне много за справянето с портокаловата кожа.

You may also like

Leave a Comment

error: