Home ЛайфстайлЛайфстайл Ревю на минималистични обувки Wildling – модели Tanuki Umi и Dormouse

Ревю на минималистични обувки Wildling – модели Tanuki Umi и Dormouse

by Sunrising Life
минималистични обувки - заземяване

В последните месеци се запознах доста с ползите от босото ходене и заземяването. Чак от време на време се чудя как не съм стигнала до тази информация по-рано. В крайна сметка, всяко нещо се случва навреме – нито по-рано, нито по-късно. Покрай малката започнах да проучвам какви обувки ще бъдат най-подходящи за нея и така стигнах до така наречените „боси“ или минималистични обувки. Спрях се на марката Wildling, защото наистина много ми допадат техните дизайни. В крайна сметка, покрай обувките за Рая, ние с Пепи също се сдобихме с минималистични обувки. Пепи си взе същите като на детето – модел Dormouse, а аз се спрях да модела Tanuki Umi.

Предисторията

Докато стигнат до нас нетърпението ми доста растеше. Имахме проблем с българските куриери и за това времето се удължи доста. Когато пристигна големия кашон с 3 красиви чифта обувки, се оказа че с Пепи сме сбъркали номерацията и трябваше да ги сменим. Тадам! Хубавото беше, че на малката обувките й заспаха на крачетата и поне тя щеше да си ги носи още веднага. Ние изпратихме нашите обратно към Германия, а от Wildling ни изпратиха нови чифтове с правилна номерация. С втората пратка отново нещо се беше случило и някъде по линията куриерите отново бяха пропуснали да ми напишат телефонния номер. Почакахме си ги доста, но най-нарая са вече при нас.

минималистични обувки - заземяване, ползи от босото ходенеОт седмица може би не искам да ги сваля от краката си! Толкова са удобни и страхотни, че нямах търпение да седна да напиша малко повече за тях.

минималистични обувки - заземяване, ползи от босото ходенеМодел Tanuki Umi

Ще започна първо с моите обувки. Избрах ги, защото са по-неутрален цвят и мога да ги комбинирам буквално с всички дрехи в гардероба ми. Е, когато видях тези на детето ми се прииска да имам като нейните, но нито за момент не съм съжалила за избора си.

Обувките ми са едни от най-леките минималистични обувки! И наистина като ги обуя се чувствам сякаш съм без обувки. Те са изрязани до глезена, като тук трябва да отбележа, че имат и по-висок вариант. Преди известно време пробвах едни подобни на прятелка и ми допаднаха много.

Tanuki Umi са направени от 75% специална японска хартия и 25% полиестер, които повишава тяхната здравина. Синтетичната част на обувките е от външната страна и реално кракът няма пряк допир до нея, а само до хартията. Перфектен вариант за обувка, която да се носи без чорап. Честно казано, дори не си представям да я обуя с чорап (поне за сега, докато е все още топло навън ще си ги нося на босо). Обувките са водопроспусливи, но съхнат изключително бързо. Едно от положителните (поне за мен) неща е, че не е необходимо да се импрегнират със спрей.

Подметката е направена от корк и рециклирана гума и има една типична за Wildling обувките S образна форма. Формата позволява още по-голяма гъвкавост на обувката, като идеята е максимално да се доближава до усещането за босо ходене. Подметката е изключително мека и подвижна, което е едно от основните неща при минималистичните обувки.

Модел Dormouse

Това е модела, който харесах за Рая, а в последствие Пепи реши, че иска и за него такива. Те съшо са до отрязани до глезена. Направени са от 60% лен и 40% коноп. Вътрешната част на обувката е от 100% органичен памук. Подметката им е бяла  отново е направена от корк и рециклирана гума. Освен белите връзки, с които пристигат, може да им се сложи ластик. Това е чудесен вариант за малката, въпреки че все още не съм й сменила връзките и ги завръзвам минимум по 10 пъти на излизане.

минималистични обувки - заземяване, ползи от босото ходенеИзглеждат много стилно и стоят чудесно на малкото детско краче. Когато ги обу за първи път Пепи каза „Това е уникална обувка! Аз искам само нея да си нося!“. Вече е направил поне 250 000 крачки с тях и мнението му е непроменено. Лекотата, гъвкавостта, проветривостта на обувките са несравними с онувките, които е свикнал да носи. Е, доколкото разбрах, смята от тук насетне да носи само „боси“ обувки. Дори каза, че ще разгледа дали има зимни варианти.

Подметката на всички Wildling обувки е S образна, също и на Dormouse. Малката си ги носи от около месец вече и ако й предоставиш избор какво да обуе, винаги извиква победоносно „Тезиии!“. Смятам, че са й удобни, защото в противен случай няма да иска да ги обуе със сигурност. Още нещо, което ни направи силно впечатление е това, че от както започна да носи боси обувки си изправи походката. Преди това стъпваше леко нариво и навътре с едното краче, вече стъпва чудесно. Ползите от босото ходене и заземяването несъмнено са много! Може да прочетете повече за заземяването в статията Заземяване – лечебната сила на Земята. Не случайно препоръчват малките деца да бъдат колкото е възможно повече време боси!

минималистични обувки - заземяване, ползи от босото ходене

Заедно с обувките поръчахме допълнителни стелки, направени от коноп и лен. Горната им част, която се допира до крака е от 100% органичен памук. Стелките имат свойството да абсорбират влагата и да регулират температурата на крака. Те са подходящи както за студените месеци, така и за топлите летни дни. Всички продукти, които пристигнаха са веган, т.е. нямат нищо животнско в тях.

минималистични обувки - заземяване, ползи от босото ходенеФинални думи

Няма да си кривя душата и ще призная, че тези обувки са най-удобните обувки, които сме носили. Иключително леки и проветриви. Не запарват и са чудесни дори за топли дни. Пепи например дори лятото носи затворени обувки и често се оплаква, че му е много топло. Е, открихме как да е със затворена обувка и да не му е горещо на крака! Отпред са достатъчно широки, за да може пръстите на краката да се движат свободно. Подметката е достатъчно тънка, за да имаш усещане за босо ходене и същевременно достатъчно дебела, за да не е неприятно когато стъпваш върху камъни или павета.

Рая изправи напълно походката си, откакто започна да носи  „боси“ обувки. За нашето малко диваче, което ги носи вече около месец са идеални. Знаете как се отнасят децата с обувките си и на какво ги подлагат. За времето през, което ги е носила не са мръднали. Единствено леко ги изцапа, което е неизбежно, но се почистват лесно с вода.Освен всичко, сме големи фенове и на бранда. Имат много готини десени и дизайни, дори обмисляме скоро да си вземем по един чифт от новите им есенни модели.

Надявам се статията да е била достатъчно изчерпателна и полезна за вас. Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ни пишете в коментарите долу, в социалните мрежи или пък на мейл.

You may also like

Leave a Comment

error: