Home ЗдравословноЗдравословно Моят опит с млечните продукти

Моят опит с млечните продукти

by Sunrising Life
Мляко

И аз като всяко обикновено дете съм израснала в семейство, където беше твърдо наложено вярването, че млякото е незаменим и изключително ценен продукт. Той неизменно трябва да присъства в ежедневното меню. През годините никога не съм поставя под въпрос твърдението, че млякото е изключително полезно. Смятах че снабдява организма с вещества, които няма от къде другаде да си набавя. Когато решавах да оставя тялото си да почине от храна, доколкото това му е възможно ядях кисели млека с мюсли или с плодове, а прясното мляко присъстваше всеки ден минимум в сутрешното кафе. И това се случваше до съвсем скоро.Бих искала да споделя с вас, колко потресена бях, когато разбрах истината за млякото и млечните продукти. Тази истина ме удари през лицето като мокър парцал и за пореден път потвърдих за себе си мотото:

„Доверявай се, но проверявай“

Понякога дори най-близките ти могат да те подведат. Не защото ти мислят лошо, а просто защото не са запознати и са се доверили на общоприетите схващания.

Невероятната бяла течност, присъстваща както като напитка, така и в храните, крие в себе си доста вреда, която обаче сякаш слабо се споменава. В последните години редица чуждестранни учени дадоха гласност на проблема с млечните проукти. За хората, които имат интерес по темата, биха могли да намерят редица научни статии и доказателства какво всъщност причинява тази група, толкова любими на всички ни, продукти.

Мляко

Мляко

Преди да спра млечните продукти, дори идеята за това ме плашеше. Те бяха една оргомна част от моите хранителни навици.

В крайна сметка, за да се убедя лично във всичко, което прочетох трябваше да изпробвам върху себе си.

Реших и спрях изведнъж всички млечни продукти. Точно за две седмици, кожата ми, която от изведнъж се изчисти, омекна и спря да се омазнява. Ефектът върху деколтето и гърба ми беше поразителен. След известно време реших да отново да опитам нещо млечно. Организмът ми до такава степен се бе изчистил, че на следващия ден реагира на „замърсяването“ му с млечните продукти. В този момент за мен вече бе ясно, че моите детски схващания, убеждения и вяра по отношение на млякото са били погрешни. В крайна сметка всеки човек сам прави изборите в живота си. Не отричам крайно нищо, но тялото ми само ми подсказва кога нещо не е полезно за него. Вярвам, че телата ни са една съвършена система, която във всеки един момент ни е в помощ. Единственото, което трябва да направим е да се научим на езика на нашето тяло и да се вслушваме в него. Така ще се радваме на красиво и здраво не само отвън, но и отвътре, тяло.

Вярвам, че статията Полезни или вредни са млечните продукти ще ви е интересна и полезна.

You may also like

Leave a Comment

error: