Home ЗдравословноХляб и Ориз Гофрети без мляко подходящи за деца

Гофрети без мляко подходящи за деца

by Sunrising Life
гофрети без мляко, гофрети без глутен, закуска за деца

Буквално от години си мечтаех да си имам гофретник. Да си призная, нямам идея защо не си бях купила до сега. Може би си внушавам, но имам чувството, че гофрети се правят по-бързо от палачинки. Или поне така смятах до скоро – докато си купих гофретник. Отидох до магазина да купя 1-2 неща и видях, че има гофретник, който дори беше на половин цена. Това беше! Просто нямаше ак да изляза от там без него. Обадих се на Пепи, за да чуя мнението и му и да ме насърчи или разубеди. Той равнодушно каза „Както искаш“. Е, купих го и още на следващата сутрин спретнах чудесни домашни гофрети без мляко за децата, а за Пепи направих безглутенови гофрети с оризово брашно. Получиха се чудесни – и на вкус и на вид.

Необходими продукти

  • 4 броя средно големи яйца
  • 1 чаша (около 200 мл) брашно
  • 1/2 чаша вода (може да се замени с ядково мляко)
  • 1 ч.л. сода
  • 30 гр. разтопено масло (може да се замени с кокосово масло)
  • по желание – 1 с.л. кисело мляко

Приготвяне на сместа за гофретите

Отделя се белтъка от жълтъка. Жълтъците се рабиват хубаво с миксер заедно с водата/млякото, брашното, разтопеното масло и содата. В отделна купа се разбиват на сняг белтъците. Всичко се изсипва в един съд и се разбива хубаво. Сместа трябва да е една идея по-гъста от тази за палачинки и една идея по-течна от тази за кекс. Загрява се гофретника и воала! Да ви е сладко!

гофрети за деца, гофрети без захар, гофрети без мляко, гофрети без бакпулверПри тези пропорции се получиха около 20 гофрети. Успяхме да се нахраним всички и ни остана за още 1 хранене. Гофретите са по-дебели от палачинките и съответно по-питателни – това не бях предвидила и за това приготвих доста голямо количество. Е, изядоха се, както се досещате. Ако искате може да сложите също и една ванилия или пък канела (в случай, че ги ядете сладки).

Безглутенови гофрети

За малко да забравя. На Пепи направих няколко безглутенови гофрети. Използвах 1 яйце, 1 чаша оризово брашно, 1/2 банан и вода. Получиха се също много вкусно, почти същите като обикновени гофрети. Може да замените брашното с такова от лимец или пък с бадемово.

Ще се радвам да споделите дали са ви харесали, когато опитате рецептата. В категорията Рецепти за деца може да намерите още много интересни идеи и рецепти. Хвърлете един поглед също в Хляб и ориз, където също има много безглутенови и здравословни вкуснотии.

You may also like

Leave a Comment

error: