Home ЗдравословноХляб и Ориз Протеинови палачинки за закуска

Протеинови палачинки за закуска

by Sunrising Life
палачинки за закуска - здравословна закуска

Обожавам палачинки! В последните месеци не ми остава много време да правя такива, но при всеки удобен случай правя палачинки. Вчера беше един от тези удобни случаи, когато Пепи нямаше ангажименти и реших да приготвя палачинки за закуска. Имам чувството, че всеки път се получават различни и вкусни. Вчерашните са палачинки без млечни продукти.

Необходими продукти

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. брашно от лимец
  • 1 ч.ч. соево мляко
  • 10 гр. масло
  • 1 с.л. добавка от конопен протеин, мака и какао
  • 1 банан
  • 1 ч.л. сода

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, след това се добавя маслото, брашното, соевото мляко, намачкания банан и протеина. Бъркаме докато стане хубава смес за палачинки и в нагорещен леко намазан с масло тиган се пекат. Стават много ароматни и вкусни. Ако искате да не използвате яйца, може да ги заместите с няколко банана, които да „споят“ палачинките. Аз изпробвах да сложа и малко спирулина в сместа за няколко палачинки. Тя ги оцвети леко в зеленикаво, но докато се наглася да ги снимам и вече бяха безследно изчезнали (разбирайте изядени). Вкъщи палачинки не се задържат за дълго, защото всички сме им големи фенове.

 

Още няколко предложения

Както казах, обожаваме палачините и непрестанно експериментирам с различни рецепти. Ето и накои от тях:

Можете да се абонирате за нашия YouTube канал, където качваме видеа с някои от рецептите в блога.

Може би ще ви е интересно да видите как си правим Здравословен домашен сладолед за 5 минути. Ще се радваме да споделите, ако искате да направим видео за някоя от рецептите ни в категория Здравословно.

You may also like

Leave a Comment

error: