Home ЛайфстайлЛайфстайл Зимни боси обувки oт вълна – Wildling Shoes

Зимни боси обувки oт вълна – Wildling Shoes

by Sunrising Life

Преди известно време пристигнаха зимните ни модели боси обувки на марката Wildling. Дълго време се чудех как точно да структурирам това ревю, защото имам да пиша за доста модели боси обувки. В крайна сметка реших да ги разделя на няколко поста, за да е по-четливо. Колкото попвече носим такива обувки, толкова повече се убеждаваме, че няма как отново да се върнем на „обикновени обувки“.

Малко предистория

Прези месец и нещо си поръчахме 3 чифта зимни вълнени обувки. Когато пристигнаха беше голямо щастие, защото са наистина невероятни. Установихме обаче, че са прекалено топли за времето в момента (около 10-15 градуса) и си поръчахме по още един чифт. И понеже станаха много видове обувки, някои носим вече от доста време, а други все още не сме носили много, реших да разделя ревюто. Най-много наблюдения имаме към момента над обувките на малката, които са същия модел като на Пепи – Amarok и от моите вълнени Buzzard. Тя ги носи едва ли не от ден първи на пристигането им и за това мога да споделя доста за тях.

Всъщност за нея бях харесала друг зимен модел, който се оказа, че е изчерпан от нейния номер. Та, без да искаме и да е нарочно, отново й взехме обувки като на баща й. (За справка – така стана и с летните ни обувки. Може да прочетете повече за тях тук).

Малко повече за модели Amarok и Buzzard

Amarok обувка е много успешно съчетание между различни видове вълна. Външната част е антрацитово-сива и е от 100% чиста вълна от сертифициран билогичен добитък. Вътрешната част е от необработена филцова вълна. Тя притежава естествени влагоустойчиви и водоотблъскващи свойства. Мембраната на обувката е направена от полиестер и дава допълнителна защита в студени и мокри дни. Подметката е в S образна форма (запазена марка на Wildling Shoes) с дебелина 2,5мм, антрацитово-сив цвят и е от рециклиран синтетичен каучук и корк. Обувките са със сив микрофибърен кант.Разликата с модел Buzzard е във височината на обувката – Amarok са над глезена, докато Buzzard – до глезена.

Различават се и цветово както се забелязва – Buzzard са с кафяв борд, а в средата отново са в кафеникавата гама.

Моето мнение

Няма да излъжа ако кажа, че много време се чудих какви обувки да избера за късната есен и зимата. Много време проучвах и четох по темата. Знаех, че вълната е невероятен материал, но след тези обувки се убедих сама, че е по-невероятен отколкото си представях.

Рая вече носи вълнените си обувки около месец. За щастие през този месец имаше почти всякакви условия без сняг. Като всяко малко дете и тя обожава да скача в големми локви. Аз бях много приятно изненадана, когато установих, че въпреки бурната игра в локвите обувките й не бяха пропуснали. Тук държа да отбележa също, че нито съм ги подлепила, нито съм ги импрегнирала. Както пристигнаха, така й ги обух и започна да си ходи с тях.

Поръчах й един номер по-големи отколкото носи обикновено, защото смятах че заради материала ще са една идея по-тесни. Сякаш не са, леко й големеят, но не смятам, че това е проблем. Другите, които й взех, отново на Wildling, са с един номер по-малки и може би са й по-точни. Щом ги поноси малко повече задължително ще напиша отзиви.

Въпреки че не са импрегнирани и подлепени, обувките не пропускат в доста мокро време. Външната им част е видимо много мокра, но крака на детето е напълно сух. Опасенията ми, че вълнени обувки няма да са подходящи за мокро време се опровергаха и съм доста щастлива от този факт. Очаквах с нетърпение да падне сняг, за да ги изпробваме. В интерес на истината щом в мокро време не пропуснаха, очаквам и в сняг да се държат по подобен начин.

Допълнение: Вече сме ги изпробвали да доста сняг и нито пропуснаха, нито ни беше студено! Невероятни са!

Пепи също си избра модел Amarok и е силно впечатлен и много доволен. Смята да си поръча допълнително стелки, за да топлят още повече. Моите Buzzard са невероятни! Обожавам ги. Супер топли, удобни и дават страхотна свобода на крака (както всичките ни боси обувки на Wildling Shoes).

Подлепване и импрегниране

Хубаво е зимните модели на Wildling да бъдат допълнително подлепени. Новите модели пристигат подлепени вече, но нашите не бяха. Поради изрязаната подметка, за да си гарантираме, че няма да пропуснат през текстила отдолу, е хубаво да се подлепят. Има специално лепило, което се нанася отдолу на обувката в частта, където няма подметка. С импрегниращ спрей се подсигуряваме допълнително. Да си призная, все още не съм стигнала до този момент. Поръчах си лепило преди време и го чаках с голямо нетърпение. Е, пристигна още миналата година, но все още не съм подлепила никой чифт. Спрей си взех с последните обувки, които пристигнаха, но и него не съм използвала все още.

Финални думи

Визуално изглеждат много красиви, въпреки че се чудеше дали височината им няма да му идва в повече. За момента му е доста топло с тях и за това носи предимно модел Weasel, който е от 100% памук и за който ще споделя отзиви скоро в друг пост. Аз съм много доволна, че краката на малката са топли и сухи, дори когато локвите навън я зоват. Притеснявахме се дали ще намерим подходяща зимна обувка, но вече сме категорични, че ще носим само боси обувки целогодишни. Комфорта, който дават е несравним с каквато и да е друга обувка.

Може да прочетете повече за ползите от ходенето бос в статията Боси обувки – алтернатива на босото ходене и защо е важно. Вярвам, че също ще ви е интересно да прочетете за Зазямяването и лечебната сила на земята. В категория Здравословно може да си намерите още интересни теми, свързани със здравословния начин на живот.

Ако решите да си купувате боси обувки от Wildling Shoes, може да се възползвате от нашия код за безплатна доставка – sunrising2020. Кодът е валиден до август на 2020 година за поръчки над 60 евро.

You may also like

Leave a Comment

error: