Home ЛайфстайлРевюта Ревю на уред за готвене на ориз и пара Cook@Home

Ревю на уред за готвене на ориз и пара Cook@Home

by Sunrising Life

В последно време започнахме все повече да екпериментираме с приготвянето на храната у дома. Както се досещате, това няма как да не се случи, когато в семейството има малко дете, за което трябва да се готви разнообразна и здравословна храна. Най-новото попълнение в нашата кухня е уред за готвене на ориз и пара Cook@Home на Russel Hobbs, за който ще ви разкажа подробно в тази статия.

Малко повече за марката Russel Hobbs

Марката Russel Hobbs възниква в далечната 1952 година, когато Бил Ръсел и Питър Хобс решават да въведат новости във Великобританската кухня. Те обдиняват усилията си, водени от основната идея да създават продукти, които да улесняват ежедневието на човек. Първият продукт на марката е първият електрически чайник в света, а основният стремеж на компанията е да се създават иновативни продукти, съчетаващи стил и качество в едно.

Какво представлява уредът за готвене на ориз и пара Cook@Home на Russel Hobbs?

Продуктът представлява самостоятелна тенджера, която се състои от три основни компоненета – съд за готвене(основно тяло), купа за готвене, капак. В комплекта са включени също пластмасова решетъчна купа(за приготвяне на пара), мерителна чаша и пластмасова лъжица за разбъркване.

Всъщност, уредът работи на следния принцип – при поставяне на храна и вода в купата те започват да се готвят, до извиране на водата. След като водата изври, уредът превключва на режим „поддържане на храната топла“.

В уреда могат да се приготвят както зленчуци на пара, така и ориз. При приготвянето на ориз се слага точно количество вода, при чието извиране, уредът превключва режима. За приготвянето на зеленчуци или месо на пара се използва допълнителна приставка. Купата се пълни с вода, а в приставката се поставя храната. При този начин е хубаво да се следи готовността на продуктите.

*Уредът за готвене на ориз и пара Cook@Home ни беше любезно предоставен от „Спектрум Брандс България“, за да се уверим лично в неговите предимства и да споделим впечатленията си срещу определено възнаграждение.

Основни специфики на уреда за готвене на ориз и пара Cook@Home на Russel Hobbs

  • Капацитет 1.8л (10 чаши)
  • Корпус от неръждаема стомана
  • Стъклен капак
  • Отделяща се купа с незалепващо покритие
  • Функция за автоматично поддържане на температурата
  • Автоматично изключване
  • Допълнителна тавичка за варене на пара
  • Включени шпатула и мерителна чашка
  • Купата се отделя, за да може да се сервира директно на масата
  • 700W

Нашите впечатления за уреда готвене на ориз и пара Cook@Home на Russel Hobbs

Както знаете, ние сме фенове на приготвянето на храна на пара (може да прочетете повече за ползите от готвене на пара). В последно време и оризът ни е фаворит –  във всякакви вариации. Обичаме да експериментираме в кухнята и да откриваме нови и вкусни ястия. В този ред на мисли, уредът, който скоро стана част от нашата кухня, ни е от изключителна полза. Той позволява да приготвяме освен ориз и зеленчуци, всякакви други варива и ястия.

Това, което мен ме впечатли силно е функцията за поддържане на храната топла. До момента винаги, когато се храним, докато се стигне до допълнителна порция, храната е леко изстинала (това се дължи на факта, че сме привърженици на бавното хранене) и тази функция бързо ни стана много любима. Към момента експериментирахме с приготвяне на вкусен, лесен и здравословен обяд – ориз със зеленчуци, който съвсем скоро смятам да кача като отделна статия.

Храната се „самоприготви“ за 30-тина минути и наистина се получи божествено вкусно. Много ми допада идеята за слагане на различни храни в уреда и бързото им сготвяне, без това да изисква много време от моя страна, защото с малката времето е доста скъпоценно. Според мен, с този уред определено е създаден иновативен продукт, който със сигурност много улеснява ежедневието на всеки човек, особено родител.

Тепърва предстои да експериментираме с него и да изпробване различни рецепти. Намислила съм следващите ястия да са разнообразни, да видим дали ще открия и други възможности. Едното от тях ще бъде жито, което обожаваме за закуска – освен полезно е и много хранително. Зеленчуците на пара пък, присъстват в менюто ни почти всеки ден и наличието на подобен уред у дома е чудесно.

Можете да разгледате още интересни идеи за вкусни рецепти тук, както и статиите ни на здравословна тема в категория ЗДРАВОСЛОВНО. Последвайте ни във FACEBOOK, за да следните най-новите статии в блога.

You may also like

1

Николай април 6, 2019 - 4:42 pm

Здравейте,
закупих същия уред. Водеше се „уред за готвене на ориз“ и затова помислих, че има подходяща приставка за варене на ориз на пара. Както се вижда от снимката, бялата приставка не е за ориз предвид големината на отворите.
Бихте ли ми казала как вие приготвихте ориз с този уред (използвахте ли някаква приставка и ако да – каква?
Благодаря предварително!

Reply

Leave a Comment

error: