Home Бебешори Ревю на Baie slings

Ревю на Baie slings

by Sunrising Life

Ето, че след дълга пауза от бебеносене и много тъгуване по него, вече мога отново да нося малката. Впрочем, тя вече не е много малката, защото е около 11 кг и е доста височка – цели 83 см, но за мен си е още бебе. Толкова много обичам да я нося, че преживях доста тежно предните седмици. На всичкото отгоре и болката беше доста неприятна и непоносима. Както и да е – всичко вече е в миналото и няма да се връщам натам повече. От сега нататък смело напред.

Преди време при мен пристигнаха два страхотни тъкани слинга на Baie. Още с пристигането им едвам дочаках да изсъхнат и веднага вързах Рая. Първо в единия – за разходката през деня, а след това във втория за следобедния сън. Нямах търпение да я понося повече с тях и да напиша своите впечатления. Това бе за кратко възпрепятствано, но сега, след като всичко вече е наред, дойде време да ви разкажа за тези прекрасни слингове. Сигурна съм, че ще се влюбите в тях, защото наистина са невероятно красиви.

Малко повече за Baie Slings

Като за начало ми се иска да започна с кратко представяне на марката. Baie slings са създадени от семейство от Уелс, което се запалило по бебеносенето покрай своите деца. Всички от фамилията са хора на изкуството – художници, музиканти и дизайнери. Благодарение на прекрасния им дизайнерски нюх и любовта към шиенето те започват този бизнес, в който съчетават любовта си към изкуството с разпространяване на бебеносенето и ползите от него.

За нашите слингове

Когато пристигна пратката не знаех какви модели са ми изпратили. Бях силно впечатлена от мекотата и красотата им. Два съвършено различни като дизайн, памучни слинга, в който се влюбих моментално. Единият е Trowen Cherry Pie, a другият – Duet en bleu. Както се досещате моментално вързах малката в единия. За мен е един от най-красивите ми слингове. Връзването е изключително лесно, а мекотата му е несравнима. Синият (Duet en bleu) също не беше пренебрегнат – още след обяда пробвахме и него и впечатленията ми се затвърдиха. Страхотни слингове – много добре подкрепящи, стабилни, лесни за връзване (дори за начинаещи) и същевременно толкова меки.

Характеристики на слинговете

Модел: Trowen Cherry Pie

Цвят: Прелива от червено към лилаво

Материали: 100% пениран памук

Ширина: 66 сm

Средна плътност: 267 g/m2 средна плътност

Качества на слинга: изключително мек и лесен за връзване, подходящ за всяка възраст

Грижа за него: пере се на деликатна програма на 30о и се глади на ниска степен

Размери: Размерите са стандартни. Ние избрахме размер 6 (4,7 метра)

Модел: Duet en bleu

Цвят: Тъмно и светло синьо

Материали: 100% пениран памук

Ширина: 66 сm

Средна плътност: 267 g/m2 средна плътност

Качества на слинга: изключително мек и лесн за връзване, подходящ за всяка възраст

Грижа за него: пере се на деликатна програма на 30о и се глади на ниска степен

Размери: Размерите са стандартни. Ние избрахме размер 6 (4,7 метра)

Памукът е една много предпочитана материя и не случайно всички бебешки дрешки са памучни. Това е естествена материя, която намалява риска от поява на кожни проблеми. Слинговете са от пениран памук или още познат като ресан памук. Пенираният памук е памук, чиито влакна са обработени по специален начин. Той е много по-мек и здрав, защото при разресването са премахнати по-късите и чупливи влакна на преждата. Поради факта, че пенирането намялва обема, продуктите изработени от такъв памук са малко по-скъпи, но с много високо качество.

Моите впечатления от тъканите слингове Baie

Още с пристигането им и отварянето на страхотната сина текстилна чанта бях възхитена от красотата и мекотата на слинговете. Да си призная не очаквах да са чак толков меки, предвид че са чисто нови и „неочупени“. В самото начало лилаво-червения (Trowen Cherry Pie) определено ме грабна повече, но не след дълго се влюбих също толкова и в синия с птиците (Duet en bleu). И двата са невероятно меки и връзването е много лесно и приятно. Малката обожава да се завива с тях. Като цяло доста бързо станаха част от ежедневието ни и дори, когато не се носим тя намира какво да прави с тях.

Изпробвах различни връзвания с тях – Front Wrap Cross Carry, Cangoroo Carry, Double Hammock, Rucksack. При всичките връзването става лесно. Малката вече е доста тежка (около 11 кг.) и несъмнено двупластовите връзвания са много по-удобни. В този ред на мисли двойния хамак на гръб ми е фаворит.

Поразходихме и двата слинга доста и въпреки тежестта на детето нямах никакви неразположения и проблеми. Заради това харесвам толкова много слинговете – при подходящо за килограмите на детето връзване, няма как да ти тежи и да е неудобно. Друго важно нещо, което държа да отблежа е, че слинговете имат много добър грип и не се изхлузват и отпускат.

В заключение

Вярвам, че дори само от снимките сте се влюбили в тези два тъкани слинга. Повярвайте ми, ако ги докоснете и поносите с тях, ще бъде любов за цял живот. Освен това, че безспорно са изключително красиви са и много удобни и меки. Подходящи са за носене както на малки бебенца, така и на подрастващи, а защо не и за тодлъри. Друг позитив, който отчитам е, че стават както за начинаещи във слинговръзването, така и за хора с повече опит.

С червения слинг ходихме в Сицилия и едната вечер бяхме поканени на изискана вечеря с тежки вечерни облекла. Trowen Cherry Pie беше един страхотен акцент на вечерната ми черна рокля, а бебето беше сгушено в мен и ни най-малко притеснено.

В случай, че искате някой мек и тънък слинг, който да използвате през цялата си бебеносеща „кариера“, несъмнено бих препоръчала някой от тези два слинга. Ако пък десените не са точно по ваш вкус, можете да разгледате сайта на Baie Slings, където несъмнено ще намерите нещо по ваш вкус, а не се и съмнявам че ще ви бъде удобно.

Надяваме се статията да е била изчерпателна и полезна за вас. Можете да разгледате още интересни статии за мама и бебе в категорията Бебешори.

В случай, че се чудите дали и защо да носите своето бебе – ето две полезни статии, в които майки споделят своя опит с бебеносенето – Защо реших да нося детето си Част 1 и Част 2.

За да следите нашите най-нови статии и пътешествия с бебе, може да ни последвате във FACEBOOK.

You may also like

Leave a Comment

error: