Home Бебешори Ревю на ергономична раница Lenny Up

Ревю на ергономична раница Lenny Up

by Sunrising Life

Съвсем скоро коментирах имах разговор с една приятелка, в който тя накрая каза „Искаш да имаш слингове и раници – правиш си библиотека за такива и имаш много“. Е, така се случи с мен. Преди Рая да се роди бях чела много за бебеносенето и бях убедена, че ще нося детето си. След като се роди започнах да я нося със слинг и се влюбих в бебеносенето. Когато стана достатъчно голяма се запознах и с носенето в ергономична раница и също ми допадна много. Изкарах курс за консултант по ергономично носене на бебето, а малко след това направих и своя библиотека за ергономични носилки „Бебешори“. Някак всичко следваше един естесвен ход и ставаше абсолютно непринудено. Любовта ми към слингове и удобството на ергономичните раници ме доведе до идеята да пробвам раница, която е изработена от слингов плат. В тази статия ще ви разкажа за първата слингова конверсия, която пробвах и определено една от най-удобните раници, с която съм носила на полската марка Lenny Lamb.

Lenny Lamb стартира като семеен бизнес, по идея на две сестри – едната с 3 деца, а другата с 4. Предполагам всички се досещат, че децата им са носени още от самото начало. Като цяло всеки преуспяващ бизнес започва с любов, любов и страст към нещо, което ни прави щастливи. И при изестната полска марка нещата започват точно така. До тук с встъпителните думи, сега искам да ви разкажа малко повече за моята раничка от Лени.

Ергономична раница Lenny Lamb Symphony Rainbow Dark

Това е раница, по която дълго време въздишах и се заглеждах. Наистина е изключително красива и колоритна. Ето, че дойде моментът, в който я имам и определено не просто оправда очакванията ми, а дори ги надскочи.

Характеристики на раницата:

 • Раницата е направена от слингов плат, с плътност 290г/см2
 • 100% памучна материя, в жакардова сплитка
 • Позволява носене на бебето както отпред, така и на гръб
 • Има изключително добър падинг на презрамките, както и в зоната на крачетата на бебето
 • Коланът е много мек и удобен
 • Презрамките се регулират в 4 посоки, което дава възможност за персонално нагласяне на ремъците според носещия
 • Коланът е с триточково закопчаване, което дава по-добра сигуност от нежелано разкопчаване
 • Регулируема е и позволява носене на бебенца от 4 месеца до 2 години

Размери на раницата

Това, което определено е впечатляващо, като изключим външния вид на раницата, е че се регулира от 21 см ширина на платката до 45 см. Регулирането става посредство велкро, което е плюс, тъй като може да бъде прецизно нагласена според детенцето, което ще се носи и неговите размери. Има маркери, които показват по месеци колко да бъде ширината. Това разбира се е строго индивидуално. Ето и основните ширини, които са обозначени на самата раничка:

 • 21 см ширина на панела – за бебенца от 0 до 5 месеца
 • 27 см ширина на панела – за бебенца от 5 до 9 месеца
 • 32 см ширина на панела – за бебенца от 10 до 14 месеца
 • 39 см ширина на панела – за бебенца от 15 до 19 месеца
 • 45 см ширина на панела – за бебенца от 19 до 24 месеца

Фактът, че регулирането на панела става чрез велкро, а не чрез копчета, позволява нагласянето на раницата по-прецизно, не само в посочените ширини.

Височината на панела е 42 см, а коланът в най-широката си част е 13 см, които намаляват към неговите краища. Качулката е с ширина 25см на 33см дължина и се слага и маха посредством копчета. От всичко до тук написано със сигуност вече сте впечатлени. За мен това е първата толкова мултифункционална раница, с която се срещам.

Моите впечатления

Когато разглеждах и се чудех коя раничка да си поръчам се бях спряла на 2 модела. При кореспонденцията ми с Лени се разбрахме да ми изпратят една от двете – по тяхна преценка, за да бъде изненада за мен. С голямо нетърпение чаках да видя какво ще пристигне и бях почти сигуна, че са ми изпратили другата. Изненадата, когато раничката дойде беше голяма, защото всъщност тази сякаш ми допадаше повече и исках повече.

Когато отворих плика това беше любов от пръв поглед. Раницата е наистина много красива и страхотно изработена. Освен това е невероятно мека. Още при първото слагане ми направи силно впечатление мекият колан, който няма общо с този на други раници, с които съм носила. Също силно впечатление прави и падингът в презрамките, които са меки и удобни. Предните ремъци, които са за регулиране на презрамките и панела се регулират много лесно и позволяват достатъчно отпускане, за да е удобно кърменето в раницата. Триточковият колан наистина захваща много стабилно и дава сигурност.

Буквално дни преди да пристигне моята раничка, пробвах за първи път раница от Lenny Lamb и наистина беше една от най-удобните раници, който бях пробвала до този момент. С моята това впечатление се затвърди. Също така успях да направя разлика между раница от памук и раница от слингов плат – несъмнено разликата е голяма и тези от слингов плат са много по-меки и сякаш по-удобни. Не случайно и слинговите конверсии на ергономични раници са по-скъпи.

В заключение

Като цяло мога с чиста съвест да кажа, че това е еднa от любимите ми и най-удобните раници за мен. В началото като видях колко много ремъци има и варианти за регулиране определено ми се стори доста сложно. В момента, в който обаче бъдат „научени“ – кое за какво е, няма как раницата да не влезе в списъка на „Много любими“.

Обожавам мекотата на тази раница и различните възможности за нагласянето й. Много добре разпределя тежестта на бебето, когато носещия успее да я нагласи според структурата си и постави детето оптимално. И ако всичко до тук написано не ви е убедило все още, че Lenny Up е една страхотна раница, то можете да я пробвате и да се убедите във всичко това сами.

Ако се чудите дали Lenny Up e вашата носилка, горещо ви препоръчвам да пробвате. Най-важното нещо е да откриете коя носилка е най-удобна за вас и вашето бебче, за да може да се радвате на прекрасни сгушени мигове. Още ревюта на различни ергономични носилки можете да прочетете в категория Бебешори.

Може би също би ви било интересно да научите какви са ползите от бебеносенето – Защо да носим бебето.

Надяваме се статията да е била изчерпателна и полезна за вас. Можете да разгледате още интересни статии за мама и бебе в категорията Бебешори.

В случай, че се чудите дали и защо да носите своето бебе – ето две полезни статии, в които майки споделят своя опит с бебеносенето – Защо реших да нося детето си Част 1 и Част 2.

You may also like

Leave a Comment

error: