Home Бебешори Ревю на ергономична раница Tula Standart

Ревю на ергономична раница Tula Standart

by Sunrising Life

Днес реших да напиша и малко повече за моята първа ергономична раница. В началото нямах търпение малката да порасне достатъчно, че да мога да я нося в раница. Връзването с тъкания слинг ми се струваше невъзможно трудно (съвсем в началото). С времето овладях връзванията и започнах да се наслаждавам на носенето в слинг. Въпреки това, когато малката стана на 4 месеца, решихме да си вземем и раница. Отидохме на консултация и след пробване на различни видове ранички, избрахме ергономична раница Tula Standart. Наехме я за две седмици, за да се поносим малко повече и да преценим дали това е нашата носилка. След това наехме и друга марка, за да имаме база за сравнение. В крайна сметка Тула се оказа най-удобна и подходяща за нас.

Малката беше на скромните 4 месеца, но вървеше по-висока от обикновеното за нейната възраст и директно си взехме стандартен размер раница, за която ще напиша и малко повече в настоящата статия.

За размерите на ергономичните раници Тула

  • Tula Free-to-Grow – регулируема раница, която позволява регулиране и на широчината на платката (скъсяване на седалката). Тя е удобен вариант за по-малки (като размери) бебенца.
  • Tula Standart – това е и размерът, който на нас ни бе точен. При бебенце около 70 см тази раничка е подходяща. Разбира се всичко е индивидуално и трябва да се пробва.
  • Tula Toddler – тодлър размер

Много често се задава въпросът до кога може да се използва стандартния размер раница, но всичко е много индивидуално и си зависи от детето. Някои деца и до 2 годишна възраст са по-дребнички, докато при други много по-рано се налага да с епремине към тодлър размер.

Нашата Тула (Tula Standart Archer) толкова ни харесва, че решихме да си вземем и летен вариант с мрежест панел – Tula Coast Paint Palette. За лятото е изключително подходящ вариант.

Характеристики на раничката (Tula Coast Paint Palette)

Раницата е с размери на панела – 39 см височина и 37 см ширина. Панелът може да се регулира  на височина, посредством катарами, като по-голямата част от него е от мрежеста дишаща материя (наистина прекрасен вариант за предстоящите топли летни дни). Качулката към раничката се закопчава посредством тик-так копчета и също е от мрежеста материя. Няма да обяснявам колко е красива и весела самата раничка, защото сами можете да се убедите в това. От момента, в който я отворихме не сме спрели да й се радвам.

Също така раницата има допълнителна подплата в зоната на крачетата на бебенцето, което на мен, както и на малката много ни допада. Презрамките и са добре подплатени и се разширяват леко към средата им, което реално дава повече комфорт на носещия. Коланът е широк с много добър падинг и е разделен на три зони. Най-шираката е централната зона, която поема и по-голямата част от тежестта на детето, а другите две са странични и леко скосени.

Моите впечатления

Аз съм доста пристрастна, тъй като Tula от самото начало ме грабна силно (предполагам сте забелязали по различните ни пътешествия, че нося малката с Tula). Обожавам както красивите десени, които имат, така и с комфорта и за бебето, и за носещия. Именно поради тази причина реших да си взема и една лятна раничка. Докато първата ни е в по-неутрални цветове, за втората решихме да е шарена, весела и лятна и определено не сбъркахме с избора. Още щом пристигна, като видях колко е цветна, се превърна в любимия ми десен. Супер веселяшки и сладък е.

Удобството, което ми дава тази раница се равнява на това, когато я нося в слинг. Имайки предвид, че малката тежи вече близо 10 кг, раницата успява прекрасно да разпредели тази тежест, така че да не ме боли и да не ми тежи. Бебето е предимно носено – както у дома, така и навън. Обикновено вкъщи я нося на гръб, за да мога да върша и други неща. На гръб я нося и на дълги преходи и наистина ми е много удобно. Може би след 15-тина километра ходене с бебе на гръб, започвам да изпитвам дискомфорт в раменете. Но това е нормално, защото и с 10 кг раница след толкова ходене би било неудобно.

Друго предимство според мен е това, че отгоре панелът е леко уширен, което позволява на малката да си изважда ръчичките навън (в последно време го прави непрестанно). С времето свикнах да я кърмя в раницата, което е много лесно като се регулират катарамите за свиване и отпускане на панела. Мрежестия панел е страхотен за горещите дни. Убедена съм, че това дава едно по-високо ниво на комфорт на детето.

В заключение

Като цяло, Tula не случайно са една от водещите марки ергономични носилки. Те са красиви, удобни и лесни за поставяне, а това са 3 от основните неща, които всяка майка гледа, когато избира ергономична раница.

Съвсем скоро ще се отправим към поредното водопадено предизвикателство и със сигурност ще сме с нашата нова, шарена, лятна Tula Paint Palette. А до тогава можете да разгледате някои от последните ни разходки, на които бяхме с раничка Tula:

Ако се чудите дали Tula e вашата носилка, горещо ви препоръчвам да пробвате. Най-важното нещо е да откриете коя носилка е най-удобна за вас и вашето бебче, за да може да се радвате на прекрасни сгушени мигове. Още ревюта на различни ергономични носилки можете да прочетете в категория Бебешори.

Надяваме се статията да е била полезна и интересна за вас. Очаквайте съвсем скоро много нови приключения из България и не само с нашата нова Тула.

You may also like

Leave a Comment

error: