Home ЛайфстайлЛайфстайл Бебеносещ календар 2018 – подари усмивка на дете в нужда

Бебеносещ календар 2018 – подари усмивка на дете в нужда

by Sunrising Life

Покрай статията за Бебеносене – защо реших да нося детето си – част 1, се запознах с много и интересни жени, за които носенето на дечицата е начин на живот. Повечето не могат да си представят ежедневието по различен начин от този, бебетата им да са сгушени в прегръка и същевременно с това да разполагат със свободни ръце.

В процес на събиране на отговорите на майките, се натъкнах и на една изключително благородна кауза, която няма как да не споделя. Две от майките, с които ме срещна тази моя идея, са Калина и Станислава. Смятам да ви запозная с тях във втората статия за бебеносене – Бебеносене – защо реших да нося детето си – част 2. Те са майки на момиченца, които са родени с един ден разлика и са запалени бебеноски.

За каузата

Освен майки, те са и две приятелки, които са вдъхновени от красотата на различните ергономични носилки. В резултат на това те решават да създадат Бебеносещ календар 2018, парите от който отиват за благотворителност. В него е уловена пъстрата палитра носилки – слингове и раници, и различни начини за връзване. През цялата 2017 година те правят фотосесии на различни майки и техните бебета, през различните сезони. В началото на месец декември 2017 година, календарът е даден за печат и започва неговото разпространение. Цената му е 20 лева. В края на 2017 година за по-малко от 15 дни са събрани 2800 лева, които са дарени на Българската Коледа.

Към момента има още останали бройки от календара и всички средства, които бъдат събрани ще бъдат дарени.

Календарът е изключително красив и пъстроцветен. Той е съчетание от различни сезони, различни жени с различно изклъчване и една различна кауза на две жени, решени да направят нещо красиво, с което да помогнат на нуждаещите се и да разпространят бебеносенето в пълната му красота.

Красотата и феерията на слинговете и емоциите между майка и дете ме вдъхновиха да създам бебеносещ календар, който реализирахме заедно със Стани и чрез него събрахме пари за децата в нужда.

В заключние

Лично мен каузата на Стани и Калина ме трогна много. Толкова е хубаво, когато срещнеш хора, които отелят от собственото си време и енергия, в името на добрата кауза – за да предизвикат детските усмивки на деца в нужда и да помогнат. Това за пореден път ми напомни, че трябва се опитваме с всеки изминал ден да бъдем малко по-добри от предходния. Да бъдем малко по-състрадалени и да не допускаме егоизма в живота и сърцата си. Все пак всички сме едно и е прекрасно, когато по един или друг начин се подкрепяме.

Споделете, за да може каузата да достигне до повече хора и да усмихнем повече деца в нужда.

You may also like

Leave a Comment