Home English Version Пухкави мини палачинки с овесени ядки

Пухкави мини палачинки с овесени ядки

by Sunrising Life
Палачинки с конфитюр

От известно време насам обмислях да импровизирам и да приготвя за закуска палачинки. Намерих доста различни предложения за „био“ палачинки, но накрая реших да използвам продуктите, с които разполагам вкъщи и да се отдам на творчество в кухнята. Получиха невероятно вкусни пухкави  мини палачинки с овесени ядки.

Мини палачинки

Мини палачинки

Необходими продукти

За приготвянето на тези сладки изкушения аз използвах следните продукти:

  • 2 яйца
  • Чаена чаша смляни овесени ядки
  • Един банан (намачкан на пюре)
  • Пакетче ванилена захар
  • 1 щипка канела (за аромат)
  • 1/2 чаена лъжичка кокосово масло
  • Чаша и половина неподсладено бадемово мляко
Тесто за палачинки

Тесто за палачинки

Лично аз използвам бадемовото мляко като заместител на животинското. Еместо него можете да използвате совево, оризово или някакъв друг тип растително мляко. Повече за видовете растителни млека, ползите от тях и приложението им можете да прочетете в статията за Растителните млека.Начин на приготвяне на палачинките

Сложете всички продукти в дълбока купа. Бъркайте докато се получи (доколкото е възможно това) хомогенна смес. Оставете за 15-тина минути, за да може овеса да поеме от течността. Загрейте котлона, сложете малко олио в тиганче, за да не залепват.

Вкусни палачинки със сладко

Вкусни палачинки със сладко

Препоръчително е да правите палачинките по-мънички, за да можете лесно да ги обръщате, тъй като тестото е с малко по-различна консистенция от обикновено.

Ако рецептата ви е допаднала, можете да ни последвате във FACEBOOK, където ще откриете най-новите заглавия от Sunrising Life, както и в INSTAGRAM.

You may also like

Leave a Comment

error: