Home ЗдравословноЗдравословно Няколко разтоварващи режима за след празници

Няколко разтоварващи режима за след празници

by Sunrising Life

Ето че декемврииските празници отново се изнизаха. Цяла година ги чакаме, а отминават като един миг. Надяваме се да сте изкарали една красива Коледа и да сте имали поне по едно Коледно чудо. Еуфорията, лампичките, подаръците и цялата суматоха около празниците е отминала. След натрупаните излишни килограми е време за разтоварващи режими, които включват смути, фреш, вода, плодове и зеленчуци в големи количества.

От непрестанното ходене по гости и приготовления на какви ли не домашни вкусотии предполагам се притеснявате да облечете „слабите“ си дънки. :D Лично аз не прекалих с храната по празниците, но тестените изделия (без които няма как да мине Коледа) бяха налице и се поизкуших доста. Е, тичах почти всеки ден, но въпреки това още усещам една тежест в стомаха. За това идват на помощ разтоварващите програми. По принцип можете да ги изпълнявате колкото време пожелаете, стига да се чувствате добре. Основните неща, към които е хубаво да се придържате са:

  • Не прекалявайте с количествата храна на хранене – подобре по малко, но често;
  • Пиите много течности
  • Не консумирайте тестени и захарни изделия

Ето и няколко варианта за разтоварващ режим след обилните празнични трапези.

1.Детоксикиращ режим с плодове и зеленчуци

През тези три дни можете да консумирате всякакви плодове и зеленчуци, като ви препоръчвам да наблегнете на зелените такива. Сутрините можете да започвате с някое вкусно смути или пък зелен фреш. Примерни зелени фрешове:

  • Зелена ябълка, краставица, магданоз
  • Тиквичка, зелена ябълка, спанак, магданоз
  • Краставица, лимон, ябълка

Можете да експериментирате и да слагате всякакви зеленчуци, които обичате. Тези фрешове определено имат много силен детоксикиращ ефект, а като за капак са и вкусни.

За обяд може да хапвате по една голяма зелена салата с различни ядки и семена или пък зеленчукова крем супа. Супите оикновено приготвям на пара. Не изискват много време, а се получават невероятно вкусни. Ето пример за Заленчукова крем супа. Ако сте избрали салата, можете да опитате следната комбинация – айсберг, бейби спанак, кълнове, морков, крставица, слънчогледови и тиквени семки, кедрови ядки. Такава комбинация със сигурност ще ви нахрани, но няма да се чувствате преяли, както след тестените вкусотии. Несъмнено ако това е обядът ви, след 2-3 часа ще огладнеето отново. Тогава е и перфектният момент за някой плод или пък фреш. За вечеря можете отново да си спретнете някоя голяма салата или пък да си нарежете купа с плодове. По време на режима можете да консумирате всякакви ядки и семена, но е важно да не прекалявате с количествата.

зеленчуциЛично аз преди известно време правих такъв режим в продължение на 14 дни и ми повлия много благотворно. Освен че свалих излишните килограми, се чувствах изключително тонизирана и пълна с енергия. Живата храна определено оказва огромно влияние на организма – снабдява го с необходимите му микро и макро елементи и в същото време не носи онази неприятна тежест, когато похапнеш повечко.

2.Няколко дни на сокове и смутита

Този режим е малко по-труден за изпълнение за повечето хора. Смятам, че основният проблем за изпълнението му е на психологическа основа. Хората сме свикнали да ядем – храна и когато стане дума да прекараме няколко дни само на течности се плашим и отказваме да го приемем. Въпреки това този разтоварващ режим е изключително полезен за телата ни. Хубаво е дори веднъж седмично да се прави подобно „разтоварване“. Тук възможностите за сокове и смутита са безкрайни. Стига да имате малко повече въображение и смелост да експериметнирате в кухнята, със сигурност ще се наслаждавате и забавлявате на процеса. Независимо колко време сте на този режим той ще повлияе много добре на тялото ви. Ден, два, три, пет – вие сами избирате как и колко, според това как се чувствате. В крайна сметка нищо не трябва да бъде на всяка цена.

Детокс режим със зелено смути

3.Няколко дни само на вода и чай

Това е може би най-трудният режим, но пък е и най-ефективен, защото давате малко почивка на храносмилателната система. При този режим можете да пиете колкото вода пожелаете, когато пожелаете. В чаят е хубаво да няма подсладители, но се допуска да слагате по малко мед. За да има видими резултати трябва да се изкарат поне 3 дни, но ако нямате възможност за толкова, то и един ден със сигурност ще ви повлияе много добре. Особено след обилното хапване покрай празниците. Този разтоварващ режим също сме го правили и ефектът бше поразителен – свалени 4 килогама за три дни, по-чиста кожа, лекота и свежест, много по-добър тонус. Пробвайте и се убедете сами за себе си. Ще се радваме да споделите и резултатите с нас.

Който и от режимите да изберете за себе си е хубаво след като приключите с него да не се впускате веднага в ядене на тежки храни. Колкото повече време сте изкарали на подобен режим, толкова повече трябва да бъде и така нареченото „захранване“.

Лично ние сме избрали да направим два от тези режими. Аз ще съм на плодове и зеленчуци (заради кърменето не мога да не се храня), а Петър е решил да направи няколко дни само на вода. Ние приемаме това като грижа за тялото. Всеки организъм има нужда от малко почивка от време на време и смятаме, че моментът сега е изклчително благоприятен за това.

А вие правите ли някакви разтоварващи режими след празниците?

Ако статията ви е била полезна, можете да я споделите, за да бъде полезна на повече хора.

You may also like

Leave a Comment

error: