Home Бебешори Ревю на тъкан слинг Oscha  Victoriana Cove

Ревю на тъкан слинг Oscha  Victoriana Cove

by Sunrising Life
Тъкан слинг Оша

Когато дъщеря ми се роди, бях сигурна, че ще използваме ергономична носилка и ще се носим, докато и за двете ни е приятно, практично и удобно. Когато беше на по-малко от 2 седмици за първи път я сложих в тъкан слинг, който една приятелка ми даде да използвам. На малката изключително много й хареса, а за мен също беше голямо удоволствие и свобода. След като навърши 4 месеца си взехме раница, но любовта към тъканите слингове си остана. Това ме подтикна да си харесам и да си взема тъкъв (Тъкан слинг Оша).

Колкото повече гледах и проучвах, толкова повече се обърквах. Някъде бях прочела дори, че понякога да си избереш тъкан слинг е по-трудно от това да си харесаш обувки. Е, може би има нещо такова, защото има безкрайно голям избор.

С времето бях разглеждала различни видове слингове, но бях изключително впечатлна от десените и материите на Oscha. Обикновено, когато си харесам нещо в самото начало, накрая винаги избирам него. И този път точно това се случи. Това, че наистина много ми допадаха десените на Oscha, бе и моят подтик да се ориентирам към тях при избора на тъкан слинг. Дълго време разглеждах онтово и отново невероятните слингове, които предлагат – различни десени, разлини материали. Бях си харесала поне 5 различни слинга и трябваше да избера един. В крайна сметка, като се допитах до Пепи, кой от всичите му допада най-много и се спряхме на този, за който сега ще ви разкажа.

Малко повече за Оша

През 2010 година баща и дъщеря – Майк и Зоуи Мастър основават малък семеен бизнес. Те са първата жакардова тъкачна компания във Велкобритания. В семейството им носенето на бебетата и децата е традиция, поколения назад и като естествено продъжение на това, те развиват и такъв бизнес. Започват да правят красиви и артистични ергономични носилки и тъкани аксесоари. В годините претърпяват бурно развитие, което се дължи на страстта, любовта и креативността, с която създават своите продукти, както и на високото качество, което е безкопромисно.

За тъкания слинг, който ние избрахме

След много чудене кой точно тъкан слинг да изберем, се спряхме на този –  Victoriana Cove. На пръв поглед изглежда изключително красив и решихме, че ще ни отива много и ще се носим с голямо удоволствие. Първото нещо, което ме впечатли е бързата доставка. Поръчах го в сряда след обяда и в петък вече беше при мен. До сега не ми се беше случвало толкова бързо да ми доставят продукт. Предстоеше ни голямо пътуване и бях невероятно щастлива, че ще мога да го изпробвам именно на преходите, които бяхме планирали.

Характеристики на тъкания слинг

Модел: Victoriana Cove

Цвят: Небесно син с вложки от екрю

Материали: 34% органичен пениран памук

14% органичен лен

52% мериносова вълна

Тази комбинация от материали (известна още като бленд) има за всеки по нещо. Хубавото е, че отвежда топлината (поради терморегулиращите качества на мерино вълната и лена) и в същото време носи сигурност и стабилност, както е една мекота от памука.

Ширина: 66 сm

Плътност: 280 g/m2 средна плътност

Качества на слинга: мек, здрав, лек и перфектен за всяка възраст

Грижа за него: пере се ръчно на не повече от 30о и се глади на най-ниска степен

Размери: Размерите са стандартни. Специално на този слинг започват от размер 3 до размер 8. Ние избрахме 6, защото е най-подходящ за моя ръст и тегло, както и за бебето.

Малко повече информация за материалите, от които е направен тъкания слинг

Тук ми се иска да вметна няколко неща по отношение на материалите, от които е изработена слинга и техните специфични качества.

  • Пениран памук

Пенираният памук е памук, чиито влакна са обработени по специален начин. Той е много по-мек и здрав, защото при разресването са премахнати по-късите и чупливи влакна на преждата. Поради факта, че пенирането намялва обема, продуктите изработени от такъв памук са малко по-скъпи, но с много високо качество.

  • Мерино вълна

От друга страна високото съдържание на мерино вълна в слинга има множество предимства. Този тип вълна е високо ценена и предпочитана поради ред причини, някои от които са:

– Много по-фина от стандартната вълна

– Регулира температурата по оптимален начин – изолира студа и същевременно притежава охлаждащ ефект като извежда топлината

-Влакната от този тип вълна защитават кожата от ултравиолетовите лъчи, като абсорбират вредната радиация

  • Органичен лен

Ленът е една изключителна материя, която потиска развитието на бактерии и е много щадяща за кожата. Дишаща материя, която има терморегулиращи свойства – охлажда през лятото и държи топло през студените дни.

Както сами можете да видите, материите от които слингът е изработен са едни от най-добрите – не само в качеството си на материи ами и за здравето и комфорта (както на носещия, така и на бебето). Памукът му придава една мекота, вълната и лена играят ролята на терморегулатори.

Моите впечалтения от тъкания слинг

Както вече споменах, слингът пристигна невероятно бързо. Беше красиво опакован в платнена чанта, към която бе прикрепена книжка с инструкции. Дори бебето беше силно впечатлено и искаше бързо бързо да отвори торбата.

Слинга е наистина с невероятен десен, а на допир е уникален. Погушкахме го, а бебето също му с порадва доста. След това го изпрахме грижовно (на ръка), както трябва да се пере според инструкциите и го осавихме да се цеди и суши. За един ден, вече беше сух и готов за нашето пътуване.

Моите впечатления са, че е изключително мек на допир и лек. Връзва се много лесно и носи комфорт на носещия. На бебето също, предвид, че щом я вързах заспа моментално. Друг път се дърпа и се опитва да се отскубне, но при първото връзване в този слинг беше спокойна и много щастлива. Броени минути след това заспа.

Малката тежи близо 9 килограма, въпреки скромните си 6 месеца, но тъканият слинг успява прекрасно да разпредели тежестта, така че изобщо да не се усеща и да няма никакъв дискомфорт за носещия. От друга страна със сигурност и бебето се чувства прекрасно, съдейки по поведението му.

Първата ни разходка с тъкания слинг беше до един водопад. Там имаше усоен вятър, но на бебето и на мен ни беше много топло, защото наистина материята пази топло. Освен всички други предимства, слингът е невероятно красив, както сами можете да се убедите от снимките.

В заключение

След много тъсене, проучване и разглеждане на различни видове тъкани слингове, най-накрая намерихме нашия. Сигурна съм, че ако отново тръгна по пътя търсенето на такъв продукт, отново би се спряла на Oscha. Вече съм пристратна и много влюбена в нашия слинг.

Знам, че цените на тези продукти не са никак ниски, но това е дългосрочна инвестиция, която във времето бива оправдана. Като видя как сладко спи бебето ми, сгушено в мама благодарение на красивия слинг и като знам, че няма шанс да му е студено или пък да прегрее, защото материите са с високо качество – еми, за мен това е достатъчно. Смятам, че слинговете на Oscha си заслужават цената. Това е първия ни, но не и последния тъкан слинг от тях.

Надяваме се статията да е била изчерпателна и полезна за вас. Можете да разгледате още интересни статии за мама и бебе в категорията Бебешори, както и да разгледате нашата първа разходка с тъкания слинг от Oscha – Лешнишки водопад – приятна разходка с бебе в планина Беласица.

В случай, че се чудите дали и защо да носите своето бебе – ето две полезни статии, в които майки споделят своя опит с бебеносенето – Защо реших да нося детето си Част 1 и Част 2.

За да следите нашите най-нови статии и пътешествия с бебе, може да ни последвате във FACEBOOK.

You may also like

Leave a Comment

error: