Home Бебешори Любимият ми тъкан слинг – Catch a Rainbow на марката Woven Wings

Любимият ми тъкан слинг – Catch a Rainbow на марката Woven Wings

октомври 10, 2019
Любимият ми тъкан слинг – Catch a Rainbow на марката Woven Wings

Да си призная, откакто малкия се роди, бяг хвърлила око на слинговете на Woven Wings. Много исках да добавя в сташа си някой нов слинг и ето, че желнието ми се сбъдна. В тази статия ще ви разкажа малко повече за новия ми тъкан слинг Catch a Rainbow. За щастие успях да го понося доста в последните седмици, дори беше с нас на последното ни пътуване в Северозападна България. Голямата ми дъщеря, която от доста време съвсем отказва да я нося, сама изяви желание да я сложа на „гръбче в слинга, мамо!“.

До сега не бях носила в слинг на тази марка, а само заглеждах красивите им десени и блендове. Вече си имам един, който определено се превърна в основна носилка, защото е изключително удобен и лесен за връзване.

Малко повече за Woven Wings

Съвсем на кратко искам да спомена за марката. Ако ви е интересно, винаги  можете да намерите повече информация в сайта на Woven Wings. Създателките на марката Woven Wings са Сара и Кристина. И двете завършват изящни изкуства и дизайн и в желанието си да сътворяват нещо красиво и полезно, възниква марката Woven Wings. Те съчетават любовта си към изкуството с любовта към това да бъдеш близо до детето си и създават наистина красиви тъкани слингове.

woven wings catch a rainbow тъкан слингCлингът Catch a Rainbow

Моделът е от тази година, пуснат е в началото на август месец. Изключително красив и пъстър, за което говори и неговото име – в превод „хвани дъга“. Направен е от 100% египетски памук. Дължината му е 4,6 метра, което отговаря на размер 6. Средната му плътност е 345 g/m2 . Пере се на не повече от 30 градуса и на програма за деликатни тъкани, според указанията на производителя.

woven wings тъкан слинг ревюЦветовете на слинга преливат много нежно в цялата гама на дъгата – от бяло през, червено, оранжево, лилаво до тъмно синьо.  В същото време образуват правилни геометрични форми, които определено хващат окото. Всеки, който го видя до сега каза „Уау! Много красив слинг!“.

Личното ми мнение

Още с пристигането на слинга ми направи голямо впечатление начина, по който беше опакован. Определено си личи, че производителите държат на бранда си и на представянето. Слингът беше в платнена брандирана торба,която между другото нося вече ежедневно, защото много ми допада като дизайн, а е и много удобна, защото е за гръб, а не за едно рамо. Платнената торба беше поставена в плик, който целият беше в ангелски крила – логото на марката.

woven wings тъкан слинг ревюwoven wings catch a rainbow тъкан слингНа следващия ден заминавахме на пътуване в района на Белоградчик и реших, че ще имам отлична възможност да понося повече. Предстояха ни обиколни на пещери и крепости и реших да нося сина ми в този красив слинг. Е, не сбърках, ни най-малко с решението си. Изпрах го вечерта и се надявах до сутринта да е изсъхнал (не го сложих в сушилня, защото изрично пише, че не трябва да се суши в сушилня).

Първото връзване беше на Белоградчишките скали. До тогава само си го бях пипала. Направи ми силно впечатление, че въпреки че е нов се държеше като очупен слинг. Т.е. нямаше нужда от очупване, а беше перфектен за връзване. Въпреки голямата дължина (която сама избрах) малкото ми бебе застана чудесно в него и заспа почти мигновено. Първата разходка беше повече от 2 часа, през които не се усещаше, че нося почти 8 килограмово бебе.

woven wings catch a rainbow тъкан слингЗа това обичам толкова много слинговете! Когато са вързани и обрани правилно, тежестта на бебето се разпределя перфетно и няма дискомфорт.

woven wings catch a rainbow тъкан слингСмея да кажа, че до момента съм пробвала доста видове слингове – различни дължини, различни блендове, различни марки. До скоро имах библиотека за слингове и ергономични раници и много носилки са минали през пръстите ми. Наблюденията ми са, че когато слингът е от чист памук в повечето случаи при по-тежко дете се налага многопластово връзване. При този слинг, вързах дъщеря ми на гръб в Rucksack Carry (еднопластово връзване),  разхождахме се доста време и нямаше нито провисване, нито дискомфорт за мен. Това се дължи и на високата плътност на слинга.

До момента съм изпробвала три еднопластови връзвания – Rucksack Carry (с дъщеря ми), Cangoroo Carry и Front Wrap Cross Carry с бебето. И при трите слингът е чудесен. Няма тежест и дори 13 килограмовата Рая си седи без да й провисва дупето. Представям си в двоен хамак, вероятно няма да усещам изобщо, че имам дете на гърба си.

Като за финал

Този слинг несъмнено се превърна във фаворит. Изключително мек и удобен, лесен за връзване и поддържащ. Десена му е много цветен и красив. За по-суетните майки, които не могат да носят в розово синовете си, слингът е подходящ като десен, както за момичета, така и за момчета. Скоро ще дойде при мен още един слинг на марката за проба, който е с мериносова вълна и лен. Нямам търпение да го пробвам и да направя разлика!woven wings catch a rainbow тъкан слингПрочетете още на тема Бебеносене – защо да нося дететто си част 1 и Бебеносене – защо да нося дететто си част 2. Може би ще ви е интересно също и Бебеносене през зимата.

Можете да разгледате повече ревюта на носилки в категория Бебешори.

Още

Leave a Comment

error: