Home Бебешори Любимият ми тъкан слинг – Catch a Rainbow на марката Woven Wings

Любимият ми тъкан слинг – Catch a Rainbow на марката Woven Wings

by Sunrising Life
woven wings тъкан слинг ревю

Да си призная, откакто малкия се роди, бяг хвърлила око на слинговете на Woven Wings. Много исках да добавя в сташа си някой нов слинг и ето, че желнието ми се сбъдна. В тази статия ще ви разкажа малко повече за новия ми тъкан слинг Catch a Rainbow. За щастие успях да го понося доста в последните седмици, дори беше с нас на последното ни пътуване в Северозападна България. Голямата ми дъщеря, която от доста време съвсем отказва да я нося, сама изяви желание да я сложа на „гръбче в слинга, мамо!“.

До сега не бях носила в слинг на тази марка, а само заглеждах красивите им десени и блендове. Вече си имам един, който определено се превърна в основна носилка, защото е изключително удобен и лесен за връзване.

Малко повече за Woven Wings

Съвсем на кратко искам да спомена за марката. Ако ви е интересно, винаги  можете да намерите повече информация в сайта на Woven Wings. Създателките на марката Woven Wings са Сара и Кристина. И двете завършват изящни изкуства и дизайн и в желанието си да сътворяват нещо красиво и полезно, възниква марката Woven Wings. Те съчетават любовта си към изкуството с любовта към това да бъдеш близо до детето си и създават наистина красиви тъкани слингове.

woven wings catch a rainbow тъкан слингCлингът Catch a Rainbow

Моделът е от тази година, пуснат е в началото на август месец. Изключително красив и пъстър, за което говори и неговото име – в превод „хвани дъга“. Направен е от 100% египетски памук. Дължината му е 4,6 метра, което отговаря на размер 6. Средната му плътност е 345 g/m2 . Пере се на не повече от 30 градуса и на програма за деликатни тъкани, според указанията на производителя.

woven wings тъкан слинг ревюЦветовете на слинга преливат много нежно в цялата гама на дъгата – от бяло през, червено, оранжево, лилаво до тъмно синьо.  В същото време образуват правилни геометрични форми, които определено хващат окото. Всеки, който го видя до сега каза „Уау! Много красив слинг!“.

Личното ми мнение

Още с пристигането на слинга ми направи голямо впечатление начина, по който беше опакован. Определено си личи, че производителите държат на бранда си и на представянето. Слингът беше в платнена брандирана торба,която между другото нося вече ежедневно, защото много ми допада като дизайн, а е и много удобна, защото е за гръб, а не за едно рамо. Платнената торба беше поставена в плик, който целият беше в ангелски крила – логото на марката.

woven wings тъкан слинг ревюwoven wings catch a rainbow тъкан слингНа следващия ден заминавахме на пътуване в района на Белоградчик и реших, че ще имам отлична възможност да понося повече. Предстояха ни обиколни на пещери и крепости и реших да нося сина ми в този красив слинг. Е, не сбърках, ни най-малко с решението си. Изпрах го вечерта и се надявах до сутринта да е изсъхнал (не го сложих в сушилня, защото изрично пише, че не трябва да се суши в сушилня).

Първото връзване беше на Белоградчишките скали. До тогава само си го бях пипала. Направи ми силно впечатление, че въпреки че е нов се държеше като очупен слинг. Т.е. нямаше нужда от очупване, а беше перфектен за връзване. Въпреки голямата дължина (която сама избрах) малкото ми бебе застана чудесно в него и заспа почти мигновено. Първата разходка беше повече от 2 часа, през които не се усещаше, че нося почти 8 килограмово бебе.

woven wings catch a rainbow тъкан слингЗа това обичам толкова много слинговете! Когато са вързани и обрани правилно, тежестта на бебето се разпределя перфетно и няма дискомфорт.

woven wings catch a rainbow тъкан слингСмея да кажа, че до момента съм пробвала доста видове слингове – различни дължини, различни блендове, различни марки. До скоро имах библиотека за слингове и ергономични раници и много носилки са минали през пръстите ми. Наблюденията ми са, че когато слингът е от чист памук в повечето случаи при по-тежко дете се налага многопластово връзване. При този слинг, вързах дъщеря ми на гръб в Rucksack Carry (еднопластово връзване),  разхождахме се доста време и нямаше нито провисване, нито дискомфорт за мен. Това се дължи и на високата плътност на слинга.

До момента съм изпробвала три еднопластови връзвания – Rucksack Carry (с дъщеря ми), Cangoroo Carry и Front Wrap Cross Carry с бебето. И при трите слингът е чудесен. Няма тежест и дори 13 килограмовата Рая си седи без да й провисва дупето. Представям си в двоен хамак, вероятно няма да усещам изобщо, че имам дете на гърба си.

Като за финал

Този слинг несъмнено се превърна във фаворит. Изключително мек и удобен, лесен за връзване и поддържащ. Десена му е много цветен и красив. За по-суетните майки, които не могат да носят в розово синовете си, слингът е подходящ като десен, както за момичета, така и за момчета. Скоро ще дойде при мен още един слинг на марката за проба, който е с мериносова вълна и лен. Нямам търпение да го пробвам и да направя разлика!woven wings catch a rainbow тъкан слингПрочетете още на тема Бебеносене – защо да нося дететто си част 1 и Бебеносене – защо да нося дететто си част 2. Може би ще ви е интересно също и Бебеносене през зимата.

Можете да разгледате повече ревюта на носилки в категория Бебешори.

You may also like

Leave a Comment

error: