Home ЛайфстайлЛайфстайл Яйце за сушилня – енергопестящо и спомагащо бързото изсъхване на дрехите

Яйце за сушилня – енергопестящо и спомагащо бързото изсъхване на дрехите

by Sunrising Life
яйце за сушилня

Наскоро ви разказах за най-новото си откритие – Яйце за пране. Заедно с него, реших да изпробвам още един продукт, който се предлага на пазара, а именно яйце за сушилня. По принцип използвах вълнени топки, чиято роля е да омекотяват прането и да подпомагат по-бързото изсушаване на дрехите.

В последните години на пазара има множество продукти за сушилни – пластмасови топки за сушилни, гумени топки за сушилни, вълнени топки за сушилни. Принципът им на работа е много логичен и лесен за разбиране. Тези аксесоари за сушилня се славят с ефективност, поради фактът, че подпомагат разделянето на мокрите дрехи. Отделно, повечето от тях са проектирани със специални връхчета, които подпомагат дрехите да не се намачкват и играят роля на естествен омекотител. Така реших да добавя в сушилнята си 2 броя яйца за сушилня, които ароматизират много деликатно дрехите и спомагат за тяхното по-бързо изсушаване.

яйце за пране и яйце за сушилня ecoeggКакво представлява яйцето за сушилня?

Яйцето за сушилня е представлява гумено яйце, което в кухо във вътрешността си и има множество отвори по цялото му тяло. В кухината се поставят пълнители, които са ароматизирани и съответно ароматизират дрехите. Ароматът е изключително нежен и деликатен, в никакъв случай натрапчив. Ароматните пълнители са хипоалергенни и за тяхното ароматизиране се използват етерични масла.

В опаковката има 2 броя такива яйца заедно с 4 пълнителя.  Един чифт пълнители е за около 40 използвания, т.е. 40 пускания на сушилнята.

Предимства на яйцето за сушилня

Всяка жена, която използва сушилня, знае колко е трудно да уцелиш правилната пропорция дрехи и подходящата за тях програма, за да може дрехите да се изсушат само с един цикъл на сушене. Ако трябва да си призная честно при мен все не се получаваше – или препълвах сушилнята или пък слагах прекалено малко дрехи и почти винаги се налагаше да пускам поне още цикъл на сушене. Не знам дали се дължи на яцата за сушене, но преди няколко дни, когато ги пробрах за първи път прането ми беше перфектно изсушено. Може и да е късмет и просто да съм уцелила количеството дрехи, които да сложа. Но съм сигурна, че влияние са оказали и двете яйца за сушене в сушилнята. Ето някои предимства, заради които си заслужава да използваме този продукт:

  • ароматните пръчици са хипоалергенни
  • намалява времето за изсъхване на дрехите
  • пести енергия, защото дрехите изсъхват по-бързо
  • яйцата отделят дрехите една от друга и позволяват на топлината да циркулира по-ефективно
  • „бодличките“ на яйцето омекотяват по естествен начин дрехите и препазват дрехите от допълнително намачкване
  • прекрасни са при хора с чувствителна кожа и алергии
  • в съчетание с вълнени топки за сушилня, смятам че се намалява още повече времето за сушене

Моето мнение за това яйце за сушилня

Аз съм доволна от яйцето за сушилня и смятам да ги използвам ззанапред. Ароматът, който яйцето придава на дрехите е много мек и нежен и изключително подходящ за хора с чувствителна кожа, малки деца и бебета. Ако решите, че не ви е достатъчен, винаги можете да сложите по няколко капки любимо етерично масло върху ароматните пръчици. Лично аз се убедих в ефективността от гледна точка на време за изсушаване и смея да твърдя, че съм впечатлена. Смятам, че дрехите изсъхват много по-бързо, което е търсения ефект.

ecoegg яйце за сушилняВярвам, че ще ви е интересно да прочетете и за Яйцето за пране EcoEgg, което е наистина впечатляващ по рода си продукт. В него няма никакви химически вещества и е хипоалергененно. Дрехите се изпират посредством два вида минерални топченца, които образуват съвсем малко пяна.

Може би също ще ви е интересна статията Zero waste или как да намалим боклука, който генерираме и да живее природосъобразно.  Вярвам, че това е пътят на бъдещето и все повече млади хора се замислят за планетата и за това как да живеем по-чисто и търсят алтернативи на конвенционалните продукти от всякакво естество.

Надявам се статията да ви е била полезна и интересна. Аз ще продължавам да пиша за продуктите, които изпробвам и мнението ми за тях.

You may also like

Leave a Comment

error: