Home ЛайфстайлЛайфстайл Решение на проблемите ни

Решение на проблемите ни

by Sunrising Life

Често в живота ни се случват неща, които не са ни никак приятни. Като цяло това е неизбежно. В последно време разсъждавам доста по тази тема. Месеци наред ми се случваха доста неща, които меко казано не бяха приятни. И така започнах да дълбая в това, за да разбера от къде идва всичко това, защо точно сега и какъв е смисъла да ми се случва. Покрай проблеми с кръста, заради които бях седмици на легло, се свързах с много специалисти в различни области. С всяка среща тайно се надявах да успеят да ми помогнат. Стигнах до момент, в който се обезверих тотално и се понесох на вълната на апатията.

Освен проблемите с кръста, които не минаваха и възпрепятстваха нормалния ми живот, загубих близка приятелка (и до днес причината не ми е ясна), която все още преживявам. Нали знаете, като някой ви изостави, а вие го обичате, си трябва време да го преживеете. И още редица малки и големи неща ми се случваха и то едно след друго.

Малките знаци

В един момент реших, че не мога повече да съм близка с депресията и апатията. Тогава осъзнах, че само и единствено аз самата мога да си помогна. Започнах да гледам на всичко случващо се като на малки знаци, които всеки божи ден ми показват, че вървя в грешната посока. И всички тези знаци всячески се опитваха да ме „върнат в правия път“.

Много е важно да се вглеждаме в малките неща, да успяваме да ги видим и да разчетем правилно. Сякаш някой ангел хранител бди над нас и ни указва посоката. В момента, в който тръгнем против себе си обаче, в зависимост от скоростта, с която се движим, започвам все по-големи „спънки“ и перипетии. Просто защото не е естествено човек да върви срещу себе си и своите принципи.

Корените на всеки проблем са в детсвото

Звучи доста тривиално и дори изтъркано, но това е самата истина. Хората са казали „Каквото посееш, такова ще пожънеш“. Е, ние жънем това, което нашите родители са посяли у нас по един или друг начин – чрез пример, чрез думи, чрез наказания или каквото друго се сетите.

За пореден път се убедих, че всеки човек има безкрайно много модели на поведение и убеждения, които са му заложени в детска възраст. Една голяма част от тях дори не осъзнава, но те работят – за и против него. Когато се сблъсках с този нерешим за мен здравословен проблем, стигнах и до специалист, който успя да ми помогне. Тя ми показа от къде започва всичко – корена на проблема и ми даде посока, която ако следвам ще успея да се оправя.

И познайте! Корените на всичките проблеми идват от детсвото и негативните емоции, които сме изпитали и запечатили в себе си – обида, гняв, разочарование, самота. Всички тези чувства ни влияят деструктивно и в един момент балансът бива до толкова нарушен, че трябва да се случи нещо разтърсващо, за да си отворим очите.

Решението на всички проблеми

Изводът, до който аз достигнах след месеци търсене е, че решението на всичките ни проблеми се корени в смирение, приемане, прошка и благодарност. Тези наглед толкова прости думички са ключът към здравето. Да простим на родителите си и по този начин да се освободим (както нас самите, така и тях), да простим на всеки, който по един или друг начин е пресякъл пътя ни и ни е обидил. Да приемем всичко, което се е случило и да се освободим от неговото бреме. Защото не можем да променим своето минало, но можем да променим възприятията си относно него. Да благодарим за всичко, което се е случило и което не се е. Да повярваме в процеса на живота и да се отпуснем, защото всичко е наред.

проблеми с кръста, доверие в животаЗа себе си достигнах до тези прости изводи, които наистина направиха живота ми по-лек и ми помогнаха. Освобождавайки се от негативните емоции се почувствах по-лека и сякаш можех да дишам свободно. Ако искате можете да прочетете за Силата на прошката, където много детайлно и същевременно простично са представени нещата, както и истинската сила на това да простиш.

Като за финал

Може би ви се струват хаотични мислите ми и сякаш недоизказани. Но няма как да успея да събера целия си опит, а и ако трябва да бъда честна не искам да навлизам в прекалено големи подробности. Просто исках да ви разкажа някои основни неща, до които достигнах чрез доста главоблъскане и проблеми.

Надявам се да ви е било интересно. Можете да прочетете още разсъждения в статията За всеотдайните майки и пренебрегнатите нужди.

You may also like

Leave a Comment

error: