Home ЗдравословноСмутита и Фрешове Рецепта за ягодово смути

Рецепта за ягодово смути

by Sunrising Life
Ягоди с мед и един магданоз за контраст

Както предполагам знаете, в последно време смутитата придобиха доста голяма популярност. Освен това, те са невероятно вкусни и полезни, а също можете да експериментирате с най-ралични плодове и зеленчуци. Вариантите за смутита са толкова много, колкото идеи могат да ви хрумнат. Понякога една уж малка съставка може да повлияе на целия вкус и да направи смутито коренно ралично. Скоро направихме едно вкусно ягодово смути.

У домо най-често за закуска хапваме смути, освен в дните, които са предназначени за нещо тестено като Палачинки с брашно от лимец или пък Пухкави мини палачинки. Понякога пък си позволяваме някое парченце Здравословен бананов кекс.

Когато дойде сезонът на ягодите, у дома е малък пир. Сякаш можем да ядем ягоди непрекъснато. В смутитата пък ги обожавам! Ето една прекрасна рецепта за ягодово смути, която съвсем скоро по случайност направихме и се влюбихме в нея. За приготвянето й ще са ви необходими:

  • 3 круши
  • 3 банана
  • 300 гр. ягоди
  • 2 супени лъжици сусамов тахан
  • Добро настроение
Нарязани плодове

Нарязани плодове

Нарежете всички продукти и сложете в блендера. Добавете една усмивка, няколко положителни мисли и много любов. Не забравяйте доброто настроение, то е изключително важна съставка, с която всичко е по-вкусно! Описаните продукти са за две порции и се приготвят за около 8 минути. Към така описаните продукти можете да добавите и някои суперхрани като например семена от чия или пък малко пшенички стръкове, ако обичате водорасли може да сложите спирулина на прах (лично аз не съм й фен). Ако искате смутито да е по-засищащо може да му сложите и една доза протеин по ваш вкус. Вкъщи в последно време слагаме растителен протеин с вкус на шоколад.

Ако искате, можете да добавите още някой плод по ваш избор, а защо не и шепа замразени плодове – става невероятно вкусно!

Смути с ягоди

Ягодово смути

Разгледайте още от любимите ни рецепти за Смути и фрешове. Може да си харесате нещо интересно и в категория Здравословно.

За повече интересни предложения можете да ни последвате във FACEBOOK и TWITTER.

You may also like

Leave a Comment

error: