Home ЗдравословноХляб и Ориз Палачинки от лимец – рецепта

Палачинки от лимец – рецепта

by Sunrising Life

С бебе  у дома времето за всичко някак рязко намалява, а дори и изчезва. Въпреки това има дни, в които малката е благоразположена и готова да остави мама да свърши нещо различно от това да си играе с нея. Един такъв хубав ден, реших да направя палачинки. Получиха се невероятно вкусни и за това реших да споделя с вас рецептата, която не включва млечни продукти и глутен – ЛЮБИМО!

Лично ние избягваме консумацията на млечни продукти и поради наблюдения как ни действат, и поради съображения, които можете да прочетете в статията Полезни или вредни са млечните пордукти.

палачинки от лимец

За приготвянето на вкусните палачинки, които се получиха дори по-добри от тези в раве мляко, използвах следните продукти:

  • 250 гр. брашно от лимец
  • 300 мл ядково мляко (използвала съм бадемово и соево с ванилия и в двата случая е супер)
  • 3 яйца
  • 1 банан
  • 1 ванилия
  • 200 мл вода

Яйцата се рабиват хубаво, прибавя се добре намачканият банан, брашното и млякото. Слагаме една ванилия за аромат. Ако искате и обичате може да сложите и малко канела – също придава много приятен аромат. Според зависи колко гъсто се е получило, добавяме още вода или мляко. Докато сместа стане достатъчно течна – като за обикновени палачинки.

палачинки от лимецВ загрято тиганче слагам малко масълце (може и кокосово) и започва великото правене на палчинки. С тези продукти се получиха може би повече от 25 броя. Хубавото при тях е, че не се късат както Пухкавите мини палачинки и Палачинките без глутен, а се получават досущ като добре познантите на всички ни палачинки с краве мляко и бяло брашно. Положителното е, че са в много пъти по-здравословни и няма глутен (вижте повече в статията Всичко за глутена). В случай, че не желаете да използвате яйца можете да сложите 2 или 3 банана. Те са чудесен заместител на яйцата. Освен това може да добавите чиа, която също има свойството да слепва компонентите.

В някакъв момент малкото съшество реши, че иска да участва активно в направата на палачинки и се наложи да я сгуша в мен, за да мога да довърша закуската. На нея и беше много интересно! Сигурна съм, че като порасне ще обожава да прави някакви неща в кухнята.

Накрая, може да гарнирате палачинките с каквото пожелаете. Нашият избор беше домашно сладко от боровинки и домашен мед.

Можете да разгледаде другите две предложения за палачинки, които редовно приготяме вкъщи –  Пухкавите мини палачинки и Палачинките без глутен, а за повече вдъхновения ни последвайте във FACEBOOK.

You may also like

Leave a Comment

error: