Home ПътешествияБългария Няколко места, които ще посетим през 2018

Няколко места, които ще посетим през 2018

by Sunrising Life

Ето че неусетно поредната година се изтъркули. През 2017 пътуванията ни бяха по-малко, защото си бременеех кротичко. Въпреки това успяхме да посетим няколко нови красиви места из България, отскочихме отново до Северното ни Черноморие, разходихме се из централна Италия и направихме няколко много леки планински разходчици. Последната такава беше 10-тина дни преди термина ми и й се насладихме максимално. За разходките ни с бебе планирахме да се разхождаме из водопадите в България.

Дойде времето да правим планове за предстоящата година и се замислихме колко много ще пътуваме и колко места ще покажем на нашата малка дъщеричка. Размечтахме се доста и за да не забравим някое място, решихме да направим списък с няколко места, на които ще заведем бебето през 2018.

Родопите

Родопите са ни изключително непозната територия, а навсякъде гледаме красиви снимки и четем за прекрасните кътчета, които има. За това през тази година смятаме да пообикаляме и да се запознаем с красотите на тази планина. Нещо повече, дори плануваме да започнем разходките си от там, за да свикнем бебчето с планинските условия и постепенно да покачваме надморскта височина. Със сигурност ще се разходим по Екопътека Каньона на водопадите и ще отидем до Орфееви скали. От планинските върхове на планината може би ще се качим на връх Баташки снежник и връх Орфей.

Черни връх

Най-близо и най-бързо можем да стигнем до Витоша. Първоначално ще се разходждаме из полите й, но със сигурност една от първите ни високо-планински разходки ще е до Черни връх. Толкова много ни е домъчняло за високата планина, че щом времето стане подходящо веднага ще тръгнем по планините.

Черни връх през зимата - места около СофияВръх Мусала

Мусала беше в план-програмата ни за 2017 година, но тъй като в самото й начало разбрахме, че чакаме бебе го отложихме за по-късен етап. Е, през 2018 няма да ни се размине и със сигурност ще се изкачим и на първенеца.

Връх МусалаСедемте Рилски езера

Много любимо място, което също пропуснахме тази година. Там наистина има някаква магия, която искаме да покажем на малкото същество, а и да се насладим отново на Рила. Междувременно можем да отскочим и до Урдини езера.

Млечния път на фона на Седемте езераВръх Мальовица

Това определено е един от любимите ни върхове. Няма как да не го качим тази година с бебе на гръб. Гледката, която се открива отгоре те оставя без думи и дъх. Та, след едногодишен планински отпуск, Мальовица със сигурност е в списъка ни за тази година.

На връх Мальовица

На връх Мальовица

Райското пръскало

Преди година, когато ходихме до Връх Ботев не успяхме да се отбием до Райското пръскало, а и самият воден пад беше много малък. Надяваме се тази година да стигнем и до Стара планина с малката, където този път няма да бързаме, за рекорди (Изкчаване на връх Ботев за един ден), а може дори да останем да пренощуваме в хижата.

Гложенски водопад

След последната ни разходка в района на Тетевенския балкан си обещахме, че отново ще отидем в този район, за да го опознаем повече. Отивайки към Тетевен и водопад „Скока“ със сигурност ще се отбием и до Гложенския водопад, който е по път.

Крушунските водопади

Навсякъде съм чела много хубави пътеписи и съм виждала невероятни снимки от това място. Смятам, че си заслужава да се посети и за това го слагам в списъка ни за тази година. Дано имаме възможност да стигнем и до там.

Боянски водопад

Смятаме на пролет да продължим да обикаляме водопадите в България. Боянския водопад е толкова близо до София, че няма как да не го включим в проекта ни и в списъка за 2018.

Места около София - Боянски водопадВазовата екопътека и Водопад Скакля

От много дълго време искам да се разходим по Вазовата екопътека. На снимки изглежда супер красиво и приятно място. Щом времето го позволява се отправяме натам, а като бонус ще отидем да видим и водопад Скакля. В този район се намира и водопад „Под камико“ – много сантиментално за нас място и най-вероятно ще отскочим и до там.

Като цяло местата, които искаме да посетим тази година са толкова много, че няма да ми стигнат дни да опиша всяко едно. Със сигурност и ще пропусна някое. Силно се надявам да имаме достатъчно време и възможност да обиколим всички тези прекрасни места, че и много повече.

Какво бихте ни препоръчали да включим в списъка си за тази година?

You may also like

Leave a Comment

error: